Συχνά προβλήματα και λύσεις για το πλυντήριο ρούχων σου

by Admin_

 

Είναι γεγονός ότι μια δυσλειτουργία στο πλυντήριο ρούχων θα δυσκόλευε αρκετά την καθημερινότητά σου, καθώς αποτελεί πολύτιμο εργαλείο για κάθε νοικοκυριό. Γνωρίζοντας τη σημασία και τη διευκόλυνση που σου παρέχει, συγκεντρώσαμε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται να γνωρίζεις προκειμένου να αντιμετωπίσεις αποτελεσματικά μια δυσλειτουργία στο πλυντήριο ρούχων σου.

 

Έχω ρυθμίσει κανονικά το πρόγραμμα, αλλά το πλυντήριο δεν ξεκινά την πλύση.

Αρχικά, έλεγξε αν έχεις κλείσει σωστά την πόρτα. Έπειτα, πρέπει να πατήσεις το πλήκτρο έναρξης προγράμματος. Εάν το πρόβλημα επιμένει, έλεγξε αν είναι ανοιχτή και ανεμπόδιστη η παροχή νερού.

 

Το πλυντήριο «μετακινείται» κατά το στύψιμο. Τι μπορεί να φταίει;

Η πιο πιθανή αιτία είναι τα πόδια της συσκευής να μην είναι σταθεροποιημένα. Αρχικά, θα πρέπει να έχεις φροντίσει για τη σωστή τοποθέτηση του πλυντηρίου. Αυτό σημαίνει ότι η επιφάνεια τοποθέτησης πρέπει να είναι σταθερή και επίπεδη. Διαφορετικά, τα πόδια της συσκευής δε θα πατάνε ομοιόμορφα στο δάπεδο. Ακατάλληλες είναι οι μαλακές επιστρώσεις δαπέδου, π.χ. μοκέτες.

Τα περισσότερα πλυντήρια ρούχων διαθέτουν στη μπροστινή πλευρά δύο ρυθμιζόμενα πόδια, με τα οποία μπορούν να εξισωθούν οι ανισότητες του δαπέδου. Ανάτρεψε το πλυντήριο ρούχων ελαφρά προς τα πίσω και, ανάλογα με την κατάσταση του δαπέδου, προσάρμοσε τα πόδια τους πλυντηρίου. Στη συνέχεια, έλεγξε την ασφάλεια στήριξης του πλυντηρίου ρούχων και επανέλαβε τη διαδικασία αν χρειαστεί.

 

Ακούγονται περίεργοι θόρυβοι ή/και κραδασμοί.

Οι θόρυβοι στην αρχή και στο τέλος της άντλησης νερού είναι φυσιολογικοί. Διαφορετικά, έλεγξε μήπως το φορτίο που έχεις βάλει στο πλυντήριο υπερβαίνει το συνιστώμενο βάρος. Ανάλογα με το πρόγραμμα που έχεις επιλέξει και τα ρούχα που έχεις βάλει στον κάδο, το συνιστώμενο βάρος μεταβάλλεται. Όπως επίσης όταν το φορτίο είναι μικρό, τα ρούχα μετακινούνται ελεύθερα στο τύμπανο με αποτέλεσμα να προκαλούν κραδασμούς. Οι κραδασμοί αυτοί γίνονται ιδιαίτερα έντονοι κατά τη διάρκεια του στυψίματος, όπου και το πλυντήριο παίρνει τις περισσότερες στροφές.

Οι θόρυβοι κατά την πλύση μπορεί να προέρχονται και από νομίσματα ή αντικείμενα που έχουν ξεχαστεί στις τσέπες κάποιων ρούχων.

 

Δεν έστυψε τα ρούχα όπως συνήθως με αποτέλεσμα να είναι πολύ υγρά.

Η πιο πιθανή αιτία είναι να δημιουργήθηκε σφάλμα στη ζυγοστάθμιση των ρούχων και ο αριθμός στροφών -κατά το τελικό στύψιμο- να μειώθηκε αυτόματα. Έλεγξε μήπως το φορτίο που έχεις βάλει στο πλυντήριο υπερβαίνει το συνιστώμενο βάρος. Εάν ναι, αφαίρεσε μερικά ρούχα και ενεργοποίησε το πρόγραμμα για στύψιμο.

