Το 7ήμερο του gaming

by Aggeliki Tsoukana

Το 7ήμερο του gaming σου μεταφέρει τις κυριότερες ειδήσεις από τη βιομηχανία των video games την εβδομάδα που προηγήθηκε.

 

Ανακοινώθηκε για PS5 και PC το The Last of Us Part I

H Sony Interactive Entertainment και η ομάδα ανάπτυξης, Naughty Dog have ανακοίνωσαν την κυκλοφορία του The Last of Us Part I. Πρόκειται για το remake του The Last of Us και θα γίνει διαθέσιμο για PlayStation 5 στις 2 Σεπτεμβρίου, ενώ αναμένεται και μια έκδοση για PC, δίχως να έχει γίνει γνωστό το πότε θα τοποθετηθεί στα ράφια των καταστημάτων.

Το The Last of Us πρωτοκυκλοφόρησε αποκλειστικά για το PlayStation 3, πριν από περίπου μία δεκαετία. Άφησε ανεξίτηλο το σημάδι του στην ιστορία τη βιομηχανίας του gaming, καθηλώνοντας μπροστά από τις οθόνες τους εκατομμύρια παίκτες, οι οποίοι βίωσαν την εκπληκτική ιστορία των Joel και Ellie.

Το παιχνίδι θα εκμεταλλεύεται τις τεχνολογίες haptic feedback, 3D Audio καθώς και τα adaptive triggers του DualSense Controller. Θα συνοδεύεται από το DLC με τίτλο, Left Behind.

Εκτός από τη Standard, θα έχεις την ευκαιρία να αποκτήσεις τη Digital Deluxe Edition, που περιλαμβάνει:

– Increased Crafting Speed Skill

– Increased Healing Speed Skill

– 9mm Reload Speed Increase Upgrade

– Rifle Clip Capacity Increase Upgrade

– Explosive Arrows Gameplay Modifier

– Dither Punk Filter

– Speedrun Mode

– Έξι Weapon Skins: Black Gold 9mm Pistol, Silver Filigree 9mm Pistol, Rubber Tactical Shotgun, Sculpted Oak Shotgun, Arctic White Bow, Carbon Black Bow

 

 

Ανακοινώθηκε για PC το free to play RTS, Stormgate

Η Frost Giant Studios ανακοίνωσε το Stormgate. Πρόκειται για ένα free-to-play real-time strategy game που επικεντρώνεται στον πόλεμο μεταξύ των ανθρώπων και των εξωγήινων εισβολέων. Το 2023 θα γίνει διαθέσιμη η beta του, μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος Steam.

Καλείσαι να βιώσεις μια ιστορία που επεκτείνεται διαρκώς, σε έναν κόσμο όπου συγκρούονται η  επιστημονική φαντασία και οι θρύλοι, μόνο ή με παρέα. Η ανάπτυξη του παιχνιδιού είναι βασισμένη στην Unreal Engine 5 και θα υποστηρίζονται γραφικά ανάλυσης 4K και μάχες με μεγάλο αριθμό μονάδων σε τεράστιους χάρτες. Ακόμα, το user interface είναι σχεδιασμένο με τρόπο τέτοιο που επιτρέπει την αυτοματοποίηση διαδικασιών, για επιτάχυνση των κινήσεων.

Ακολουθεί το trailer που συνοδεύει την ανακοίνωση.

 

 

Η Bloober Team επιστρέφει με το Layers of Fears

H Bloober Team ανακοίνωσε το first-person psychedelic horror game Layers of Fears, για PlayStation 5, Xbox Series X, Xbox Series S και PC (Steam). Θα κυκλοφορήσει στις αρχές του 2023.

Το Layers of Fears βασίζεται στην εξερεύνηση και την αφήγηση, όντας εμπνευσμένο από τα Layers of Fear, Layers of Fear: Inheritance και Layers of Fear 2. Η δημιουργία του βασίζεται στην Unreal Engine 5, οπότε θα πρέπει να αναμένεις χαρακτηριστικά όπως το Ray Tracing, HDR effect, ανάλυση 4K και υποστήριξη του συστήματος Lumen, που θα αναβαθμίζει σημαντικά την όλη εμπειρία. Το Layers of Fears είναι ο καλύτερος τρόπος να ανακαλύψεις τις ιστορίες καλλιτεχνών που είναι δέσμιοι των παθών τους.

