Σούπα σελινόριζας με μήλο, απάκι και αμύγδαλο – Κουζίνα: Ιστορίες με τον Ανδρέα Λαγό

ΥΛΙΚΑ

      • Για τη σούπα

      • 1 μέτρια σελινόριζα κομμένη σε μικρά κομμάτια
      • 2 μέτριες πατάτες κομμένες σε μικρά κομμάτια
      • 1 μήλο πράσινο κομμένο σε μικρά κομμάτια
      • 1 πράσο κομμένο σε μικρά κομμάτια
      • 2 σκελίδες σκόρδο
      • 1 κρεμμύδι κομμένο σε μικρά κομμάτια
      • 2 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
      • 1 λίτρο ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλο
      • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
      • Αλάτι – πιπέρι
  • Για το σερβίρισμα

  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. απάκι κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 1/2 κ.γ. πάπρικα
  • 40 γρ. αμύγδαλο φιλέ καβουρδισμένο
  • φρέσκο θυμάρι (μόνο τα φύλλα)
  • 1 κ.γ. γιαούρτι στραγγιστό

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

 

Για τη σούπα:

Βάζω όλα τα υλικά στον κάδο του My Daily Soup, προγραμματίζω το μηχάνημα στο πρόγραμμα για βελουτέ σούπα και περιμένω.

 

Για το σερβίρισμα:

Ζεσταίνω σ’ ένα τηγάνι το ελαιόλαδο, προσθέτω το απάκι, ή το σύκλινο, την πάπρικα και σοτάρω για 2-3 λεπτά. Σερβίρω τη σούπα σε μπολ ή πιάτα, βάζω από μια κουταλιά γιαούρτι, προσθέτω λίγο απάκι κι από πάνω λίγο λάδι και πασπαλίζω με αμύγδαλο και θυμάρι.

 

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ

ΠΡΟΪΟΝΤΑ

 

Μπορείς να δεις ακόμη