Τί είναι τα Battle Royale Games

by K-Admin 1

Το battle royale έχει αναδειχθεί ως το πιο δημοφιλές gaming genre των τελευταίων ετών, προσελκύοντας εκατομμύρια παίκτες απ’ όλο τον κόσμο. Σε αντίθεση με τα υπόλοιπα online multiplayer shooters, στα battle royale games, νικητής ανακηρύσσεται ο τελευταίος παίκτης που θα επιβιώσει σε μια τεράστιας κλίμακας αρένα. Αυτό είναι και το βασικό «συστατικό» που κάνει τόσο συναρπαστική τη δράση σ’ έναν αγώνα battle royale.

Σε αυτό το παιχνίδι επιβίωσης μπορεί να συμμετέχουν έως και πάνω από 100 παίκτες οι οποίοι ρίχνονται σε μια τεράστια αρένα για να λάβουν μέρος σε μια ανταγωνιστική μάχη επιβίωσης, όπου θα πρέπει να παλέψουν σκληρά μέχρι να μείνει μόνο ένας.

Κάθε αγώνας ξεκινά με τους παίκτες να βρίσκονται στο πεδίο μάχης με ελάχιστο εξοπλισμό και πρέπει να εξερευνήσουν το χάρτη για να βρουν προμήθειες και όπλα και να τα βγάλουν πέρα με τον ανταγωνισμό. Όσο εξελίσσεται ο αγώνας, εμφανίζεται στο χάρτη μία «ομίχλη» που συρρικνώνει την αρένα, αναγκάζοντας τους εναπομείναντες παίκτες να έρθουν πιο κοντά ο ένας στον άλλον, για να δώσουν την τελική μάχη.

 

 

Η εξέλιξη των Battle Royale Games

Μπορεί το battle royale format να ήρθε στο προσκήνιο με την τεράστια επιτυχία του PlayerUnknown’s Battlegrounds, ωστόσο ο συγκεκριμένος τίτλος δεν είναι ο πρώτος του είδους του. Συγκεκριμένα, το πρώτο battle royale game εμφανίστηκε ως τύπος παιχνιδιού (mod) στο Counter Strike το 2011, ενώ η κυκλοφορία της ταινίας Hunger Games το 2012 αποτέλεσε έμπνευση για ένα ομώνυμο plug-in server (που αργότερα μετονομάστηκε σε Survival Games) του πολύ δημοφιλούς Minecraft. Λίγο αργότερα, η κοινότητα του ARMA 2 δημιούργησε ένα mod που ονομάζεται DayZ και στο οποίο οι παίκτες μάχονται για να αποκτήσουν βασικές προμήθειες για να επιβιώσουν σε ένα sandbox γεμάτο με διάφορους κινδύνους.

Η ιδέα πίσω από τα εν λόγω mods ήταν να συμπεριλαμβάνουν ανταγωνιστικές μάχες μεταξύ παικτών, κάτι που γινόταν σπάνια κυρίως λόγω του μεγέθους του χάρτη του παιχνιδιού. Αυτό οδήγησε τον Brendan Greene -γνωστός και ως “PlayerUnknown”- στη δημιουργία του Battle Royale mod για το ARMA 2/DayZ, το οποίο κυκλοφόρησε το 2013.

Το mod του Brendan Greene είναι άμεσα εμπνευσμένο από την ιαπωνική ταινία του 2000 με τίτλο Battle Royale, η οποία αφηγείται την ιστορία μιας ομάδας φοιτητών που μεταφέρεται σ’ ένα απομακρυσμένο νησί με σκοπό να αλληλοεξοντωθεί έως ότου επιβιώσει μόνο ένας. Ο Greene ανέπτυξε το συγκεκριμένο mod και για το ARMA 3, όταν η ομάδα του DayZ επέλεξε να το κυκλοφορήσει ως αυτόνομο παιχνίδι, ενώ είναι υπεύθυνος και για την ανάπτυξη του παιχνιδιού H1Z1, που περιείχε και το δημοφιλές “PlayerUnknown’s Battle Royale” ως τύπο παιχνιδιού.

 

Ποια είναι τα πιο δημοφιλή Battle Royale Games

 

 

PlayerUnknown’s Battlegrounds

Γνωστό και ως PUBG, κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στο PC μέσω του προγράμματος early access του Steam το Μάρτιο του 2017 και μέσα σε μόλις 1 έτος κατάφερε να ξεπεράσει τα 40 εκατομμύρια αντίτυπα σε πωλήσεις. Σήμερα, το PUBG κυκλοφορεί δωρεάν για PC, Xbox One, iOS και Android ενώ μετρά πάνω από 400 εκατομμύρια παίκτες – αριθμός που σύντομα θα αυξηθεί με την έλευση του τίτλου και στο PlayStation 4 στις 7 Δεκεμβρίου.

