Την έχεις δει σινεφίλ; Καλά κάνεις!

by Zikou Stella

Κάθε εβδομάδα σου μεταφέρουμε τα νέα για τις σημαντικότερες πρεμιέρες ταινιών που μπορείς να απολαύσεις μέσα από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες video streaming που είναι διαθέσιμες στη χώρα μας.

 

Ο Indiana Jones καταφθάνει στο Disney+

Η Πρόεδρος της Lucasfilm, Kathleen Kennedy, ανακοίνωσε σε πρόσφατη παρουσίαση περιεχομένου της The Walt Disney Company, ότι οι εμβληματικές ταινίες του Indiana Jones θα γίνουν διαθέσιμες στο Disney+ από τις 31 Μαΐου. Έτσι, λίγο πριν την πρεμιέρα της 5ης και τελευταίας ταινίας του franchise, που είναι προγραμματισμένη για τις 29 Ιουνίου, θα μπορέσεις να ξαναζήσεις τις περιπέτειες του λατρεμένου αρχαιολόγου από την άνεση του καναπέ σου σε ποιότητα εικόνας!

 

 

“Indiana Jones και οι Κυνηγοί της Χαμένης Κιβωτού”

Στην πρώτη ταινία Indiana Jones, η οποία ήταν υποψήφια για οκτώ Βραβεία Όσκαρ, συμπεριλαμβανομένου του Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας, εκ των οποίων κέρδισε τέσσερα, ο αρχαιολόγος Indiana Jones (Harrison Ford), αναλαμβάνει για λογαριασμό της Στρατιωτικής Αντικατασκοπίας να εντοπίσει ένα ραβδί που αποτελεί το κλειδί για την εύρεση της Κιβωτού της Διαθήκης, την οποία αναζητούν οι Ναζί.

 

 

“Indiana Jones και ο Ναός του Χαμένου Θησαυρού”

Έχοντας ξεφύγει από πυροβολισμούς σε ένα κλαμπ και επιζώντας από ένα αεροπλάνο καθώς συντρίβεται, ο καθηγητής αρχαιολόγος Indiana Jones (Harrison Ford), η τραγουδίστρια Willie Scott (Kate Capshaw) και ο δωδεκάχρονος Short Round (Ke Huy Quan), βρίσκονται σε ένα ινδικό χωριό που λιμοκτονεί. Το χωριό κατηγορεί για τα δεινά του την απώλεια τριών μυστικιστικών πετρών που έφερναν την ευημερία. Ο Indiana Jones ορκίζεται να επιστρέψει τις κλεμμένες πέτρες, γεγονός που φέρνει τον ίδιο και τους απίθανους συνοδούς του αντιμέτωπους με μια θανάσιμη αίρεση.

 

 

“Indiana Jones και η Τελευταία Σταυροφορία”

Δεν υπάρχει τίποτα πιο συναρπαστικό από το να παρακολουθείς τις περιπέτειες των Jones στο “Indiana Jones και η Τελευταία Σταυροφορία”. Οι Ναζί εχθροί του Indiana επιστρέφουν και απαγάγουν τον πατέρα του, τον Καθηγητή Henry Jones (Sean Connery), στην προσπάθειά τους να εντοπίσουν το Ιερό Δισκοπότηρο. Ακολουθώντας μια πορεία από την Αμερική στη Βενετία και την έρημο της Μέσης Ανατολής, είναι στο χέρι του Indiana (Harrison Ford) να σώσει τον πατέρα του, το Δισκοπότηρο και ολόκληρο τον κόσμο σε αυτήν την αδιάκοπη, γεμάτη δράση περιπέτεια που θα λατρέψει ολόκληρη η οικογένεια.

 

 

“Indiana Jones και το Βασίλειο του Κρυστάλλινου Κρανίου”

Ο διάσημος εξερευνητής αρχαιολόγος, Henry Indiana Jones (Harrison Ford), επιστρέφει στη δράση όταν μπλέκει σε ένα σοβιετικό σχέδιο αποκάλυψης του μυστικού πίσω από μυστηριώδη τεχνουργήματα, γνωστά ως Κρυστάλλινα Κρανία.

