To PlayStation 5 είναι η κονσόλα που χρειάζεσαι για gaming υψηλού επιπέδου!

by Zikou Stella

Το PlayStation 5 είναι μια κονσόλα που έχει ήδη «εισβάλει» σε εκατοντάδες χιλιάδες playrooms και σαλόνια ανά τον κόσμο. Οι gamers που την έχουν αποκτήσει, έχουν δει (και στην πράξη πλέον) ότι δεν έχουμε να κάνουμε με ακόμα μία “next gen” κονσόλα που απλά προσφέρει καλύτερα γραφικά. Παρόλο που το console gaming σε υπερ – υψηλή ανάλυση και με φωτορεαλιστικά γραφικά είναι πλέον κανόνας, η τελευταία κονσόλα της Sony διαθέτει καινοτομίες στο υλικό και στο λογισμικό, που ανοίγουν νέους ορίζοντες για το μέλλον των παιχνιδιών, τόσο σε επίπεδο γραφικών και gameplay, όσο και σε επίπεδο υπηρεσιών.

Το μεγαλύτερο «άλμα» σε σχέση με τις προηγούμενες γενιές κονσολών είναι το γεγονός ότι έχουμε να κάνουμε με μία πλήρως ανασχεδιασμένη κονσόλα, με πολλά custom υποσυστήματα που δεν πρόκειται να συναντήσουμε σε άλλες gaming συσκευές.

Αν σκέφτεσαι κι εσύ να αποκτήσεις μία κονσόλα που θα απογειώσει τη διασκέδαση στο σπίτι, παρακάτω θα βρεις όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για το καινούργιο σου απόκτημα.

 

Προηγμένο σύστημα ψύξης

Στο PS5 συναντάμε τεχνολογίες για αποδοτική ψύξη και υψηλές επιδόσεις ακόμα και στα πιο απαιτητικά παιχνίδια.

Η κονσόλα χρησιμοποιεί έναν θάλαμο ψύξης με υγρό μέταλλο, που συνδυάζεται με μεγάλο ανεμιστήρα 120mm. Ο μηχανισμός που βρίσκεται στο εσωτερικό του PS5 είναι σχεδιασμένος, πέραν της αποδοτικής ψύξης, να παράγει ακόμη χαμηλότερα επίπεδα θορύβου σε σχέση με το PS4.

Επομένως, τώρα μπορείς να παίζεις ήσυχος για πολλές ώρες χωρίς τον ενοχλητικό θόρυβο και με την ξεγνοιασιά ότι η κονσόλα θα είναι το ίδιο αποδοτική καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού.

 

 

Ισχυρός επεξεργαστής και SSD για απίστευτες ταχύτητες

Η νέα κονσόλα της Sony συνδυάζει οκταπύρηνο επεξεργαστή AMD Custom Zen 2 και κάρτα γραφικών με ray tracing, ταχύτατο και υψηλής χωρητικότητας solid state drive και τόση μνήμη (RAM) που δεν έχουμε ξαναδεί σε άλλη κονσόλα στο παρελθόν.

Αυτός ο σχεδιασμός συμβάλλει στην πλούσια εμπειρία σε οπτικά και γραφικά στοιχεία, που περιλαμβάνουν την επιτάχυνση της διεπαφής χρήστη, τη γρήγορη και ομαλή περιήγηση στα μενού της κονσόλας, την παροχή υποστήριξης για προηγμένες λειτουργίες προβολής, την απόδοση γραφικών και την επιτάχυνση εργασιών μηχανικής μάθησης. Αυτό μεταφράζεται σε πιο δυναμικό και πλούσιο περιβάλλον παιχνιδιών. Παράλληλα, η βαθιά ενσωμάτωση του λογισμικού παρέχει μεγαλύτερη απόδοση και σταθερότητα του συστήματος.

 

Περισσότερος χώρος αποθήκευσης χωρίς συμβιβασμούς

Μέχρι τώρα, ίσως να σε περιόριζε ο αποθηκευτικός χώρος που είχες στη διάθεσή σου για τα αγαπημένα σου παιχνίδια. Το PS5 υποστηρίζει επέκταση αποθηκευτικού χώρου και μάλιστα με αποθηκευτικά μέσα που παρέχουν εφάμιλλη εμπειρία παιχνιδιού με αυτή του εσωτερικού SSD της κονσόλας.

Έτσι, η διαγραφή παλαιότερων τίτλων για την εξοικονόμηση χώρου στην κονσόλα σου ανήκει στο παρελθόν. Σου εξασφαλίζει επιπλέον χώρο αποθήκευσης των παιχνιδιών με μέγιστη ταχύτητα και απόδοση, παρέχοντας εφάμιλλη εμπειρία παιχνιδιού με αυτή του εσωτερικού SSD της κονσόλας.

Με αυτόν τον τρόπο θα μπορείς να αποθηκεύεις τοπικά τα αγαπημένα σου παιχνίδια και θα μπορείς να τα απολαμβάνεις όποτε το επιθυμείς, χωρίς να περιμένεις ώρες μέχρι να «κατέβουν» από την online βιβλιοθήκη παιχνιδιών σου.

