Τα δώρα του νονού

 

Καθώς πλησιάζει το Πάσχα, αν έχεις βαφτιστήρι, είναι πιθανό να έχεις ήδη αρχίσει να σκέφτεσαι, να παιδεύεις το μυαλό σου και να ζητάς ιδέες από τους φίλους σου για να επιλέξεις το κατάλληλο δώρο. Αν και πάλι δυσκολεύεσαι να αποφασίσεις ίσως σκεφτείς να ρωτήσεις το ίδιο το βαφτιστήρι σου τι δώρο θα ήθελε, ρισκάροντας βέβαια να ακούσεις ακόμα και μια παράλογη απαίτηση.

Όσο το βαφτιστήρι σου είναι μωρό, νήπιο ή παιδάκι, η επιλογή δώρου είναι, σε γενικές γραμμές, μια εύκολη υπόθεση. Με μια λαμπάδα, ένα πασχαλινό αυγό και ένα ζευγάρι παπούτσια θα πετάει από τη χαρά του.

Καθώς όμως το βαφτιστήρι σου μεγαλώνει, το να επιλέξεις για εκείνο κάποιο δώρο που να το ικανοποιήσει γίνεται πρόκληση. Γι’ αυτό κάποιες φορές καταφεύγεις στην πιο απλή λύση, να του δώσεις χρήματα και να πάρει ό,τι θέλει. Αυτό όμως δεν σε ικανοποιεί πάντα και σε κάνει να αισθάνεσαι σαν να μην του πήρες δώρο. Άλλωστε το πιθανότερο είναι να ξοδέψει αυτά τα χρήματα σαν χαρτζιλίκι και να μην πάρει κάτι χρήσιμο που θα του μείνει.

Δεν χρειάζεται να παιδεύεις άλλο το μυαλό σου. Υπάρχει μια κατηγορία δώρων που είναι πάντα καλοδεχούμενη από κάθε παιδί και έφηβο. Πρόκειται φυσικά για τα δώρα τεχνολογίας! Εμείς θα σου δώσουμε μερικές ιδέες. Εσύ, ανάλογα με τις προτιμήσεις του βαφτιστηριού σου και το ποσό που διαθέτεις αποφασίζεις τι θα επιλέξεις.

 

 

Tablet

Σε ποιον δεν θα άρεσε ένα tablet για δώρο! Ένα παιδί των τελευταίων τάξεων του δημοτικού ή των πρώτων τάξεων του γυμνασίου, πιθανότατα να έχει ήδη αποκτήσει το πρώτο του Smartphone, με το οποίο μάλιστα επικοινωνεί με τους φίλους του, σερφάρει, αλλά και παρακολουθεί βίντεο, ταινίες ή σειρές και παίζει παιχνίδια. Με ένα tablet, τουλάχιστον όσο χρόνο βρίσκεται σε χώρο με Wi-Fi, όλα αυτά θα τα κάνει με μεγαλύτερη άνεση. Η μεγαλύτερη οθόνη δεν θα κουράζει τα μάτια του και σίγουρα θα ευχαριστιέται περισσότερο ό,τι και αν παρακολουθεί.

 

Ακουστικά και ηχεία

Τόσο το smartphone όσο και το tablet συνοδεύονται από δύο απαραίτητα αξεσουάρ. Ένα ασύρματο ηχείο και ακουστικά. Το κινητό τηλέφωνο και το tablet δεν έχουν τόσο καθαρό και δυνατό ήχο. Αυτή τη δουλειά θα την κάνει ένα ασύρματο ηχείο. Έτσι με μουσική που θα παίζει από την ασύρματη συσκευή σου θα μπορεί να διασκεδάσει όλη η παρέα, μέσα ή έξω από το σπίτι.

Για να μην ακούνε όλοι στο σπίτι τη μουσική στη διαπασών, ή τον μονότονο ήχο των videogames, αλλά και για τη βέλτιστη ακουστική εμπειρία, ένα ζευγάρι ακουστικά είναι το δώρο που θα εκτιμηθεί από όλη την οικογένεια. Φρόντισε μάλιστα να είναι καλής ποιότητας για την προστασία των αυτιών του αλλά και για να τα χαίρεται για πολύ καιρό.

 

Drone

Είναι κάτι που σίγουρα θα καταπλήξει το βαφτιστήρι σου και θα του προσφέρει αμέτρητες ώρες παιχνιδιού έξω από το σπίτι, με την οικογένεια ή με την παρέα του.