Το PUBG τοποθετεί τους παίκτες σ’ ένα απομακρυσμένο τεράστιο νησί, στο οποίο πέφτουν με αλεξίπτωτο από ένα αεροπλάνο, χωρίς εξοπλισμό ή όπλα και εξερευνούν το χάρτη για όπλα, ρούχα, πανοπλίες και οχήματα. Κάθε αγώνας διαρκεί έως και 30 λεπτά και στόχος των παικτών είναι να επιβιώσουν, έχοντας αντίπαλο τόσο τους υπόλοιπους παίκτες όσο και την «ομίχλη» που συρρικνώνει το χάρτη.

 

 

Fortnite: Battle Royale

Το αρχικό Fortnite κυκλοφόρησε από την Epic Games τον Ιούλιο του 2017 ως ένα μεταποκαλυπτικό παιχνίδι επιβίωσης, όπου οι παίκτες έπρεπε να συνεργαστούν μεταξύ τους για να αντιμετωπίσουν διαδοχικά κύματα μεταλλαγμένων τεράτων. Στις 26 Σεπτεμβρίου του 2017, η Epic Games κυκλοφορεί τη δωρεάν Battle Royale έκδοση του παιχνιδιού με στόχο να καρπωθεί μέρος της φήμης του PUBG και το πέτυχε, αφού η fan base του τίτλου μετράει πλέον πάνω από 125 εκατομμύρια παίκτες.

Η βασική διαφοροποίησή του από το PUBG είναι ότι έχει προστεθεί και η δυνατότητα του χτισίματος. Κάθε αγώνας διαρκεί περίπου 15 λεπτά και οι παίκτες πρέπει να εξερευνήσουν το νησί για να συλλέξουν εξοπλισμό, όπλα, πυρομαχικά και πόρους (ξύλο, πέτρα, μέταλλο) για την κατασκευή κτιρίων και οχυρώσεων.

 

 

Call of Duty Black OPS 4

Το Μάιο του 2018, οι Treyarch και Activision αποκάλυψαν και επίσημα το φημολογούμενο battle royale mode για το Call of Duty: Black Ops 4 με τίτλο Blackout, το οποίο ενσωματώθηκε στο παιχνίδι με στόχο να γιορτάσει την ιστορία του Black Ops προσφέροντας παράλληλα τη μεγαλύτερη σε κλίμακα μάχη που έχει υπάρξει ποτέ στην ιστορία του franchise.

Το Blackout διαθέτει κλασικούς χαρακτήρες από τα προηγούμενα παιχνίδια Black Ops και ένα γιγαντιαίο χάρτη που διαθέτει τοποθεσίες εμπνευσμένες από τους πιο δημοφιλείς multiplayer χάρτες του Black Ops, συμπεριλαμβανομένων των Nuketown και Range Firing Range. Περιλαμβάνει επίσης οχήματα εδάφους, θάλασσας και αέρα, καθώς και κλασικά όπλα Black Ops με διαφορετικούς τύπους πυρομαχικών και εξοπλισμό που οι παίκτες βρίσκουν μέσα στο χάρτη.

Το Call of Duty: Black Ops 4 κυκλοφορεί σε εκδόσεις για PC, PS4 και Xbox One.

 

 

Battlefield V

Κυκλοφορεί εδώ και λίγες εβδομάδες, ωστόσο το battle royale mode του τίτλου, το οποίο θα ονομάζεται Firestorm, αναμένεται την άνοιξη του 2019.

Το Firestorm mode θα επιτρέπει σε 16 ομάδες των 4 παικτών να συγκρουστούν μέχρι τελικής πτώσης στο μεγαλύτερο χάρτη που έχει υπάρξει ποτέ στην ιστορία του Battlefield. Επιπλέον, ο χάρτης θα περιλαμβάνει διάφορα οχήματα και όπλα, καθώς και πολλά destructible κτίρια που θα προσδίδουν ακόμα περισσότερο ρεαλισμό στο παιχνίδι.

Το Battlefield V κυκλοφορεί σε εκδόσεις για PC, PS4 και Xbox One.

 

 

Απόλαυσε τα στο SONY PS4 με PS PLUS CARDS!

Απόκτησε μία πρακτική κάρτα συνδρομής PS Plus 3 ή 12 μηνών και απόλαυσε συναρπαστικό διαδικτυακό παιχνίδι, παίζοντας όλα τα κορυφαία online multiplayer games στο PlayStation 4. Ως μέλος του PS Plus θα έχεις και άλλα αποκλειστικά προνόμια, όπως πρόσβαση στα παιχνίδια του μήνα, αποκλειστικές εκπτώσεις, άμεση πρόσβαση σε νέα παιχνίδια και πολλά άλλα.

 

 

 

 

 

 

 

Μπορείς να δεις ακόμη