Τα πιο πρωτότυπα δώρα για κάθε τύπο μπαμπά

by Aggeliki Tsoukana

Οι μπαμπάδες όλου του κόσμου γιορτάζουν την τρίτη Κυριακή του Ιουνίου (19/6). Πρόκειται για μία γιορτή που θεσπίστηκε το 1910 από την Αμερικανίδα Σονόρα Σμαρτ Ντοντ. Ήθελε να τιμήσει τον πατέρα της, ο οποίος ανέθρεψε μόνος τα έξι του παιδιά.

Στη σύγχρονη εποχή οι μπαμπάδες είναι περισσότερο ενεργοί, υποστηρικτικοί και συναισθηματικοί. Ασχολούνται περισσότερο από παλιά και συμμετέχουν έμπρακτα στη διαπαιδαγώγηση των παιδιών στην καθημερινότητά τους. Αποτελούν πρότυπο για τα παιδιά και η μεταξύ τους σχέση έχει σημαντική επιρροή στην ανατροφή τους.

Για όλα τα σημαντικά που σου έχει προσφέρει ο μπαμπάς σου, θέλεις να του δείξεις πως τον αγαπάς όσο κι εκείνος. Η γιορτή του πατέρα είναι μια ευκαιρία να του δείξεις πόσο τον σκέφτεσαι, δωρίζοντας του κάτι που θα ταιριάζει στον τρόπο ζωής του.

 

 

Για τον “old school” μπαμπά

Τα αντρικά δώρα είναι πολύ συγκεκριμένα. Ένα ρολόι ή ένα πορτοφόλι, είναι πάντα σταθερή αξία. Εάν πάλι έχει και από τα δύο, μπορείς να του δωρίσεις ένα πουκάμισο, μια γραβάτα ή μια καινούρια δερμάτινη ζώνη. Επίσης, αν ο μπαμπάς είναι λάτρης του παλιού καλού βινύλιου, μην χάσεις την ευκαιρία να του πάρεις δώρο ένα σύγχρονο πικάπ, ή, ακόμα καλύτερα, ένα σύγχρονο/ρετρό πικάπ. Τα ρετρό πικάπ συνδυάζουν τη γοητεία του κλασικού με την άνεση του μοντέρνου. Εκτός του ότι είναι υπέροχα αντικείμενα για διακόσμηση, προσφέρουν πρωτότυπα σχέδια, έξυπνες λειτουργίες, ακόμα και υποδοχή USB.

 

 

Για τον μπαμπά που του αρέσει να είναι πάντα στην τρίχα

Οι ξυριστικές μηχανές αποτελούν κλασικό αλλά διαχρονικό δώρο. Εάν, μάλιστα, ο μπαμπάς ξυρίζεται μέρα παρά μέρα και έχει ευαίσθητη επιδερμίδα, τότε το ξύρισμα γίνεται πιο άνετο με μία ξυριστική μηχανή Philips Shaver Series 5000 S5589/38. Ξέρεις, λιγότερο τσούξιμο, απαλότερο δέρμα, περισσότερα χαμόγελα! Επίσης, μην ξεχνάς ότι τα πυκνά γένια, το μουστάκι, και το πλούσιο μούσι έχουν επανέλθει στη μόδα. Εάν ο μπαμπάς ακολουθεί πιστά τη μόδα, ή ήταν πάντα μέσα στη μόδα, απλά δεν το ήξερε (μικρή σημασία έχει), μπορείς να του δωρίσεις μία κοπτική μηχανή για να περιποιείται μούσι, μουστάκι, φαβορίτες κ.λπ. Τέλος, αν ο μπαμπάς συνηθίζει να ξυρίζει/τριμάρει και το σώμα του τότε κάνε του δώρο μια ξυριστική σώματος, που είναι ιδανική για χρήση και κάτω από το νερό.

 

Για τον μπαμπά-μάστορα

Αν λατρεύει να μαστορεύει θα μπορούσες να του πάρεις ένα ηλεκτρικό κατσαβίδι, ένα τρυπάνι, ένα πλυστικό μηχάνημα για να πλένει το αυτοκίνητό του ή ένα ηλεκτρικό πολυεργαλείο.

 

 

Ο γκατζετάκιας μπαμπάς

Οι μπαμπάδες αγαπούν την τεχνολογία και τα νέα επιτεύγματά της. Εάν ο μπαμπάς σου είναι ένας από αυτούς τότε σίγουρα δεν θα δυσκολευτείς να διαλέξεις το ιδανικό δώρο.

Ένα tablet ή ένα καινούριο smartphone σίγουρα θα του δώσουν μεγάλη χαρά. Εάν αγαπάει τα ταξίδια μπορείς να του πάρεις ένα ολοκαίνουριο GPS ώστε να μπορεί να επισκεφθεί όποιον προορισμό θελήσει με σιγουριά.

Μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή θα ήταν επίσης ένα ιδανικό δώρο εάν έχει καλλιτεχνικό πνεύμα. Θα μπορούσες να του πάρεις μια ψηφιακή κορνίζα με μεγάλη κάρτα μνήμης και ένα USB Stick για να μεταφέρει φωτογραφίες. Αν θες να το κάνεις ακόμα πιο συγκινητικό ψηφιοποίησε παλιές φωτογραφίες και αποθήκευσέ τις στην κορνίζα έτσι ώστε μόλις την ανοίξει να θυμηθεί τις όμορφες στιγμές σας.

