Το 7ήμερο του gaming

by K-Admin 1

 

To 7ήμερο του gaming είναι μία προσπάθεια να βρίσκεις συγκεντρωμένα σε μία και μοναδική ανάρτηση, τις πιο σημαντικές ειδήσεις της τελευταίας εβδομάδας για το αγαπημένο στου χόμπι. Καλή Ανάγνωση!

 

Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Bethesda Softworks από τη Microsoft

Έπειτα και από την επίσημη έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η Microsoft ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκε η εξαγορά της ZeniMax Media, μητρικής εταιρείας της Bethesda Softworks, που είναι γνωστή από την ανάπτυξη δημοφιλών σειρών παιχνιδιών όπως τα DOOM, Fallout, The Elder Scrolls και πολλά άλλα. Με την κίνηση αυτή στο δυναμικό της Microsoft προστέθηκαν οι Bethesda Game Studios, id Software, ZeniMax Online Studios, Arkane Studios, MachineGames, Tango Gameworks, Alpha Dog Studios και Roundhouse Studios.

Ο Phil Spencer, επικεφαλής του Xbox δεν μπόρεσε να κρύψει τη χαρά του για την ολοκλήρωση της διαδικασίας και έσπευσε να τονίσει πως, από εδώ και στο εξής, οι κονσόλες Xbox, το PC και το Xbox Game Pass είναι οι καλύτεροι προορισμοί για να διασκεδάσει κάποιος με τα παιχνίδια της Bethesda. Μάλιστα, κάποιες από τις μελλοντικές κυκλοφορίες θα είναι αποκλειστικότητες για τις πλατφόρμες της Microsoft, που είναι πολύ λογικό να ψάχνει τρόπους να μεταφράσει σε χρήμα μια εξαγορά που της στοίχισε περίπου $7,5 δισεκατομμύρια.

Η Bethesda δεν έμεινε εκτός “πανηγυρισμών” και για να τιμήσει την περίσταση ανάρτησε το παρακάτω video.

 

 

Τα χελωνονιντζάκια επιστρέφουν με το Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder’s Revenge

Τα διάσημα χελωνονιντζάκια ετοιμάζονται να επιστρέψουν δυναμικά στο gaming. Ο publisher Dotemu και η developer Tribute Games ανακοίνωσαν το pixel art side-scrolling beat ’em up Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder’s Revenge, που θα κυκλοφορήσει για κονσόλες και PC, ενώ δεν δόθηκαν πληροφορίες για την ημερομηνία. Όσο για το σε ποιες κονσόλες, η λογική λέει ότι θα το δούμε τουλάχιστον σε PlayStation 5, Xbox Series S, Xbox Series X και Nintendo Switch.

Με τον Bebop και τον Rocksteady να επιτίθενται στο Channel 6 προκειμένου να κλέψουν συσκευές για να βοηθήσουν τα υποχθόνια σχέδια των Krang και Shredder έχει έρθει η ώρα για τα τέσσερα χελωνονιντζάκια να αναλάβουν δράση. Από το Manhattan έως το Coney Island, σε ταράτσες κτιρίων και σκοτεινούς υπονόμους, οι ατρόμητοι πρωταγωνιστές θα πρέπει να παλέψουν με Foot Soldiers, Triceraton Warriors και Rock Troops, καθαρίζοντας τον δρόμο προς τη Dimension X.

Το στυλ του παιχνιδιού θυμίζει έντονα τη δεκαετία των ’80s. Τα ρετρό γραφικά συνδυάζονται άψογα με ανανεωμένους μηχανισμούς gameplay και υποστηρίζεται η ταυτόχρονη συμμετοχή έως και τεσσάρων παικτών.

Στο trailer που ακολουθεί μπορείς να πάρεις μια γεύση από τη συναρπαστική περιπέτεια που σε περιμένει.