 

 

Robot

Ένα εκπαιδευτικό robot μπορεί να προσφέρει στο παιδί, ώρες διασκέδασης και μύηση στη ρομποτική αφού εκτός από συναρμολόγηση χρειάζεται και προγραμματισμό.

 

Φωτογραφική μηχανή

Μπορεί γενικά για τη λήψη φωτογραφιών να χρησιμοποιούνται αποκλειστικά το smartphone ή το tablet, αλλά μια φωτογραφική μηχανή θα ανοίξει νέους ορίζοντες και ενδεχομένως να αποτελέσει και το έναυσμα για την ενασχόληση του παιδιού με αυτό το υπέροχο χόμπι.

 

Κιάλια

Αν το βαφτιστήρι σου λατρεύει την περιπέτεια, ένα ζευγάρι κιάλια θα του άρεσε πολύ. Θα μπορεί να τα χρησιμοποιήσει σε εξορμήσεις στο βουνό και σε θαλάσσια ταξίδια και να εξερευνήσει καλύτερα τα ζώα και τα πουλιά.

 

 

Τηλεσκόπιο

Μια ακόμη καλή επιλογή για ένα παιδί με φυσική περιέργεια για τον κόσμο και για το σύμπαν είναι το τηλεσκόπιο. Ακόμα και τα πιο απλά μοντέλα έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν στο παιδί τη χαρά να παρατηρήσει τους πλανήτες του ηλιακού συστήματος αλλά και την ομορφιά της φύσης. Στο Internet θα βρει πληροφορίες για το ποιος πλανήτης είναι ορατός κάθε εποχή από τη χώρα μας και πώς θα στήσει και θα ρυθμίσει το τηλεσκόπιο προκειμένου να τον παρατηρήσει.

 

Smartwatches

Τα smartwatches αποτελούν μόδα ενώ ταυτόχρονα είναι και χρήσιμα. Με ένα smartwatch, επικοινωνεί και ενημερώνεται χωρίς να κρατάει στο χέρι του το smartphone του ενώ όλα σχεδόν τα smartwatch έχουν τις δυνατότητες ενός activity tracker παρακολουθούν και αξιολογούν τη σωματική του δραστηριότητα. Θα τα βρεις σε αμέτρητα σχέδια και με διάφορες δυνατότητες.

 

 

Activity tracker

Αν το βαφτιστήρι σου ασχολείται με τα sports, ίσως να του χρειάζεται ένα activity tracker για να παρακολουθεί και να αξιολογεί τη σωματική του δραστηριότητα. Ένα activity ή fitness tracker θα το πληροφορεί για την απόσταση που έτρεξε, τον ρυθμό με τον οποίο γυμνάστηκε, τις θερμίδες που έκαψε, τον καρδιακό παλμό, αλλά και την ποιότητα του ύπνου του.

 

Όργανα γυμναστικής

Τα όργανα γυμναστικής για οικιακή χρήση  είναι και αυτά μια καλή επιλογή. Το παιδί θα μπορεί να τα χρησιμοποιεί όποτε οι υποχρεώσεις του ή ο καιρός δεν του αφήνουν τον χρόνο να προπονηθεί εκτός σπιτιού. Υπάρχουν πολλές επιλογές ανάμεσα σε mini steppers, στατικά ποδήλατα γυμναστικής, σετ από βαράκια και λάστιχα για μυϊκή ενδυνάμωση και πολλά άλλα.

 

Συσκευές προσωπικής περιποίησης

Αν έχεις βαφτιστήρα στην εφηβεία και έχει αρχίσει να ασχολείται συστηματικά πια με την εμφάνισή της, οι συσκευές ομορφιάς και προσωπικής περιποίησης μπαίνουν δυναμικά στο παιχνίδι. Συσκευές όπως, αποτριχωτικές μηχανές με μόνιμα αποτελέσματα ή προσωρινά, συσκευές μανικιούρ, ισιωτικές μαλλιών και σύγχρονα σεσουάρ, θα χαροποιήσουν ιδιαίτερα τη νεαρή δεσποινίδα και θα της λύσουν τα χέρια.

 

Όποια επιλογή και αν κάνεις, ένα είναι σίγουρο: θα προσφέρεις στο βαφτιστήρι σου ένα δώρο χρήσιμο και πρακτικό που θα το ικανοποιήσει και θα του δώσει χαρά. Μην ξεχάσεις τη λαμπάδα, το τσουρέκι και το σοκολατένιο αυγό!

 

 

Μπορείς να δεις ακόμη