Σοκολατένια Πάβλοβα με σάλτσα ροδιού – Κουζίνα: Ιστορίες με τον Ανδρέα Λαγό

ΥΛΙΚΑ

  • Για τη μαρέγκα

  • 5 ασπράδια (περίπου 165 γρ.)
  • 1 κ.γ. ξύδι
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 150 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 30 γρ. κακάο
  • 1 κ.γ. κορν φλάουρ
  • 1 βανιλίνη
  • Για την κρέμα

  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 40γρ. ζάχαρη άχνη
  • 400 γρ. κρέμα τυριού
  • Ξύσμα και χυμό από 1 lime
  • Για τη σάλτσα ροδιού

  • 4-5 κ.σ. χυμό ροδιού
  • 4 κ.σ. μαρμελάδα ροδιού, ή από κόκκινα φρούτα
  • Για το σερβίρισμα

  • Σπόρους ροδιού
  • Ζάχαρη άχνη
  • Φυλλαράκια δυόσμου

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

 

Για τη μαρέγκα:

Βάζω στον κάδο της κουζινομηχανής Bosch τα ασπράδια, το αλάτι, το ξύδι, τη βανιλίνη και με το εξάρτημα της, τον «αυγοδάρτη», χτυπάω σε μέτρια ταχύτητα. Ρίχνω βροχηδόν τη ζάχαρη μόλις αρχίσουν να φουσκώνουν τα ασπράδια και στη συνέχεια ρυθμίζω την ένδειξη “μαρέγκα”, κι αφήνω το μείγμα να τελειοποιηθεί. Βγάζω τον κάδο από την κουζινομηχανή, ρίχνω κοσκινισμένα τη ζάχαρη άχνη, το κακάο, το κορν φλάουρ και με τη βοήθεια μιας μαρίζ ανακατεύω απαλά, για λίγα λεπτά μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Φτιάχνω τη μαρέγκα σε φωλιές με τη βοήθεια 2 κουταλιών, πάνω σ’ ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 1000 C για 1 έως 1 ½ ώρα, μέχρι να ξεκολλάνε από τη λαδόκολλα. Στη συνέχεια, κλείνω το φούρνο και τις αφήνω μέσα για 30 λεπτά ακόμα.

 

Για την κρέμα:

Βάζω στον κάδο της κουζινομηχανής όλα τα υλικά για την κρέμα, μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γίνουν μια βελούδινη σαντιγί. Φυλάω την κρέμα στο ψυγείο για να σφίξει.

 

Για τη σάλτσα ροδιού:

Ανακατεύω τα υλικά σ’ ένα μπολ και στη συνέχεια αφήνω τη σάλτσα στην άκρη.

 

Για το σερβίρισμα:

Βάζω σε μια πιατέλα τις μαρέγκες, ρίχνω από πάνω κουταλιές από την κρέμα, σκορπάω τα ρόδια, περιχύνω με τη σάλτσα, πασπαλίζω με ζάχαρη άχνη, τοποθετώ όμορφα τα φύλλα δυόσμου και σερβίρω.

 

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ

ΠΡΟΪΟΝΤΑ

 

Μπορείς να δεις ακόμη