 

 

 

Διαθέσιμο σε κονσόλες και Google Stadia το online multiplayer του Watch Dogs: Legion

Ο publisher Ubisoft και η developer Ubisoft Toronto πρόσθεσαν το online multiplayer κομμάτι που ως τώρα έλειπε από το Watch Dogs: Legion, σε PlayStation 5, Xbox Series S, Xbox Series X, PlayStation 4, Xbox One και Google Stadia. Έτσι, έχεις πλέον τη δυνατότητα να παίξεις με φίλους σου σε αποστολές που απαιτούν τη συνεργασία δύο ή περισσότερων ατόμων, να ασχοληθείς με τα νέα Tactical Ops και να αναζητήσεις την δόξα στη Spiderbot Arena. Για τους κατόχους PC, το online multiplayer mode θα προστεθεί σε μεταγενέστερη ημερομηνία, λόγω κάποιων τεχνικών προβλημάτων που απαιτείται να επιλυθούν.

Στο παρακάτω trailer μπορείς να πάρεις μια ιδέα για τις νέες προκλήσεις που σε περιμένουν online.

 

 

Overwatch: Ανάλυση έως 4K και ρυθμός ανανέωσης 120fps σε κονσόλες Xbox Series

Με την κυκλοφορία ενός νέου update, που είχε προαναγγελθεί εδώ και λίγο καιρό, η Blizzard αναβάθμισε σημαντικά την οπτική εμπειρία για όσους παίζουν Overwatch σε Xbox Series S ή Xbox Series X. Έτσι λοιπόν έχεις πλέον στη διάθεσή σου επιλογές που φτάνουν την ανάλυση της εικόνας έως τα 4K και τον ρυθμό ανανέωσης στα 120 καρέ ανά δευτερόλεπτο. Βεβαίως για να μπορέσεις να απολαύσεις το παιχνίδια με τα νέα δεδομένα, θα πρέπει να διαθέτεις και την κατάλληλη τηλεόραση, που να υποστηρίζει εικόνα 4Κ και ρυθμό ανανέωσης 120Hz ή Variable Rafresh Rate.

Οι νέες επιλογές που θα βρεις στο παιχνίδι είναι οι εξής:

– Resolution: Σε αυτό το mode αυτό δίνεται έμφαση στην υψηλή ανάλυση, με “κόστος” στην ποιότητα της εικόνας. Σε Xbox Series X: 4K @ 60Hz και Xbox Series S: 1440p @ 60Hz

– Balanced: Σε αυτό το mode αυτό γίνεται το αντίθετο με πριν. Δίνεται έμφαση στην ποιότητα της εικόνας, με “κόστος” στην ανάλυση. Σε Xbox Series X: 1440p @ 60Hz και Xbox Series S: 1080p @ 60Hz

– Framerate: Εδώ στόχος είναι ο υψηλός ρυθμός ανανέωσης, με “εκπτώσεις” όμως στην ποιότητα και την ανάλυση της εικόνας- Σε Xbox Series X: 1440p @ 120Hz και Xbox Series S: 1080p @ 120Hz

 

 

Φρένο στη χρήση loot boxes στα video games βάζει η Γερμανία

Το γερμανικό κοινοβούλιο ψήφισε πρόσφατα έναν νέο νόμο για τα video games που περιλαμβάνουν loot boxes. Με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζεται ότι κάθε παιχνίδι ή εφαρμογή που έχει loot boxes ή παρόμοιου τύπου συναλλαγές θα έχει ηλικιακή σήμανση για 18 και άνω, οπότε η αγορά του θα επιτρέπεται μόνο από ενήλικες.

Είναι μια ακόμα προσπάθεια προς την κατεύθυνση οι ανήλικοι να μην αποκτούν κίνητρα για την αγορά loot boxes ή άλλων αντικειμένων που προσφέρει κάποιο παιχνίδι, έναντι πραγματικών χρημάτων. Η νέα νομοθεσία δεν αφορά μόνο μελλοντικά παιχνίδια, αλλά και όσα κυκλοφορούν ήδη στην αγορά και προς το παρόν έχουν διαφορετική ηλικιακή σήμανση.

Σε περίπτωση που κάποια εταιρεία θέλει χαμηλότερη ηλικιακή σήμανση για τα παιχνίδια της, βασική προϋπόθεση είναι η πλήρης απενεργοποίηση όλων των loot boxes ή παρόμοιων αγορών.

 

Νέες λεπτομέρειες για το σενάριο του Outriders

Ο publisher Square Enix και η developer People Can Fly κυκλοφόρησαν ένα νέο trailer για το επερχόμενο Outriders, με τίτλο “No Turning Back”, μέσω του οποίου θα μπορέσεις να μάθεις περισσότερα για την πλοκή του παιχνιδιού.