 

 

H Devolver Digital θα κυκλοφορήσει το Skate Story

H Devolver Digital θα κυκλοφορήσει το skateboarding adventure game Skate Story για PC, μέσω Steam, το 2023. Πίσω από την ανάπτυξή του βρίσκεται η Sam Eng.

Είσαι ένας δαίμονας του κάτω κόσμου, φτιαγμένος από γυαλί και πόνο. Ο διάβολος σου έχω δώσει ένα skateboard, κάνοντας μαζί σου μια συμφωνία. Φτάσε ως το φεγγάρι, εξαφάνισέ το και θα απελευθερωθείς. Αρχικά, η αποστολή μοιάζει αδύνατη, όσο όμως περνάει η ώρα και μαθαίνεις να εκτελείς εντυπωσιακές κινήσεις, τόσο περισσότερο πλησιάζεις τον στόχο σου. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σου θα κληθείς να βγάλεις από τη μέση αιμοδιψείς δαίμονες, να βοηθήσεις έναν βάτραχο με αμνησία και να σώσεις βασανισμένες ψυχές. Ταυτόχρονα θα ανακαλύψεις τις μεγάλες αδυναμίες του διαβόλου.

 

 

Ένα μαγευτικό ταξίδι σε περιμένει στο Little Nemo and the Guardians of Slumberland

Η DIE SOFT ανακοίνωσε το Little Nemo and the Guardians of Slumberland. Είναι ένα Metroidvania platformer, που θα κυκλοφορήσει για Nintendo Switch και PC (Steam, itch.io) το τελευταίο τρίμηνο του 2023.

Πρωταγωνιστής είναι ο Little Nemo, εφοδιασμένος με παιχνίδια, λούτρινα ζωάκια και μια τσέπη γεμάτη καραμέλες. Θα πρέπει να τον βοηθήσεις να εξερευνήσει έναν τεράστιο κόσμο, γεμάτο ενδιαφέροντες χαρακτήρες. Αποστολή του είναι να σώσει τη Slumberland από το μυστηριώδες Oblivion.

Περισσότερα στο trailer που συνοδεύει την ανακοίνωση.

 

 

Στις 30 Αυγούστου θα κυκλοφορήσει το Pathogen expansion για το Aliens: Fireteam Elite

H Focus Entertainment και η ομάδα ανάπτυξης Cold Iron Studios, ανακοίνωσαν το Pathogen expansion για το Aliens: Fireteam Elite. Θα λανσαριστεί στις 30 Αυγούστου 2022.

Με το συγκεκριμένο DLC συνεχίζεται η ιστορία του Aliens: Fireteam Elite. Στο παιχνίδι θα προστεθούν νέοι εχθροί, περιβάλλοντα, χάρτες, cosmetics, ενώ η ομάδα κρούσης θα εμπλακεί στην πιο δύσκολη αποστολή που έχει αναλάβει ποτέ. Ένα μυστηριωδες pathogen έχει εμφανιστεί στον πλανήτη LV-895 και ούτε τα Xenomorphs είναι ασφαλή από αυτό. Το πλήρωμα του Endeavor θα βρεθεί σε αχαρτογράφητες περιοχές, προκειμένου να αντιμετωπίσει τη νέα απειλή, έχοντας την ελπίδα να ανακαλύψουν την προέλευσή της.

Η ομάδα ανάπτυξης υπόσχεται οκτώ διαφορετικά όπλα, ένα νέο perk για κάθε Class Kit, 26 νέα weapon attachments, δύο νέα outfits, έξι head accessories, 21 νέους χρωματισμούς για τα όπλα, decals και 10 νέα emotes.

 

Έγινε γνωστή η ημερομηνία κυκλοφορίας του Marvel’s Midnight Suns

Το Marvel’s Midnight Suns θα κυκλοφορήσει για PlayStation 5, Xbox Series X, Xbox Series S, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch και PC (Steam, Epic Games Store), στις 7 Οκτωβρίου 2022, όπως ανακοίνωσαν η 2K και η ομάδα ανάπτυξης, Firaxis Games.

