Fortnite: Battle Royale – Οδηγός επιβίωσης για αρχάριους!

by k-Admin 3

Με τη βάση χρηστών του να ξεπερνά τους 125 εκατομμύρια παίκτες, το Fortnite: Battle Royale της Epic Games θεωρείται το πιο δημοφιλές διαδικτυακό video game επιβίωσης στον κόσμο.

Ένας αγώνας στο Fortnite: Battle Royale παίζεται σε πραγματικό χρόνο έναντι μέχρι και 99 άλλων παικτών. Κάθε παίκτης ελέγχει έναν στρατιώτη που προσγειώνεται σ’ ένα μυστηριώδες νησί πέφτοντας από ένα ιπτάμενο λεωφορείο (Battle Bus). Κατά τη διάρκεια κάθε αγώνα (ο οποίος διαρκεί περίπου 15 λεπτά), θα πρέπει να εξερευνήσεις το νησί για να συλλέξεις εξοπλισμό, όπλα, πυρομαχικά και πόρους (ξύλο, πέτρα, μέταλλο) για την κατασκευή κτιρίων και οχυρώσεων. Ταυτόχρονα, θα πρέπει να εξολοθρευθούν όλοι οι αντίπαλοί σου. Όσο εξελίσσεται ο αγώνας, εμφανίζεται μία «καταιγίδα» που συρρικνώνει το χάρτη του νησιού και οι εναπομείναντες παίκτες αναγκάζονται να έρθουν πιο κοντά ο ένας στον άλλον, ώστε να δώσουν την τελική μάχη – μέχρι να μείνει μόνο ένας.

Όπως αντιλαμβάνεσαι, για να καταφέρεις να φτάσεις στη νίκη θα πρέπει να κατέχεις και να συνδυάζεις διάφορες δεξιότητες. Ο παρακάτω οδηγός θα σε βοηθήσει να εγκλιματιστείς γρήγορα στο κόσμο του Fortnite: Battle Royale και ν’ αυξήσεις τις νίκες σου!

 

 

Σωστή προσγείωση στο χάρτη

Στην αρχή κάθε αγώνα, οι χαρακτήρες που ελέγχονται από έως και 100 διαφορετικούς παίκτες επιβιβάζονται στο Battle Bus, το οποίο ταξιδεύει στο νησί. Άνοιξε το χάρτη του νησιού και έλεγξε τη διαδρομή του Battle Bus (εμφανίζεται ως μια μπλε γραμμή στο χάρτη) για να επιλέξεις την επιθυμητή θέση προσγείωσής σου.

Το νησί περιλαμβάνει περίπου 20 σημεία προσγείωσης, τα οποία επισημαίνονται στο χάρτη. Κάθε σημείο διαθέτει διαφορετικό τύπο εδάφους και διαφορετικό αριθμό κτιρίων και περιοχών για εξερεύνηση. Ανάμεσα από τα σημεία προσγείωσης, υπάρχουν δεκάδες άλλες περιοχές που δεν επισημαίνονται στο χάρτη, αλλά περιέχουν επιπλέον θέσεις για εξερεύνηση καθώς και όπλα, πυρομαχικά, λάφυρα και πόρους που μπορείς να συλλέξεις.

Θα πρέπει να έχεις κατά νου ότι στην αρχή κάθε αγώνα, είσαι οπλισμένος μόνο με μια αξίνα για να σπας αντικείμενα και να συλλέγεις πόρους. Οι πρώτοι στρατιώτες που προσγειώνονται στο νησί -και βρίσκουν «κανονικά» όπλα- έχουν πάντα το πλεονέκτημα, αφού είναι σε θέση να πυροβολούν και να εξολοθρεύουν άοπλους στρατιώτες καθώς προσγειώνονται. Συνεπώς, είναι προτιμότερο να επιλέξεις να προσγειωθείς σε κάποια απομακρυσμένη περιοχή του χάρτη. Αυτό θα σου δώσει επιπλέον χρόνο για να ετοιμάσεις το οπλοστάσιό σου, να συλλέξεις πόρους και να προετοιμαστείς καλύτερα για μάχη. Όσο πιο πολυσύχναστο είναι ένα σημείο ενδιαφέροντος, τόσο περισσότεροι και οι αντίπαλοι που θα συναντήσεις στην αρχή κάθε αγώνα.

 

 

Τα κατάλληλα όπλα και πυρομαχικά

Το Fortnite: Battle Royale προσφέρει εκατοντάδες διαφορετικά είδη όπλων που εμπίπτουν σε ξεχωριστές κατηγορίες, οι οποίες περιλαμβάνουν πιστόλια, τουφέκια, καραμπίνες, SMGS και εκτοξευτές βλημάτων (όπως rocket launcher ή grenade launcher). Κάθε όπλο κατηγοριοποιείται με βάση το βαθμό ζημιάς που προκαλεί, χωρητικότητα πυρομαχικών και τη σπανιότητά του (όσο πιο σπάνιο, τόσο πιο αποτελεσματικό).

Κατά τη διάρκεια κάθε αγώνα, οι ανάγκες σου αλλάζουν, οπότε είναι σημαντικό να διαθέτεις τον καλύτερο συνδυασμό όπλων, πυρομαχικών και εξοπλισμού. Για παράδειγμα, ορισμένα όπλα, όπως τα πιστόλια και καραμπίνες, είναι πιο κατάλληλα για κοντινή μάχη. Άλλα, όπως τα όπλα sniper, παρέχουν εξαιρετική ακρίβεια για μάχη από απόσταση. Μπορείς ν’ αποθηκεύσεις ένα συνδυασμό έως και έξι όπλων ή/και αντικειμένων, συμπεριλαμβανομένης και της αξίνας σου. Είναι -επίσης- απαραίτητο να μαζεύεις όπλα που είναι συμβατά με πυρομαχικά που είναι εύκολο να βρεθούν κατά τη διάρκεια κάθε αγώνα.

