Tips για να έχεις πάντα ελεύθερο χρόνο για gaming

by Aggeliki Tsoukana

 

Με τόσους πολλούς καλούς τίτλους παιχνιδιών που κυκλοφορούν αυτή την περίοδο, ίσως είναι δύσκολο να κάνεις σωστή διαχείριση χρόνου για να τα παίξεις όλα. Ή όσα περισσότερα μπορείς. Και το τελευταίο πράγμα που θέλεις όταν προσπαθείς να χαλαρώσεις με μερικά video games είναι να αισθάνεσαι ότι θα μπορούσες ή θα πρέπει να αξιοποιείς τον χρόνο σου πιο αποτελεσματικά. Ωστόσο, η εκπόνηση ενός «πλάνου» για να συμβαδίζει με τον χρόνο που περνάς μεταξύ εργασίας και μελέτης μπορεί να σε βοηθήσει να εξασφαλίσεις πολύ περισσότερο χρόνο για να απολαμβάνεις τα αγαπημένα σου games. Δες πώς μπορείς να πετύχεις την τέλεια ισορροπία μεταξύ εργασίας και διασκέδασης.

 

Φτιάξε ένα πλάνο

Η εκπόνηση ενός χρονοδιαγράμματος ίσως να σου φαίνεται πολύ χρονοβόρα διαδικασία. Όμως, θα σε βοηθήσει πολύ να διαχειριστείς σωστά τον χρόνο σου μέσα στην εβδομάδα. Ειδικά εάν εργάζεσαι από το σπίτι, μπορεί να αισθάνεσαι ακόμη πιο επιβαρυμένος και πιεσμένος.

Δε χρειάζεται να αγχώνεσαι για το πότε θα «τερματίσεις» έναν τίτλο ή και πότε θα προλάβεις να παίξεις το επόμενο game από τη βιβλιοθήκη σου, που πιθανότητα να είναι πολύ μεγάλη. Αλλά το να έχεις ένα πλάνο θα σε βοηθήσει πολύ.

Προσπάθησε να σκέφτεσαι ότι απλώς θέλεις να χαλαρώσεις με ένα αγαπημένο σου παιχνίδι, μόνος ή με παρέα. Μην σκέφτεσαι το gaming σαν αγγαρεία, απλώς και μόνο επειδή έχεις μια μεγάλη βιβλιοθήκη παιχνιδιών που πρέπει να τελειώσεις. Αν παίζεις League of Legends, ίσως να δοκιμάσεις να βάζεις διάφορα task στον εαυτό σου όπως π.χ. να βρεις όλα τα συλλεκτικά αντικείμενα σε μια περιοχή πριν προχωρήσεις παρακάτω. Ο καθορισμός στόχων σημαίνει ότι θα ξέρεις πότε ολοκλήρωσες για σήμερα και θα σου προσφέρει μια αίσθηση ολοκλήρωσης (ακόμα κι αν δεν κατάφερες να συγκεντρώσεις όλα loots). Δε χρειάζεται να το πάρεις «εργολαβία». Άλλωστε, το gaming είναι πάνω απ’ όλα διασκέδαση. Ωστόσο, θα σου ήταν χρήσιμο να κρατάς λίστα με τα παιχνίδια που θέλεις να παίξεις Σαββατοκύριακο. Σε μια λίστα, όπως π.χ. το Google Keep στο smartphone σου.

 

Εξασφάλισε περισσότερο χρόνο για διασκέδαση

Μερικές φορές, το multitasking μπορεί να σε βοηθήσει. Μπορείς, για παράδειγμα, να κάνεις δύο πράγματα ταυτόχρονα – εφόσον το επιτρέπουν οι καταστάσεις. Προφανώς, ένα γύρος στο Valorant κατά τη διάρκεια της δουλειάς, σίγουρα δεν είναι ό,τι πιο παραγωγικό μπορείς να κάνεις. Ωστόσο, εάν η εργασία που έχεις να κάνεις τη δεδομένη στιγμή δεν απαιτεί πάρα πολύ σκέψη μπορείς να ακούσεις μία καινούργια playlist. Η πληκτρολόγηση σημειώσεων ή η καταχώρηση δεδομένων είναι η ιδανική στιγμή για να βάλεις στη ζωή σου λίγο περισσότερο μουσική.