Όταν οι ορδές δαιμόνων της Lilith ενώνουν τις δυνάμεις τους με τη Hydra, ήρθε η ώρα να αποκαλυφθεί η σκοτεινή πλευρά της Marvel. Έχοντας τον ρόλο του The Hunter, θα πρέπει να ηγηθείς μιας αταίριαστης ομάδα υπερηρωών. Άραγε θα μπορέσουν θρύλοι όπως οι Doctor Strange, Iron Man και Blade, να βάλουν στην άκρη τις διαφορές τους, για να αντιμετωπίσουν τη συνεχώς αυξανόμενη απειλή; Αν θέλεις να σώσεις τον κόσμο θα πρέπει να δημιουργήσεις συμμαχίες και να οδηγήσεις την ομάδα σου στη νίκη, όντας η τελευταία ελπίδα της ανθρωπότητας απέναντι στον υπόκοσμο.

Οι διαθέσιμες εκδόσεις θα είναι οι εξής:

Standard Edition: Θα περιλαμβάνει ένα αντίτυπο του παιχνιδιού για PlayStation 4, Xbox One και PC.

Enhanced Edition: Θα περιλαμβάνει τις εκδόσεις για PlayStation 5, Xbox Series X, Xbox Series S και πέντε premium cosmetic skins.

Digital+ Edition: Θα περιλαμβάνει το παιχνίδι για PlayStation 4, Xbox One, PC, PlayStation 5, Xbox Series X, Xbox Series S συν 11 premium cosmetic skins.

Legendary Edition: Θα περιλαμβάνει το παιχνίδι για PlayStation 4, Xbox One, PC, PlayStation 5, Xbox Series X, Xbox Series S συν 13 premium cosmetic skins αλλά και το Season Pass του Marvel’s Midnight Suns.

 

 

Πρώτα πλάνα από το The Callisto Protocol της KRAFTON

Η KRAFTON και η Striking Distance Studios αποκάλυψαν τα πρώτα πλάνα από το survival horror game, The Callisto Protocol.

Τα γεγονότα διαδραματίζονται 300 χρόνια μετά από τη σημερινή ημερομηνία. Αναλαμβάνεις τον ρόλο του Jacob Lee, που έχει πέσει θύμα της μοίρας και βρίσκεται έγκλειστος στην υψίστης ασφάλειας, Black Iron Prison, που βρίσκεται στον πλανήτη Callisto, φεγγάρι του Δία. Όταν οι υπόλοιποι φυλακισμένοι αρχίζουν να μετατρέπονται σε τέρατα, χάος επικρατεί στη φυλακή. Ο Jacob θα πρέπει να πολεμήσει σκληρά για να ξεφύγει από τη φυλακή και στη συνέχεια θα αποκαλύψει τα σκοτεινά μυστικά που κρύβει ο πλανήτης. Συνδυάζοντας την ισχύ των όπλων με μάχες σώμα με σώμα, ο Jacob θα πρέπει να προσαρμόσει την τεχνική του στον τρόπο με τον οποίο μάχονται οι εχθροί του. Στη διάρκεια της περιπέτειάς του θα ξεκλειδώσει νέα όπλα, εξοπλισμό και ικανότητες, που θα αναβαθμίσουν σημαντικά τις πιθανότητές του να επιτύχει.

 

 

 

Σε PC και κονσόλες θα κυκλοφορήσει το Flashback 2

To Flashback 2 θα κυκλοφορήσει τον προσεχή Χειμώνα, για PlayStation 5, Xbox Series X, Xbox Series S, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch και PC, όπως ανακοίνωσε η Microids.

Έχοντας νικήσει τον Master Brain στο προηγούμενο επεισόδιο, ο Conrad και οι σύμμαχοί του θα αντιμετωπίσουν για μια ακόμα φορά το είδος των Morphs, που απειλούν όλους τους πολιτισμούς. Σα να μην έφτανε αυτό, ο Ian, ο καλύτερος φίλος του Conrad πέφτει θύμα απαγωγής. Ένα ακόμα βρώμικο κόλπο των Morphs. Εσύ θα είσαι αυτός που θα αποκαλύψει ποιος το έκανε, αλλά και τα κίνητρά του.