 

 

Το “looting” αποτελεί σημαντικό στοιχείο για την επιβίωσή σου

Θα βρεις περισσότερους από 12 διαφορετικούς τύπους αντικειμένων, τα οποία είναι διάσπαρτα σε όλο το χάρτη. Πολλά «καλούδια» βρίσκονται μέσα σε σεντούκια, supply drops, και loot lamas ή συλλέγονται από αντιπάλους που εξολοθρεύεις. Υπάρχουν και Vending Machines, όπου με το κατάλληλο αντίτιμο (ξύλο, πέτρα ή μέταλλο) μπορείς να αποκτήσεις διάφορα χρήσιμα αντικείμενα.

Ορισμένα loots χρησιμοποιούνται για την ανανέωση των health points (HP) ή των ασπίδων. Σε αυτά περιλαμβάνονται τα Med Kits, Bandages, Slug Jugs, Shield Potions και Slurp Juice. Υπάρχουν επίσης αντικείμενα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως όπλα, όπως Grenades, Remote Explosives, Traps, Clingers, και Impulse Grenades, τα οποία μπορούν να προκαλέσουν σημαντική ζημιά ή να καταστρέψουν ένα κτίριο, αλλά και να σε βοηθήσουν να εξαλείψεις έναν ή περισσότερους αντιπάλους με ένα μόνο χτύπημα.

Η εύρεση και επιλογή της σωστής συλλογής αντικειμένων είναι μια ακόμα σημαντική απόφαση. Για παράδειγμα, κάθε φορά που δέχεσαι ζημιά από επίθεση, πτώση ή έκρηξη, μειώνονται τα health points του χαρακτήρα σου. Έτσι, είναι σημαντικό να έχεις στη διάθεσή σου κάποιο αντικείμενο για αναπλήρωση των ΗP και της ασπίδας σου. Ό,τι αντικείμενα συλλέγεις αποθηκεύονται στο backpack σου, το οποίο διαθέτει μόνο έξι υποδοχές για όπλα ή αντικείμενα. Συνεπώς, χρειάζεται στρατηγική στο looting.

 

 

Τελειοποίησε τις δεξιότητές σου στο κτίσιμο

Υπάρχουν τρεις τρόποι συγκέντρωσης πόρων για την κατασκευή κτιρίων και οχηρών. Πρώτον, μπορείς να χρησιμοποιήσεις την αξίνα σου για να σπάσεις αντικείμενα μέσα στο παιχνίδι και να συλλέξεις το περιεχόμενό τους. Υπάρχουν επίσης «έτοιμα» πακέτα (με ξύλο, πέτρα ή μέταλλο) με τη μορφή εικονιδίων που βρίσκονται διάσπαρτα σε όλο το χάρτη, καθώς και μέσα σε σεντούκια, supply drops, και loot lamas. Επιπρόσθετα, κάθε φορά που εξοντώνεις έναν αντίπαλο, μπορείς να ανακτήσεις μερικά ή όλα τα όπλα, πυρομαχικά και πόρους.

Σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, θα πρέπει να είσαι σε θέση να κατασκευάζεις γρήγορα ράμπες/σκάλες, καθώς και μικρά οχυρά ή προστατευτικά φράγματα για θωράκιση. Όσο εξελίσσεται ο αγώνας, μια «καταιγίδα», γνωστή και ως End Game ή Final Circle, περιβάλλει το νησί συρρικνώνοντας το χάρτη. Ο χαρακτήρας σου θα πρέπει να μετακινείται συνεχώς μακριά από τις περιοχές του χάρτη που έχουν καλυφθεί με ροζ χρώμα, διαφορετικά θ’ αρχίσει να χάνει δυνάμεις. Πολλοί παίκτες στηρίζονται στο κτίσιμο ενός περίτεχνου οχηρού -σε στρατηγική θέση- για να επιβιώσουν.

Γνωρίζοντας πότε, πού και τί να κτίσεις κατά τη διάρκεια ενός αγώνα αποτελεί σημαντικό στοιχείο του παιχνιδιού. Αυτός που βρίσκεται σε ψηλότερο σημείο έχει πλεονέκτημα έναντι του αντιπάλου, καθώς έχει καλύτερο οπτικό πεδίο για επιθέσεις μεγάλης εμβέλειας και περισσότερες πιθανότητες διαφυγής.

Το να τελειοποιήσεις τις δεξιότητές σου στο κτίσιμο χρειάζεται αρκετή τριβή, δεδομένου ότι χρειάζεται ακρίβεια και ταχύτητα. Να θυμάσαι πως όταν βρίσκεσαι σε κατάσταση κατασκευής δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις όπλο.

 

 

Αξιοποίησε το Spectator Mode για να γίνεις ακόμα καλύτερος

Κάθε φορά που ένας παίκτης εξαλείφεται από έναν αγώνα, αυτομάτως μπαίνει σε κατάσταση Spectator. Αυτό του επιτρέπει να παρακολουθήσει τον υπόλοιπο αγώνα χωρίς να συμμετέχει σε αυτόν. Αυτός είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να μελετήσεις τις στρατηγικές που χρησιμοποιούν πιο έμπειροι παίκτες από σένα και να βελτιώσεις τις επιδόσεις σου!

Η 6η σεζόν του Fortnite: Battle Royale έχει ήδη ξεκινήσει και είναι διαθέσιμη σε εκδόσεις για PC, PS4, Xbox One και φορητές συσκευές iOS και Android.

Μπορείς να δεις ακόμη