Οι προσπάθειες της ανθρωπότητας να αποικίσουν τον εξωγήινο πλανήτη Enoch δεν καρποφόρησαν, καθώς η ομάδα που είχε αναλάβει την αποστολή έπεσε σε μια ενεργειακή καταιγίδα, γνωστή και ως “The Anomaly”, τη στιγμή που αναζητούσε την προέλευση ενός μυστηριώδους σήματος- που ίσως αποτελούσε ένδειξη ελπίδας για το μέλλον της ανθρωπότητας. Το καλό και το κακό είναι ότι η ενεργειακή καταιγίδα χάρισε υπερδυνάμεις τόσο στους κατοίκους του πλανήτη Enoch, όσο και στους αποικιοκράτες.

Το Outriders θα κυκλοφορήσει την 1η Απριλίου 2021, για PlayStation 5, Xbox Series X, Xbox Series S, PlayStation 4, Xbox One, PC και Google Stadia.

 

 

Πληροφορίες για τις οπτικές επιδόσεις του Apex Legends στο Nintendo Switch

Πριν λίγες μέρες, το Apex Legends κυκλοφόρησε και για Nintendo Switch, οπότε αν είσαι κάτοχος της υβριδικής κονσόλας, έχεις την ευκαιρία να διασκεδάσεις με το battle royale game της EA. Σε πρόσφατη συνέντευξή τους, ο director του παιχνιδιού Chad Grenier, μαζί με τους Andy Boggs και Dan Hanhberg της Panic Button- που είναι υπεύθυνη για τη μεταφορά του τίτλου στην κονσόλα της Nintendo, αναφέρθηκαν στην απόδοσή του στο Switch. Πιο συγκεκριμένα, όταν η κονσόλα είναι τοποθετημένη στο dock, τα γραφικά φτάνουν σε ανάλυση 720p και όταν είναι εκτός dock, στα 576p. Όσο για τον ρυθμό ανανέωσης και στις δύο περιπτώσεις είναι 30 καρέ ανά δευτερόλεπτο. Επιδόσεις που κρίνονται άκρως ικανοποιητικές.

Τέλος, το παιχνίδι υποστηρίζει cross play, οπότε μπορείς να παίζεις online με κατόχους PlayStation, Xbox και PC. Αν δεν επιθυμείς κάτι τέτοιο, μπορείς πολύ εύκολα να το απενεργοποιήσεις.

Στο παρακάτω trailer παρουσιάζεται το Chaos Theory Collection Event της 8ης σεζόν του Apex Legends.

 

 

Πρώτα πλάνα από το gameplay του MotoGP 21

Αν είσαι fan του μηχανοκίνητου αθλητισμού, δεν αποκλείεται να λατρέψεις το MotoGP 21. H Milestone και η Dorna Sports θα κυκλοφορήσουν το νέο παιχνιδι της δημοφιλούς σειράς στις 22 Απριλίου 2021 για PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series S, Xbox Series X και Nintendo Switch και τώρα έχεις την ευκαιρία να παρακολουθήσεις τα πρώτα πλάνα από το gameplay.

Οι δύο εταιρείες υπόσχονται αναμετρήσεις ρόδα με ρόδα που θα ανεβάσουν την αδρεναλίνη σου στα ύψη και ταυτόχρονα προσθέτουν νέους μηχανισμούς στο gameplay, προκειμένου να γίνει η όλη εμπειρία πιο ρεαλιστική. Ένας από αυτούς ακούει στο όνομα Long Lap Penalty. Όσοι ως τωρα παραβαίναν τους κανόνες, βρίσκοντας εναλλακτικές διαδρομές για να κόβουν δρόμο θα πρέπει να το ξεχάσουν. Στο εξής θα προβλέπονται ποινές πολλών δευτερολέπτων για όσους βγαίνουν εκτός πίστας, κάτι που θα στοιχίσει στους παραβάτες, καθώς θα χάσουν μία ή και περισσότερες θέσεις στην κατάταξη.

Όλα τα νεότερα για το παιχνίδι, στο trailer που ακολουθεί.

 

 

Έλα στην πιο K-MING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

Μπορείς να δεις ακόμη