The Dark Pictures Anthology: House of Ashes

by Aggeliki Tsoukana

 

 

H επόμενη προσθήκη στην The Dark Pictures Anthology, μια σειρά παιχνιδιών με τον κάθε τίτλο της να εξερευνά διαφορετικό subgenre τρόμου, το House of Ashes, είναι ένα νέο παιχνίδι από τη Bandai Namco και τη Supermassive Games που λαμβάνει χώρα στο Ιράκ το 2003, κατά τη διάρκεια του πολέμου.

Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες πληροφορίες, η πλοκή του παιχνιδιού εκτυλίσσεται κοντά στη λήξη του πολέμου στο Ιράκ, όπου η επιθεωρητής της CIA, Rachel King, εντάσσεται σε μια στρατιωτική μονάδα που έχει αναλάβει να κάνει επιδρομή σε μια υπόγεια εγκατάσταση χημικών όπλων, στους πρόποδες των βουνών Ζάγκρος. Φτάνοντας στις συντεταγμένες της Αραβικής ερήμου, η μονάδα πέφτει θύμα ενέδρας από μια τοπική περιπολία με επικεφαλής τον λοχία Salim Othman. Κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης ένας σεισμός θα τρυπήσει τμήματα του εδάφους, ρίχνοντας τα μέλη και των δύο πλευρών στα υπόγεια ερείπια ενός από τους χαμένους εδώ και αιώνες ναούς των Σουμέριων.

Το γεγονός αυτό θα ξυπνήσει αρχαία και κακόβουλα πλάσματα από τον βαθύ τους ύπνο, κάνοντάς τα να αναζητήσουν το νέο τους θήραμα. Οι επιζώντες θα πρέπει να προσπαθήσουν να πλοηγηθούν σε αυτόν τον υπόγειο, σκοτεινό κόσμο και να ξεφύγουν από αυτήν την άγνωστη απειλή, κάνοντας συνάμα, φρικτές ανακαλύψεις και λαμβάνοντας δύσκολες αποφάσεις. Θα κοιτάξει άραγε ο καθένας τη δική του επιβίωση ή θα παραβλέψει τους φόβους και τις προσωπικές αντιπαλότητες του κάθε μέλους, ώστε να καταφέρουν να ανταπεξέλθουν ενωμένοι;

Όπως είχε συμβεί και στα προηγούμενα δύο παιχνίδια της σειράς, τα Man of Medan και Little Hope, έτσι και στο House of Ashes θα συμμετέχει ένα γνωστό όνομα του Hollywood. Η Ashley Tisdale εμφανίζεται στο νέο παιχνίδι ως Rachel King, η προαναφερθείσα πράκτορας της CIA, που βρίσκεται στο επίκεντρο αυτής της σκοτεινής και μυστηριώδους ιστορίας τρόμου καθώς εξερευνά τον αρχαίο υπόγειο ναό.

Αν έχεις παίξει ένα παιχνίδι Dark Pictures Anthology, πιθανότατα γνωρίζεις ακριβώς πώς θα προχωρήσει η υπόθεση. Σε αυτή τη σειρά παιχνιδιών εσύ ορίζεις τη ροή της ιστορίας και βάσει των επιλογών σου ενδέχεται να δεις διαφορετικό τέλος από κάποιον άλλον παίκτη. Θα εργαστείς – είτε μόνος είτε με την παρέα σου – ελέγχοντας μια σειρά από διαφορετικούς χαρακτήρες, για να αποκαλύψεις το μυστήριο πίσω από αυτό τον ναό των Σουμέριων και το σκοτάδι ενώ παίρνεις βασικές αποφάσεις που θα αλλάζουν το αποτέλεσμα της ιστορίας σου. Και υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα πολλοί άνθρωποι να χαθούν από τις δικές σου επιλογές.

Το The Dark Pictures Anthology: House of Ashes κυκλοφορεί για Xbox Series X/S, Xbox One, PS4, PS5, PC.

Είσαι στην Κύπρο; Δες τις συσκευές που σε ενδιαφέρουν εδώ: Xbox Series X/S, PS5, PS4, PC.

 

Έλα στην πιο K-MING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

Μπορείς να δεις ακόμη