State of Play από τη Sony

by Aggeliki Tsoukana

 

Ένα ακόμα State of Play έλαβε τέλος. Η Sony μετά από μια ακόμα χρονιά απουσίας από την Ε3 είχε αφήσει τους υποστηρικτές της διψασμένους για ανακοινώσεις σχετικά με το μέλλον του PS5 και των παιχνιδιών του. Αυτό το State of Play δεν είχε πολλές και μεγάλες ανακοινώσεις όμως η εταιρία επικεντρώθηκε σε ΑΑ και indie παιχνίδια με μοναδική εξαίρεση το Deathloop της Arkane Studios.

Την αυλαία άνοιξε το Moss Book II ένα PS VR παιχνίδι περιπέτειας. Ο παίκτης, όπως και στο πρώτο παιχνίδι, καλείται να λύσει γρίφους και να βοηθήσει τον πρωταγωνιστή Quill να νικήσει κακές οντότητες για να φτάσει στο τέλος του νήματος της περιπέτειας. Νέα όπλα και νέες περιοχές καθώς και αναβαθμισμένα γραφικά και χρωματική παλέτα δεμένα με μια ανατρεπτική ιστορία συντάσου τη συνταγή του Moss Book II. Το παιχνίδι της Polyarc βρίσκεται ακόμα σε στάδιο ανάπτυξης με άγνωστη ημερομηνία κυκλοφορίας.

 

 

Στη συνέχεια παρουσιάστηκε το Arcadegeddon ένα multiplayer shooter απο τη IllFonic. Το παιχνίδι επιτρέπει στους παίκτες να παίξουν, μόνοι τους ή με τρεις ακόμα φίλους τους, διάφορα mini-games και να νικήσουν μια μεγάλη γκάμα από εχθρούς τόσο σε PVE όσο και σε PVP modes. Ο τίτλος εξιστορεί την περιπέτεια του Gilly ενός ιδιοκτήτη καταστήματος με arcade μηχανές ο οποίος μετά από την προσπάθεια μια μεγάλης εταιρίας να κλείσει το μαγαζί του, συνδυάζει τα καλύτερα arcades μηχανήματα που διαθέτει για να δημιουργήσει το απόλυτο παιχνίδι. Τα πράγματα δεν κυλάνε ομαλά όμως, η εταιρία κολοσσός χακάρει το arcade και δημιουργεί χάος. Για πρώτη φορά στην ιστορία του, το publish του παιχνιδιού το έχει αναλάβει το ίδιο το studio ενώ η ημερομηνία κυκλοφορίας του έχει οριστεί για κάποια στιγμή μέσα στο 2022.

Ένας ακόμα indie τίτλος ειναι το Tribes Of Midgard, ένα Action RPG από τη Norsfell Games. Ο τίτλος αναμένεται να κυκλοφορήσει σε λιγότερο από ένα μήνα και η εταιρία με το trailer ανακοίνωσε πως η υποστήριξη για το παιχνίδι θα συνεχίσει και μετά την κυκλοφορία του, με νέο περιεχόμενο. Όπως συνηθίζεται πλέον και σε άλλα παιχνίδια έτσι και το Tribes of Midgard θα αποτελείται από seasons με το πρώτο να ονομάζεται “The Wolf Saga”. Οι παίκτες θα αποκτήσουν νέα όπλα και αποκλειστικό περιεχόμενο καθώς και νέους εχθρούς με αποκορύφωμα το νέο boss fight.

 

 

Το Hunters Arena είναι μια μίξη fighting παιχνιδιού με battle royale. Οι παίκτες θα πρέπει να επιβιώσουν στον χάρτη του παιχνιδιού πολεμώντας επικίνδυνα τέρατα καθώς και άλλους παίκτες που βρίσκονται συνδεδεμένοι. Ο τίτλος πέρα από τη μουντή χρωματική παλέτα που χρησιμοποιεί για τον χάρτη του, επιτρέπει στους παίκτες να φέρουν λίγο χρώμα και λίγη πλάκα στο πεδίο της μάχης με όπλα όπως μια μπάλα του ντίσκο ή ένα πλαστικό παπάκι, κάνοντας τη μάχη πιο διασκεδαστική για όλους. Το Hunters Arena βασίζεται στις μάχες του γι αυτό και οι παίκτες θα πρέπει να έχουν γρήγορα αντανακλαστικά και να παίρνουν γρήγορες αποφάσεις αν θέλουν να βγουν νικητές. Οι συνδρομητές PS Plus θα μπορέσουν να κατεβάσουν το παιχνίδι δωρεάν τον Αύγουστο και για ένα μήνα, όταν αυτό γίνει διαθέσιμο.