 

 

The Forgiven (EON TV)

Οδηγώντας στο Μαρόκο, ένα ζευγάρι από το Λονδίνο μπλέκεται σε ένα τραγικό δυστύχημα, με θύμα ένα ντόπιο αγόρι. Η οικογένειά του ζητά δικαιοσύνη και οι συνέπειες είναι λυτρωτικές όσο και ολέθριες. Δες τη συναρπαστική συνέχεια στο Novacinema1. Πρωταγωνιστούν Jessica Chastain, Ralph Fiennes, Matt Smith, ενώ η σκηνοθεσία είναι του John Michael McDonagh.

 

 

Εβδομάδα τρόμου στο Vodafone TV

Αγαπάς τις ταινίες τρόμου; Κι εμείς! Αυτή την εβδομάδα το Vodafone TV υποδέχεται δολοφονικούς μασκοφόρους, τρομακτικές κούκλες ρομπότ και δαιμονικές φιγούρες στις πιο δημοφιλείς και σύγχρονες ταινίες θρίλερ που έσπασαν τα ταμεία και εγκαινίασαν μια νέα εποχή για τις ταινίες τρόμου.

 

“M3GAN” (ήδη διαθέσιμο σε TVOD)

H M3GAN είναι μια πρωτότυπη κούκλα cyborg, σχεδιασμένη με ακρίβεια, με μεγάλα μπλε μάτια και ικανότητα να μαθαίνει και να προστατεύει τον “πρωταρχικό της χρήστη”. Η τιμή της ανέρχεται όσο ένα οικογενειακό αυτοκίνητο μεσαίου μεγέθους και ο μόνος άνθρωπος που μπορεί να τη ρυθμίσει είναι η μηχανικός ρομποτικής Τζέμα (Allison Williams). Μετά τον θάνατο της αδερφής και του κουνιάδου της, η Τζέμα αναλαμβάνει την φροντίδα της 8χρονης ανιψιάς της Κάντι (Βάιολετ ΜακΓκρόου). Η Τζέμα αναθέτει την ανατροφή της ανιψιάς της σε ένα ψυχωτικά ζωηρό ρομπότ με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την μικρή Κάντι. Η ηθοποιός Amie Donald, η οποία ήταν 11 ετών την εποχή των γυρισμάτων, δίνει κυριολεκτικά πνοή στη ρομποτική αγριότητα της M3GAN με ευκολία. Κινηματογραφικά στοιχεία, στοιχεία κουκλοθέατρου και γραφικά υπολογιστή συναντιούνται παράγοντας ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

 

 

“Violent Night” (ήδη διαθέσιμη σε TVOD)

Δεν είναι Χριστούγεννα, ούτε Πρωτοχρονιά, αλλά ο τρόμος εποχές και γιορτές δεν γνωρίζει. Δες τι γίνεται σε αυτό το ανέλπιστα fun θρίλερ, όπου μια ομάδα μισθοφόρων εισβάλλει την Παραμονή Χριστουγέννων στο σπίτι μιας πλούσιας οικογένειας και τους πιάνει όλους ομήρους. Όμως υπολόγισαν λάθος, καθώς ο Άγιος Βασίλης θα προσπαθήσει να τους βγάλει από τη μέση. Ο David Harbour (Stranger Things) παραδίδει μια ερμηνεία έκπληξη στον ρόλο ενός διαφορετικού Άγιου Βασίλη.