 

 

Για τον “fit” μπαμπά

Ο μπαμπάς που αθλείται συστηματικά θα ωφεληθεί τα μέγιστα από ένα βραχιόλι ελέγχου δραστηριότητας (κοινώς activity tracker), όσο απλό ή εξελιγμένο και αν είναι το μοντέλο που θα του δωρίσεις. Το activity tracker θα τον βοηθήσει να αποκτήσει εικόνα για την καθημερινή του δραστηριότητα, να θέσει στόχους, και γενικά να βελτιώσει τη φυσική του κατάσταση. Μάλιστα, ακόμη και το πιο οικονομικό activity tracker μπορεί να προσφέρει πλήρη εικόνα για την ποιότητα του ύπνου, ενώ ορισμένα μοντέλα μάλιστα ανιχνεύουν αυτόματα το είδος της δραστηριότητας και έτσι αποθηκεύουν ακόμη πιο ακριβή στατιστικά στα οποία ο χρήστης μπορεί να βασιστεί για τα επόμενα του βήματα.

 

Για τον μπαμπά που αγαπάει την περιπέτεια

Είτε πρόκειται για διαδρομή με ποδήλατο, μηχανές ή αυτοκίνητο, είτε για extreme sports, καταδύσεις, θαλάσσια sports, υποβρύχιες λήψεις, ή για λήψεις μέσω πτήσης drone, μία action camera είναι το απαραίτητο αξεσουάρ για τις περιπέτειες του μπαμπά σου.

Πριν αποφασίσεις ποια κάμερα θα αγοράσεις, θα πρέπει να έχεις καταλήξει σε ποιου είδους δραστηριότητες θα χρησιμοποιηθεί. Εάν, για παράδειγμα, θα τοποθετηθεί πάνω σε κράνος, τότε θα κοιτάξεις τα αντίστοιχα μοντέλα με μικρές διαστάσεις και βάρος.

 

 

Για τον Chef της καρδιάς σου

Αν ο πολυαγαπημένος σου πατέρας αγαπάει τη μαγειρική τότε υπάρχουν πολλές επιλογές να διαλέξεις για δώρο.

Για αρχή θα μπορούσες να του αγοράσεις μια ωραία ποδιά. Κάποιες από τις επιλογές που υπάρχουν στην αγορά είναι πολύ χιουμοριστικές και σε κάθε περίπτωση πρόκειται για ένα πολύ χρήσιμο δώρο. Μπορείς ακόμη και να τυπώσεις πάνω στην ποδιά το δικό σου μήνυμα που σίγουρα θα έχει μεγαλύτερη αξία.

Αν υπάρχει φαντασία όλα γίνονται ευκολότερα. Ένας σεφ χωρίς μαχαίρι είναι σαν χειρουργός χωρίς νυστέρι. Επίλεξε ένα καλό μαχαίρι με μια ωραία θήκη και σίγουρα θα ενθουσιαστεί. Μπορείς να του προσφέρεις ένα τηγάνι που θα ήθελε να πάρει ή κάποια άλλη συσκευή. Ένα blender, έναν πολυκόφτη ή γιατί όχι ένα πολυμίξερ. Εάν η μαγειρική είναι το πάθος του τότε έπιασες το λαχείο.

Βέβαια περισσότεροι, μπαμπάδες αγαπούν το BBQ. Και γι’ αυτό μπορείς να κάνεις κάτι. Υπάρχουν εξαιρετικές ψηστιέρες για όλα τα γούστα που μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες σου όποιες κι αν είναι. Ψησταριές μικρές, μεγάλες, υγραερίου, κάρβουνου ακόμα και ηλεκτρικές. Εάν ο μπαμπάς σου περνάει τα σαββατοκύριακα ψήνοντας, τότε μην το πολυσκέφτεσαι. Εκείνος θα το χαρεί και εσύ θα απολαμβάνεις τις λιχουδιές που φτιάχνει.

 

 

Για τον μπαμπά gamer

Αν ο μπαμπάς σου είναι πιο μοντέρνος και ψαγμένος τότε θα λατρεύει σίγουρα τα ηλεκτρονικά παιχνίδια. Εάν έχει ήδη παιχνιδομηχανή τότε μπορείς να του πάρεις ένα δύο καινούρια παιχνίδια κι ένα ακόμη τηλεχειριστήριο για να παίζετε παρέα. Αν δεν έχει ήδη κονσόλα τότε θα χρειαστεί να διαλέξεις εσύ μία. Xbox, Nintendo, PlayStation ό,τι κι αν επιλέξεις θα το καταχαρεί.

Μια εναλλακτική επιλογή είναι να του πάρεις μια retro παιχνιδομηχανή για να μπορεί να παίζει τα παιχνίδια της νιότης του που τα έχει καταχωνιασμένα στο πατάρι γιατί η μηχανή του χάλασε. Δεν θα δυσκολευτείς να βρεις γιατί πολλοί gamers αγαπάνε τα παλιά κλασικά παιχνίδια.

Επίσης, χρήσιμο δώρο θα ήταν και μια καινούρια κάρτα γραφικών ή μια τιμονιέρα για να παίζει παιχνίδια με αυτοκίνητα ή ένα Virtual Reality Headset. Τέλος, αυτό που σίγουρα θα αγαπήσει και θα σε λατρέψει γι’ αυτό, είναι εάν του πάρεις είναι ένα Playseat κάθισμα. Δεν θα ξεκολλάει από αυτό και κάθε φορά που θα παίζει θα γίνεται και πάλι παιδί.

Ο μπαμπάς σου είναι πολύ σημαντικός στη ζωή σου. Αυτή την Κυριακή αφιέρωσέ του χρόνο, δείξε του την αγάπη σου και γέμισέ τον χαρά και περηφάνεια!

Μπορείς να δεις ακόμη