Πληκτρολόγια όπως το Logitech C213 Prodigy RGB, με αποκλειστικά πλήκτρα πολυμέσων για τον ελέγχο του Spotify και του iTunes, θα σε βοηθήσουν να ελέγχεις τη μουσική σου χωρίς να αποσπάται η προσοχή σου από την εργασία σου. Θα μπορούσες ακόμη να ελέγχεις τη μουσική σου ενώ παίζεις τα αγαπημένα σου παιχνίδια. Δε θα χρειαστεί ποτέ να χάσεις ένα shot μόνο και μόνο επειδή θέλεις να βάλεις σε loop το αγαπημένο σου καλοκαιρινό heat.

 

 

Κάνε αυτό που αγαπάς

Εάν αισθανθείς ότι αρχίζεις και βαριέσαι με παιχνίδια που παίζεις καθημερινά με τους φίλους σου, τότε ίσως πρέπει να κρατήσεις αποστάσεις για λίγο καιρό. Μπορεί, για παράδειγμα, να έχεις κουραστεί να παίζεις διαρκώς Warzone ή Apex. Παρόλο που πρόκειται για παιχνίδια που ανανεώνονται διαρκώς με νέο περιεχόμενο, ίσως να έχεις κουραστεί από την «επανάληψη». Αντ’ αυτού, δοκίμασε κάποιο άλλο παιχνίδι ή μια άλλη δραστηριότητα. Είναι εξίσου σημαντικό να διατηρείς σε καλή κατάσταση τη σωματική σου υγεία όσο και τη ψυχική σου.

Εάν θέλεις να κάνεις ένα διάλλειμα από τη ρουτίνα, τότε μάλλον είναι καιρός να ακούσεις τον εαυτό σου και ίσως να δοκιμάσεις να βγεις έναν περίπατο. Φτιάξε playlist στο κινητό σου, φόρεσε τα ασύρματα ακουστικά σου, και πήγαινε μια βόλτα με το ηλεκτρικό σου ποδήλατο. Με το να αλλάζεις παραστάσεις μπορεί να σε βοηθήσει να αποκτήσεις μια καλύτερη αίσθηση αυτογνωσίας ή και να είσαι ακόμη πιο ικανός να εστιάσεις σε πράγματα που πραγματικά σου αρέσουν.

Να θυμάσαι ότι ο ελεύθερος χρόνος είναι αφιερωμένος στο να κάνεις πράγματα που αγαπάς. Για παράδειγμα, μην τον σπαταλάς σε δουλειές του σπιτιού που μπορεί να γίνουν ακόμα και στον αυτόματο, όπως π.χ. το πλύσιμο των ρούχων, το πλύσιμο των πιάτων, ή ακόμα και το σκούπισμα. Οι έξυπνες οικιακές συσκευές είναι σχεδιασμένες για να κάνουν τη ζωή σου καλύτερη. Ένα έξυπνο πλυντήριο-στεγνωτήριο θα τα κάνει όλα για σένα, εκτός από το γέμισμα και το άδειασμα του κάδου. Το ίδιο ισχύει για τα έξυπνα πλυντήρια πιάτων, ή και τις ρομποτικές σκούπες. Μην σκοτίζεσαι και μην επιβαρύνεις τον οργανισμό σου με άλλες «δουλειές».

Η τεχνολογία γίνεται σύμμαχός σου. Ακόμα και στην προσπάθεια να εξασφαλίσεις λίγο παραπάνω ελεύθερο χρόνο για να απολαμβάνεις τα αγαπημένα σου χόμπι, όπως είναι τα Video games.

 

Έλα στην πιο K-MING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

Μπορείς να δεις ακόμη