 

Next Gen controller που εμπλουτίζει την εμπειρία gaming

Το ασύρματο χειριστήριο DualSense του PS5 κάνει τη διαφορά με την υψηλής ευαισθησίας απτική ανάδραση με διπλούς ενεργοποιητές που αντικαθιστούν τα παραδοσιακά μοτέρ τύπου rumble. Στα χέρια του παίκτη, αυτές οι δυναμικές δονήσεις μπορούν να μιμηθούν κάθε αίσθηση από το περιβάλλον έως το γέμισμα διαφόρων όπλων.

Οι απτικές σκανδάλες είναι ακόμα μία σημαντική προσθήκη. Παρέχουν τη δυνατότητα προσαρμογής σε διάφορα επίπεδα δύναμης και έντασης, καθώς ο παίκτης αλληλεπιδρά με τον εξοπλισμό και τα περιβάλλοντα του παιχνιδιού. Από το τράβηγμα της χορδής ενός εξαιρετικά σφιχτού τόξου, έως το πάτημα των φρένων ενός γρήγορου αυτοκινήτου, οι σκανδάλες θα προσαρμόζονται ανάλογα προσθέτοντας περισσότερο ρεαλισμό στην όλη εμπειρία.

 

 

Σχεδιασμένη για το μέλλον

Η μεγάλη επεξεργαστική ισχύς σε συνδυασμό με τη βαθιά ενσωμάτωση του λογισμικού, δίνουν τη δυνατότητα στους developers παιχνιδιών να ενσωματώσουν νέους μηχανισμούς gameplay στους επερχόμενους τίτλους τους. Βελτιωμένη ΑΙ με πιο «έξυπνους» εχθρούς και NPCs, πιο πλούσια περιβάλλοντα, όπως π.χ. πιο ρεαλιστικός δυναμικός καιρός, εναλλαγή ημέρας νύχτας και πολλά άλλα στοιχεία όπως δεν τα έχουμε δει μέχρι σήμερα.

Παράλληλα, όλα τα “next gen” παιχνίδια σχεδιάζονται για να αξιοποιούν στο έπακρο τις εκπληκτικές δυνατότητες του PS5. Αυτό μεταφράζεται σε ασυναγώνιστους χρόνους φόρτωσης, απαράμιλλα γραφικά και απόκριση, την ίδια στιγμή που ο οπτικός τομέας ενισχύεται ακόμη περισσότερο με δυνατότητα 4Κ gaming και ταχύτητες καρέ έως 120 fps. Το PlayStation 5 είναι μια καλή αφορμή για να αναβαθμίσεις την τηλεόρασή σου με μία 4K smart TV, ή ακόμη και με μία 8Κ smart TV, αφού στο κοντινό μέλλον θα προσφέρουν και δυνατότητα για 8Κ gaming.

Η Tempest Engine στο PlayStation 5 επεξεργάζεται κατά τέτοιο τρόπο τον ήχο, ώστε να δίνει την αίσθηση της παρουσίας και της τοποθεσίας στον χρήστη. Χάρη στην υποστήριξη 3D Audio, ο gamer μπορεί να «αισθάνεται» ότι τον περικυκλώνει για παράδειγμα μία καταιγίδα. Η εν λόγω τεχνολογία αναμένεται να αξιοποιηθεί με ακόμη περισσότερους τρόπους σε επερχόμενα παιχνίδια.

 

Πλούσια βιβλιοθήκη παιχνιδιών

Χάρη στη συμβατότητα προς τα πίσω (backwards compatibility), η βιβλιοθήκη τίτλων για το PS5 ήταν ήδη πλούσια, πριν καν λανσαριστεί η κονσόλα. Σε αντίθεση με ό,τι συνέβη κατά τη μετάβαση από το PlayStation 3 στο PlayStation 4, αυτή τη φορά θα μπορέσεις να κρατήσεις τη συντριπτική πλειοψηφία των παιχνιδιών που έχεις ήδη αγοράσει για το PS4 και να συνεχίσεις να παίζεις στο PlayStation 5. Αυτό σημαίνει πως τα χρήματα που έχεις ξοδέψει για να αγοράσεις παιχνίδια δεν χάνονται.

Επιπλέον, η υπηρεσία PS Plus Premium διαθέτει μια βιβλιοθήκη με πάνω από 700 τίτλους. Παιχνίδια όπως το Returnal της Housemarque, το cyberpunk game Ghostrunner και, ασφαλώς, το εμβληματικό Mortal Kombat 11 είναι από μόνα τους λόγος / κίνητρο για να εγγραφεί κανείς στη νέα υπηρεσία της Sony.

Με τις δωροκάρτες PlayStation μπορείς εύκολα να γίνεις κι εσύ προνομιούχος. Για να αγοράζεις εύκολα πρόσθετο περιεχόμενο για τα αγαπημένα σου παιχνίδια ή για να απολαμβάνεις αποκλειστικά «μπόνους» με τις συνδρομητικές κάρτες PS Plus.

Άμεσα διαθέσιμο στα καταστήματα Κωτσόβολος!

Το PlayStation 5 αλλά και όλα τα περιφερειακά PS5 που χρειάζεσαι είναι πλέον άμεσα διαθέσιμα και μπορείς να τα βρεις στα καταστήματα Κωτσόβολος αλλά και στο www.kotsovolos.gr.

Μπορείς να δεις ακόμη