Για τους λάτρεις της εξερεύνησης δημιουργήθηκε το Jet The Far Shore. Ένα παιχνίδι εξερεύνησης που ακολουθεί μια ομάδα αστροναυτών στην προσπάθεια τους να βρουν νέο πλανήτη για να κατοικήσουν. Το παιχνίδι διαθέτει ένα διαφορετικό σύστημα προέγκρισης στην εξερεύνηση των πλανητών με χρήση του jet για τη γρήγορη εξερεύνηση της περιοχής αλλά και τη δυνατότητα αποβίβασης από αυτό έτσι ώστε οι παίκτες να δουν από κοντά τους πλανήτες. Επιπλέον, οι παίκτες θα πρέπει να αποφεύγουν τις άσκοπες μάχες μιας και το σημαντικότερο χαρακτηριστικό του τίτλου είναι η κατανόηση και η λειτουργία του περιβάλλοντος στον εκάστοτε πλανήτη, κυρίως μέσα από το jet. Το Jet The Far Shore αναμένεται να κυκλοφορήσει φέτος χωρίς ωστόσο να έχει συγκεκριμένη ημερομηνία διάθεσης.

 

 

Τέλος, την παρουσίαση έκλεισε το Deathloop. Ο νέος τίτλος της Bethesda και Arkane είναι μια μίξη από γρήγορες μάχες με μια μεγάλη γκάμα όπλων αλλά και δυνατοτήτων. Ο πρωταγωνιστής του παιχνιδιού είναι παγιδευμένος σε μια επαναλαμβανόμενη λούπα και κάθε φορά που πεθαίνει, ξυπνάει στην ίδια παραλία για να επαναλάβει τα ίδια πράγματα. Ο παίκτης καλείται να σπάσει τη λούπα σκοτώνοντας τους 8 βασικούς εχθρούς του παιχνιδιού χωρίς να πεθάνει. Κάθε φορά που πεθαίνει όλα ξανά αρχίζουν από την αρχή. Η επανάληψη αυτή βοηθάει τον παίκτη να ανακαλύψει περισσότερες πληροφορίες και συνήθειες για τους 8 εχθρούς ώστε να προσεγγίσει τη μάχη με διαφορετικό, πιο λειτουργικό τρόπο κάθε φορά.

Στο gameplay που παρουσιάστηκε βλέπουμε μια προχωρημένη εκδοχή της ιστορίας όπου ο πρωταγωνιστής προσπαθεί να σκοτώσει τον ένα από τους 8 εχθρούς. Ανάλογα με τις δυνατότητες του χαρακτήρα, ο παίκτης μπορεί να εκμεταλλευτεί τόσο το περιβάλλον όσο και να του συγχωρεθούν ορισμένα λάθη κάνοντας rewind τη στιγμή μερικά δευτερόλεπτα πίσω. Μπορεί το Deathloop να αποτελεί νέο IP για την Arkane αλλά οι επιρροές στους μηχανισμούς από το Dishonored ειναι εμφανής όπως η στάση του χαρακτήρα και η χρήση των δυο χεριών για τα όπλα και τις δυνάμεις με μερικές από αυτές, όπως το “dash”που γνωρίσαμε στο πρώτο Dishonored, να επιστρέφουν σχεδόν αυτούσιες. Το Deathloop αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους αποκλειστικά για PS5 και PC.

Για την πλήρη λίστα με τα παιχνίδια και τα βίντεο που παρουσιάστηκαν μπορείτε να παρακολουθήσετε την παρουσίαση μέσω του παρακάτω player

 

Έλα στην πιο K-MING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

Μπορείς να δεις ακόμη