 

 

“Evil Dead Rise” (από τις 22/5 σε PVOD)

Η Ellie (Alyssa Sutherland) είναι πολύ κοντά στο να μετακομίσει από το ερειπωμένο συγκρότημα διαμερισμάτων που μένει με τα τρία παιδιά της, τον Danny (Morgan Davies), την Bridget (Gabrielle Echols) και την Kassie (Nell Fisher). Ζώντας σε μια ήρεμη μποέμ γειτονιά, το σπίτι τους είναι γεμάτο από δίσκους βινυλίου και διάφορα πλακάρντ. Η άφιξη της αποξενωμένης αδερφής της Ellie, Beth (Lily Sullivan), αναταράσσει τα δεδομένα όταν μετά από έναν σεισμό ανακαλύπτεται ένα κρυμμένο θησαυροφυλάκιο, μέσα στο οποίο υπάρχει o αρχαίος τόμος “Necronomicon Ex-Mortis”. Οι σελίδες του περιέχουν ξόρκια για να καλέσουν κάθε είδους δαιμονικά όντα. Τελικά συμβαίνει το αναπόφευκτο, η ψυχή της μητέρας γρήγορα κυριεύεται από δαίμονες με τα παιδιά της να σοκάρονται και να μάχονται για τη ζωή τους. Η καλτ ταινία τρόμου του 1981 του Sam Raimi, “The Evil Dead”, μας έδωσε δύο σίκουελ, μια τηλεοπτική σειρά και μια ταινία του 2013. Τώρα, η ταινία παίρνει άλλη μια τροπή με έναν νέο συγγραφέα και σκηνοθέτη (Lee Cronin) και ένα νέο καστ.

 

 

“Scream VI” (από τις 25/5 σε TVOD)

Το πιο αγαπητό franchise τρόμου κλείνει τα 30 του χρόνια και επιστρέφει με τη νέα του ταινία, το Scream VI που αναβιώνει την κληρονομιά του slasher. Συνεχίζοντας την ιστορία της τελευταίας ταινίας η Τάρα (Jenna Ortega) και η αδερφή της Sam Carpenter (Melissa Barrera) που είχαν φύγει από την καταραμένη πόλη Woodsboro συνεχίζουν τη φοίτησή τους σε ένα σχολείο του Μανχάταν παρέα με μία συμμορία φίλων-δυνητικών δολοφόνων. Μόλις μία Ghostface φιγούρα αρχίζει να καταδιώκει ανθρώπους μαχαιρώνοντάς τους, όλοι ξεκινούν να κοιτάζονται καχύποπτα και να παραβιάζουν τους κανόνες των ταινιών τρόμου για να επιβιώσουν.

 

 

Η τελευταία ταινία του Woody Allen στο Cinοbo

Το πιο πρόσφατο φιλμ του Woody Allen, “Το Φεστιβάλ του Ρίφκιν”, κατέφθασε στο Cinobo για να εγκαινιάσει μια σειρά ταινιών του μεγάλου δημιουργού στην πλατφόρμα. Ο διανοούμενος και πρώην καθηγητής κινηματογράφου, Mort Rifkin, συνοδεύει τη σύζυγό του Sue, στο διάσημο ισπανικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σαν Σεμπαστιάν, ανησυχώντας για το ξεμυάλισμά της με τον νεαρό σκηνοθέτη Philippe. Όσο η Sue ασχολείται παθιασμένα με τον γοητευτικό Philippe, ο Mort συναντά τη γλυκιά Dr. Rojas και κάτι μέσα του αλλάζει. Μία διάθεση αναθεώρησης της ζωής μέσα από τη δύναμη του κλασικού σινεμά αναζωπυρώνει την ελπίδα του Mort για το μέλλον. Η φεστιβαλική προσθήκη στα “ευρωπαϊκά” φιλμ του Woody Allen, με φόντο αυτή τη φορά το μαγευτικό Σαν Σεμπαστιάν και το τοπικό φεστιβάλ κινηματογράφου του, λειτουργεί ως πεδίο ανάπτυξης χιουμοριστικών ιστοριών που προκύπτουν από τα άγχη και τις νευρώσεις των ηρώων του. Πρωταγωνιστούν οι Wallace Shawn, Elena Anaya, Louis Garrel, Gina Gershon, Sergi López, και Christoph Waltz.

 

 

Hard Feelings (Netflix)

Γερμανική κωμωδία σε σκηνοθεσία Granz Henman, με πρωταγωνιστές τον Axel Stein και την Diana Amft. Δύο φίλοι προσπαθούν να επιβιώσουν στο γυμνάσιο, ενώ αντιμετωπίζουν ντροπιαστικές νέες παρορμήσεις καθώς και τα πολύ άβολα συναισθήματά τους ο ένας για τον άλλον. Πρεμιέρα στις 24 Μαΐου στο Netflix.

