Το Assassin`s Creed στην Αρχαία Ελλάδα

by K-Admin 1

 

 

Με το Assassin`s Creed Odyssey που έκανε πρεμιέρα τον Οκτώβριο, η Ubisoft επιτέλους αξιοποιεί τον πλούσιο σε ιστορία και μυθολογία αρχαίο ελληνικό κόσμο ως τη βάση για μία νέα ιστορία ενός από τα πλέον δημοφιλή franchise παγκοσμίως. Άραγε μετά από 10+ χρόνια μπορεί το Assassin’s Creed ακόμη να συγκινήσει και τελικά, τι καινούργιο προσφέρει;

 

Υπόθεση

Μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε δύο ήρωες (τον Αλέξιο ή την Κασσάνδρα), των οποίων η προσωπική οικογενειακή ιστορία συνδυάζεται με τα γεγονότα του Πελοποννησιακού πολέμου (431-404 π.Χ.). Όλα αυτά εξελίσσονται στον τότε Ελλαδικό χώρο με την Αθήνα, τη Σπάρτη και τους συμμάχους τους να συγκρούονται ανελέητα για την ηγεμονία.

 

 

Τεχνικά και Καλλιτεχνικά στοιχεία

Από τεχνικής άποψης, η μηχανή γραφικών του Assassin`s Creed Odyssey είναι εξαιρετική και πιο βελτιωμένη από ποτέ. Η 4K Ultra HD ανάλυση, μαζί με το σταθερό framerate και το εξωπραγματικό draw distance προσφέρουν μία άρτια και κρυστάλλινη εικόνα.

Αλλά και από καλλιτεχνικής άποψης, το παιχνίδι εντυπωσιάζει. Ειδικά αν κανείς αναλογιστεί την ιστορική έρευνα που έχει γίνει και τις πολλές και εντελώς διαφορετικές τοποθεσίες, μαζί με την ύπαρξη μέρας και νύχτας, αλλά και καιρικών φαινομένων, τότε δεν μπορεί παρά να μείνει με το στόμα ανοιχτό. Μάλιστα, ήδη πολλοί χρήστες ανεβάζουν εντυπωσιακά screenshots από το παιχνίδι μέσω της επιλογής που έχει για να τραβάς φωτογραφία την ώρα που παίζεις.

 

 

Σε τι διαφέρει από τα προηγούμενα

Πέρα από τις εμφανείς προόδους στον τεχνικό τομέα, το νέο Assassin`s Creed Odyssey έχει πιο πολλά στοιχεία RPG και λιγότερη υπόθεση γύρω από Assassins και Templars, σε τέτοιο βαθμό ώστε αν δεν παίξεις τα side quests τότε μάλλον δεν θυμίζει κλασικό Assassin’s Creed ως προς την ιστορία.

Βέβαια, το καλό με τα νέα RPG στοιχεία είναι ότι επηρεάζουν έντονα την έκβαση των γεγονότων και γι’ αυτό το παιχνίδι έχει εννέα διαφορετικά τελικές σκηνές. Να σημειωθεί ότι οι επιλογές που θα κάνεις επηρεάζουν τα πάντα (π.χ. έκβαση μαχών, χαρακτήρες και συμμάχους). Μάλιστα, δεν υπάρχουν ξεκάθαρα καλές ή κακές επιλογές και τα πράγματα είναι πιο γκρίζα με πολλά ηθικά διλήμματα να απαιτούν την ενέργειά σου.

Τέλος, γι’ αυτό το λόγο και υπάρχει ένα νέο σύστημα με επιλογές για χειροκίνητο και αυτόματο (πολλαπλό) save σχεδόν ανά πάσα στιγμή ώστε να μπορείς να διορθώσεις την εξέλιξη του χαρακτήρα σου και της ιστορίας.

 

Τι είναι αυτό που θα σε συναρπάσει

  • Το main quest απαιτεί παραπάνω από 50 ώρες καθαρού gameplay.
  • Ο χάρτης είναι τεράστιος και ευνοεί την εξερεύνηση.
  • Τα Conquest Battles οδηγούν σε εντυπωσιακές εισβολές και μάχες μεγάλης κλίμακας.
  • Το DLC είναι εξαιρετικό και προσθέτει ωραία πράγματα.
  • Οι ναυμαχίες είναι πολύ βελτιωμένες.
  • Ο ήρωας εξελίσσεται διαφορετικά ειδικά μέσα από ηθικά διλήμματα.
  • Αποτελεί σαν videogame τον ορισμό του eye candy.
  • Ο ήχος και η μουσική εντυπωσιάζουν.

 

Μπορείς να δεις ακόμη