 

 

Το επίπεδο Dark Water παρουσιάζεται στο νέο video του Call of Duty: Modern Warfare II

Στο πλαίσιο του Summer Game Fest 2022, η Activision και η Infinity Ward παρουσίασαν gameplay από το επίπεδο “Dark Water”, του Call of Duty: Modern Warfare II. Το παιχνίδι θα λανσαριστεί στις 28 Οκτωβρίου 2022, για PlayStation 5, Xbox Series X, Xbox Series S, PlayStation 4, Xbox One και PC (Steam, Battle.net).

 

 

Στον πλανήτη Άρη θα σε μεταφέρει το Fort Solis

H Fallen Leaf Studio και η Black Drakkar Games ανακοίνωσαν το Fort Solis, ένα single-player third-person horror game, που θα κυκλοφορήσει για PC μέσω Steam. Τα γεγονότα του παιχνιδιού διαδραματίζονται στον πλανήτη Άρη. Ο μηχανικός Jack Leary ανταποκρίνεται σε έναν μυστηριώδη συναγερμό. Φτάνοντας στο Fort Solis, το πρώτο που τον ανησυχεί είναι η απουσία του προσωπικού από τη βάση. Όσο προχωράει η νύχτα, τα γεγονότα αρχίζουν να ξεδιπλώνονται, μέχρι τη στιγμή που ξεφεύγουν από κάθε έλεγχο. Το μυστήριο του γιατί δημιουργήθηκε το Fort Solis αρχίζει να εμφανίζεται, μαζί με το πλήρωμά του. Θα μπορέσει άραγε ο Jack να σώσει τη ζωή του;

 

 

Νέο trailer για το One Piece Odyssey

Στο πλαίσιο του Summer Game Fest 2022, η Bandai Namco και η ομάδα ανάπτυξης, ILCA παρουσίασαν ένα νέο trailer για το One Piece Odyssey.

Κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού τους, οι Straw Hats, με επικεφαλής τον Monkey D. Luffy, καταβροχθίζονται από μια καταιγίδα στη θάλασσα. Καταλήγουν σε ένα μυστηριώδες νησί, γεμάτο πανίδα και χλωρίδα, όπου είναι αποκομμένοι ο ένας από τον άλλο. Η νέα περιπέτεια του γνωστού πληρώματος είναι γεμάτη εκπλήξεις, πανίσχυρους εχθρούς και απροσδόκητες συναντήσεις με ντόπιους.

Το One Piece Odyssey αναμένεται εντός του 2022, για PlayStation 5, Xbox Series X, Xbox Series S, PlayStation 4 και PC.

 

 

Για το 2023 μεταφέρεται το λανσάρισμα του S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl

Η GSC Game World ανακοίνωσε και επίσημα την καθυστέρηση κυκλοφορίας για το S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl. Έτσι λοιπόν, το παιχνίδι δεν πρόκειται να γίνει διαθέσιμο στις 8 Δεκεμβρίου όπως ήταν αρχικά προγραμματισμένο, αλλά εντός του 2023. Επιπλέον, δημοσιεύτηκε ένα νέο trailer με τίτλο “Enter the Zone” και ένα developer diary, σχετικά με την ανάπτυξη του τίτλου τη στιγμή που συνεχίζεται ο πόλεμος στην Ουκρανία.

“Ορισμένοι από τους υπαλλήλους της GSC Game World αποφάσισαν να υπερασπιστούν την πατρίδα τους, ενώ συνεχίζεται ένα μέρος της ανάπτυξης του S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl. Ακόμα η εταιρεία ίδρυσε νέο γραφείο στην Πράγα της Τσεχίας, όπου θα μεταφερθεί το κυριότερο μέρος της ανάπτυξης του παιχνιδιού. Το σύμπαν του S.T.A.L.K.E.R. βασίζεται σε τρία video games και αρκετά βιβλία. Ως τώρα έχουν πουληθεί πάνω από 15 εκ. αντίτυπα και ανυπομονούμε να επιστρέψουμε με το S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl”, αναφέρει η ανακοίνωση της εταιρείας.

Το S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl θα κυκλοφορήσει για Xbox Series X, Xbox Series S και PC (Steam, Epic Games Store).

 

 

 

Είσαι στην Κύπρο; Δες τις συσκευές που σε ενδιαφέρουν εδώ: PlayStation 5, PlayStation 4, Nintendo Switch, Xbox Series X, Xbox Series S, PC.

 

Έλα στην πιο K-MING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

Μπορείς να δεις ακόμη