Το FM επανήλθε δυναμικά!

by Aggeliki Tsoukana

Το Football Manager 2023 μετά από τη σχετική άδεια που πήρε από την UEFA για να συμπεριλάβει τις διοργανώσεις των Champions League, Europa League και Conference League, κυκλοφορεί και σε Playstation 5. Πλέον, οι λάτρεις του απόλυτου, για πολλούς, παιχνιδιού ποδοσφαιρικής στρατηγικής προσομοίωσης μπορούν να το απολαύσουν και στις δύο πιο δημοφιλείς παιχνιδοκονσόλες (Playstation 5 και XBOX X/S).

Και εσύ όμως που δεν έδωσες ποτέ σημασία στις κονσόλες, που οι εκδόσεις android και iOS δεν σε συγκίνησαν, αλλά στις 8/11 «έτρεξες» να αγοράσεις την PC έκδοση του παιχνιδιού, σίγουρα νιώθεις μια βαθιά συγκίνηση για τον «δρόμο» που έχει διανύσει μέχρι σήμερα η παιδική σου αγάπη.

 

Championship Manager 92’

Το 1992 ήταν η χρονιά που βγήκε στην αγορά ο προκάτοχος του σημερινού FM. Το Championship Manager ήταν το όραμα των αδελφών Collyer να καταφέρουν τη δημιουργία ενός παιχνιδιού που θα εμπεριέχει καταγεγραμμένα χαρακτηριστικά ποδοσφαιριστών και βάση αυτών να μπορεί να προσομοιώνει ποδοσφαιρικούς αγώνες. Από τότε μέχρι σήμερα διανύθηκαν πολλά χιλιόμετρα.

Από την πολύ δύσκολη εγκατάσταση του πρώτου παιχνιδιού, στην είσοδο των κανονικών ονομάτων των ποδοσφαιριστών, στην 3D απεικόνιση αγώνων, μέχρι και το σύγχρονο release του στις mainstream κονσόλες, το franchise είχε πάντα κοντά του το ένθερμο και σκληροπυρηνικό κοινό του. Είναι το ίδιο κοινό που λέει σήμερα “δεν είναι για κονσόλες το μανατζεράκι” ή “όταν έπαιζα εγώ μάνατζερ βλέπαμε κουκίδες να τρεχουν στο γήπεδο”. Εσύ λοιπόν που μπορεί να είσαι μέσα σε αυτούς τους πιστούς, σίγουρα νοιώθεις ικανοποίηση που η αγάπη σου κερδίζει την αναγνώριση που της αξίζει.

 

 

Τα ιστορικά wonderkids

Επειδή όμως το Football Manager δεν έχει υπόσταση χωρίς τα αμούστακα ταλέντα πάνω στα οποία θα χτίσεις την ποδοσφαιρική σου αυτοκρατορία, αξίζει να αναφερθούμε σε κάποια wonderkids που σημάδεψαν τις παλιές εκδόσεις που παιχνιδιού. Ποιος μπορεί να ξεχάσει τον υπερπαίκτη Φρέντυ Αντού (FM05); Ποιος δεν έτρεχε να αγοράσει από τη Σίβας Γουαδαλαχάρα το «κανόνι», Κάρλος Φιέρο (FM14); Ποιος δεν μαγεύτηκε από τα scouting reports του σπουδαίου μεσοεπιθετικού Χακίμ Μαστούρ (FM14);

Σε εσένα όμως που τα παραπάνω ονόματα φαίνονται «λίγα», πιθανότητα έχεις ξενυχτήσει με τα γκολ του αξεπέραστου Μαξίμ Τσιγκάλκο(CM 01) και θρήνησες στο ακουσμα του θανατου του πριν από περίπου δύο χρόνια σε ηλικία 38 ετών. Για σένα λοιπόν, και για όλους εμας που το FM είναι παραπάνω από ένα παιχνίδι, το άνοιγμα του στο ευρύ gaming κοινό, δε μπορεί παρά να μας δημιουργεί συναισθήματα δικαίωσης και νοσταλγίας.

Άντε λοιπόν… πιάσε δουλειά!

 

Έλα στην πιο K-MING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

Μπορείς να δεις ακόμη