Να τοποθετείς πάντα στον κάδο μικρά και μεγάλα ρούχα μαζί, για να επιτυγχάνεται έτσι καλύτερη κατανομή του φορτίου.

 

Βγάζω τα πλυμένα ρούχα από το πλυντήριο και είναι γεμάτα αφρό.

Αυτό συνήθως σημαίνει ότι έχει χρησιμοποιηθεί μεγάλη ποσότητα απορρυπαντικού ή το απορρυπαντικό είναι ακατάλληλο. Σε κάθε περίπτωση, η δημιουργία υπερβολικού αφρού σημαίνει αναποτελεσματικό πλύσιμο. Διάβαζε προσεκτικά τη συνιστώμενη δοσολογία του απορρυπαντικού ή/και χρησιμοποίησε διαφορετικό απορρυπαντικό.

 

 

Τα ρούχα δεν καθαρίζουν καλά με υγρό απορρυπαντικό. Τι μπορεί να κάνω λάθος;

Τα υγρά απορρυπαντικά συνήθως δεν περιέχουν λευκαντικές ουσίες. Γι’ αυτό και δεν αφαιρούνται πάντα οι λεκέδες, όπως π.χ. από φρούτα, καφέ ή τσάι. Αντίθετα τα απορρυπαντικά σε σκόνη περιέχουν λευκαντικές ουσίες. Καλό είναι να χρησιμοποιείς διαφορετικό απορρυπαντικό, ανάλογα τις ανάγκες πλυσίματος. Σε κάθε περίπτωση, μη βάζεις ποτέ στη θήκη υγρό απορρυπαντικό μαζί με λευκαντική σκόνη.

 

Χρησιμοποίησα απορρυπαντικό σε σκόνη και στα πλυμένα ρούχα παραμένουν υπολείμματα.

Τα απορρυπαντικά σε σκόνη περιέχουν κόκκους που δεν διαλύονται στο νερό, για να βοηθούν στην αποσκλήρυνσή του. Αυτοί οι κόκκοι κολλούν πάνω στα ρούχα. Προσπάθησε μετά το στέγνωμα των ρούχων, ν’ απομακρύνεις τα υπολείμματα με τη βοήθεια μιας βούρτσας. Καλό είναι, επίσης, να πλένεις τα σκούρα ρούχα με υγρά απορρυπαντικά. Αυτά συνήθως δεν περιέχουν κόκκους.

 

Μένουν αρκετά υπολείμματα απορρυπαντικού στη θήκη απορρυπαντικού.

Η πιο πιθανή αιτία είναι να έχεις χρησιμοποιήσει απορρυπαντικό σε σκόνη μαζί με αποσκληρυντικό. Καθάρισε καλά τη θήκη απορρυπαντικού και μελλοντικά, να τοποθετείς πάντα πρώτα το απορρυπαντικό και μετά το αποσκληρυντικό. Εάν το πρόβλημα επιμένει, έλεγξε μήπως έχει βουλώσει το φίλτρο στην παροχή νερού. Φρόντιζε να το καθαρίζεις τουλάχιστον μία φορά το μήνα.

 

Είναι πολύ σημαντικό να θυμάσαι…

Όλα τα σύγχρονα πλυντήρια ρούχων έρχονται με οθόνη ή/και ειδικές λυχνίες ελέγχου για να σε διευκολύνουν στην αποκατάσταση μιας βλάβης. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να διαβάζεις προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης της συσκευής σου, έτσι ώστε να γνωρίζεις πώς μπορείς ν’ αποκαταστήσεις μια βλάβη ή/και σε ποιες περιπτώσεις πρέπει να καλέσεις εξειδικευμένο τεχνικό. Ενημερώσου σήμερα κιόλας για την υπηρεσία επισκευής πλυντηρίου ρούχων του Κωτσόβολου και το κόστος της.

 

 

Μπορείς να δεις ακόμη