|  |  | 

Κουζίνα ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ

Πράσινη σούπα με ροβίτσα μπρόκολο σπανάκι και σέλερι

 

 

Από την Ιωάννα Σταμούλου


 

Η ροβίτσα είναι ένα πράσινο ψιλό φασόλι σε μέγεθος φακής, που δεν χρειάζεται μούλιασμα αποβραδίς, βράζει γρήγορα και είναι εύκολα διαχειρίσιμο. Έχει όλα τα θρεπτικά συστατικά των οσπρίων και μαζί μ’ όλα τα πράσινα λαχανικά αυτής της σούπας μετατρέπεται σε μια «βόμβα» αντιοξειδωτικών και βιταμινών για τον οργανισμό μας.

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

  • 1 φλιτζάνι ροβίτσα (πράσινο ψιλό φασόλι)
  • 80ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 μάτσο κρεμμύδια φρέσκα ψιλοκομμένα (μαζί με το τρυφερό πράσινο μέρος τους)
  • 2 κλαδάκια σέλερι σε ροδέλες
  • 300γρ. μπρόκολο σε μπουκετάκια
  • 100γρ. φύλλα σπανακιού χοντροκομμένα
  • 1 ματσάκι φύλλα φρέσκου δυόσμου
  • 1 κομμάτι -σε μέγεθος καρυδιού- τζίντζερ καθαρισμένο και ξυσμένο στη λεπτή πλευρά του τρίφτη
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Λίγο γιαούρτι, ή ξινομυζήθρα για το σερβίρισμα

 

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε τα φασολάκια να βράσουν σε κατσαρόλα μ’ άφθονο κρύο νερό για 10 λεπτά. Τα στραγγίζουμε και ξαναβάζουμε φρέσκο νερό στην κατσαρόλα. Βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν αρκετά τα φασολάκια και τότε προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα μπουκετάκια του μπρόκολου.
  2. Στο μεταξύ βάζουμε ένα τηγάνι να κάψει στη φωτιά και προσθέτουμε λίγο από το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια με το σέλερι για 2 λεπτά. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το σπανάκι, κι αφού μαραθεί, ρίχνουμε όλο το περιεχόμενο του τηγανιού στην κατσαρόλα.
  3. Αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να μαλακώσουν καλά όλα τα υλικά.
  4. Προσθέτουμε το δυόσμο και πολτοποιούμε τη σούπα με ραβδομπλέντερ. Δοκιμάζουμε τη γεύση αν –τυχόν- χρειάζεται επιπλέον αλατοπίπερο. Προσθέτουμε το ξυσμένο τζίντζερ και το υπόλοιπο ελαιόλαδο κι ανακατεύουμε.
  5. Σερβίρουμε τη σούπα σε πιάτα, προσθέτοντας μια κουταλιά γιαούρτι, ή ξινομυζήθρα και διακοσμώντας με φυλλαράκια δυόσμου. Συνοδεύουμε με φρυγανισμένες φετούλες ψωμιού.

 

Δείτε ακόμη