 

 

Mother’s Day (Netflix)

Ταινία περιπέτειας Πολωνικής παραγωγής. Η Νίνα, πρώην μυστική πράκτορας των Ειδικών Επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ, πρέπει να χρησιμοποιήσει όλες τις θανατηφόρες ικανότητές της για να σώσει τον γιο της που έχει πέσει θύμα απαγωγής από αδίστακτους γκάνγκστερ. Το να βρει τον Μαξ είναι μια διπλή ευκαιρία για εκείνη. Ευκαιρία για περιπέτεια και αδρεναλίνη που της έχει λείψει και ευκαιρία να επιστρέψει στη ζωή του γιου της, τον οποίο είχε στερηθεί. Πρεμιέρα στις 24 Μαΐου.

 

 

Αίμα και Χρυσός (Blood & Gold) (Netflix)

Συναρπαστική γερμανική πολεμική κωμωδία, σε σκηνοθεσία Peter Thorwarth και σενάριο Stefan Barth. Την άνοιξη του 1945, λίγο πριν το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου η Elsa, μια νεαρή αγρότισσα και ο Heinrich, ένας λιποτάκτης, συνειδητοποιούν ότι έχουν περισσότερα κοινά από τον κοινό τους εχθρό. Και οι δύο αγωνίζονται για δικαιοσύνη και για τις οικογένειές τους ενάντια στους Ναζί. Ο Heinrich αναζητά την κόρη του, αλλά στο απομακρυσμένο χωριό της Έλσας κρύβεται ένας εβραϊκός θησαυρός από χρυσό που οι Ναζί θέλουν να λεηλατήσουν. Η αναζήτηση για τον θησαυρό ξεκινά με τους χωρικούς εναντίον των SS. Πρεμιέρα την Παρασκευή 26 Μαΐου 2023.

 

 

Turn of the Tide (Netflix)

Όταν μια βάρκα φορτωμένη με κοκαΐνη βυθίζεται στα ανοιχτά του νησιού τους, ο Eduardo  και οι φίλοι του πρέπει να αποφασίσουν αν θα παραμείνουν μικρά ψάρια στο χωριό, ή αν θα εκμεταλλευτούν την επικίνδυνη συγκυρία για να αλλάξουν μία και καλή τις ζωές τους. Έρχεται στο Netflix στις 26 Μαΐου.

 

 

Three Thousand Years of Longing (Amazon Prime)

Η Dr Alithea Binnie (Tilda Swinton) είναι μια ακαδημαϊκός σχετικά ικανοποιημένη από τη ζωή της. Ενώ βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη και παρακολουθεί ένα συνέδριο, βρίσκει ένα Τζινι (Idris Elba) που της προσφέρει τρεις ευχές με αντάλλαγμα την ελευθερία του. Η Alithea, που βασίζεται πάντα στη λογική της, αντιμετωπίζει δύο προβλήματα. Πρώτον, αμφιβάλλει ότι είναι αληθινός και δεύτερον, επειδή είναι μελετητής της ιστορίας και της μυθολογίας, ξέρει όλες τις ιστορίες για τις ευχές που πήγαν στραβά. Τελικά ξεγελιέται και κάνει μια ευχή που τους εκπλήσσει και τους δύο. Η τρελή ιδιοφυΐα του σκηνοθέτη George Miller μας παραδίδει μια οπτική φαντασμαγορία λογικής και ονείρων. Έρχεται στο Prime στις 27 Μαΐου.

 

 

Θέλεις να απολαμβάνεις κορυφαία κινηματογραφική εικόνα και gaming στο σαλόνι σου; Κάνε δική σου μία Sony Bravia XR OLED της σειράς A80L και ένα PS5 με όφελος €349. H προσφορά ισχύει έως 31/05/2023 ή μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων. Το όφελος αφαιρείται από την TV στο καλάθι σου.

Μπορείς να δεις ακόμη