Top 10 επιλογές οικογενειακών video games για να απολαύσετε τις ημέρες των Χριστουγέννων!

by Aggeliki Tsoukana

 

 

Οι γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς πλησιάζουν. Τα σχολεία σταματάνε, αρκετοί εργαζόμενοι παίρνουν το υπόλοιπο της άδειάς τους, οπότε πολύ πιθανό να είσαι ανάμεσα στους τυχερούς που θα έχουν την ευκαιρία να περάσουν περισσότερο χρόνο με την οικογένειά τους. Οι καταστάσεις που βιώνουμε είναι τέτοιες που δυστυχώς δεν ευνοούν τις εξόδους όπως παλαιότερα. To gaming αποτελεί έναν τρόπο να διασκεδάσεις με φίλους και αγαπημένα πρόσωπα δίχως να εγκαταλείψεις το σπίτι σου. Πάμε λοιπόν να δούμε ποια είναι τα δέκα καλύτερα σύγχρονα video games, ιδανικά για παρέα.

 

FIFA 22

Η δημοφιλής σειρά ποδοσφαιρικών παιχνιδιών επιστρέφει με μία ακόμα ετήσια κυκλοφορία. Το FIFA 22 της Electronic Arts είναι άμεσα διαθέσιμο για PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X, Xbox Series S, Xbox One, PC, Google Stadia και Nintendo Switch (Legacy Edition). Μπορείς να παίξεις είτε μόνος, είτε έχοντας ως αντίπαλο έναν φίλο σου, είτε με αγνώστους, σε επίπεδο online. Από τεχνολογικής άποψης, οι κάτοχοι κονσολών νέας γενιάς αλλά και οι χρήστες Google Stadia είναι ευνοημένοι σε σχέση με τους υπόλοιπους, λόγω του ότι οι συγκεκριμένες εκδόσεις χρησιμοποιούν το HyperMotion Technology. Σε συνδυασμό με τεχνολογίες Machine Learning, θα απολαύσεις τον πιο ρεαλιστικό εξομοιωτή ποδοσφαίρου όλων των εποχών.

Σημαντικές αλλαγές έχουν πραγματοποιηθεί και σε επίπεδο τερματοφυλάκων, οι οποίοι τοποθετούνται σε καλύτερες θέσεις μπροστά από το τέρμα και έχουν πιο αποτελεσματικές αντιδράσεις στις επιθέσεις που πραγματοποιούν οι αντίπαλοι. Πιο ρεαλιστική είναι πλέον και η κίνηση της μπάλας και κάθε κίνηση που πραγματοποιείς όπως πάσες, ντρίπλες και σουτ, θα σε κάνει να νομίζεις ότι βρίσκεσαι σε ένα πραγματικό γήπεδο.

Είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι στο FIFA 22 θα βρεις τις αγαπημένες σου ομάδες. Συνολικά υπάρχουν πάνω από 700 ομάδες, περισσότεροι από 17.000 ποδοσφαιριστές, 100 γήπεδα και 30 πρωταθλήματα, όπως η Premier League, η LaLiga Santader και η Bundesliga. Τέλος, δεν απουσιάζουν κορυφαίες διασυλλογικές διοργανώσεις, όπως το UEFA Champions League, το UEFA Europa League και το CONMEBOL Libertadores.

 

 

NBA 2K22

To ΝΒΑ 2Κ22 κυκλοφορεί για PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X, Xbox Series S, Xbox One, PC και Nintendo Switch. Τα καλάθια του δημοφιλούς αμερικανικού πρωταθλήματος σε περιμένουν, όπως επίσης και όλοι οι διάσημοι αθλητές του παρόντος και του παρελθόντος, μεταξύ των οποίων βρίσκεται ασφαλώς και ο Γιάννης Αντεντοκούμπο.

Η Visual Concepts που βρίσκεται πίσω από την ανάπτυξη του παιχνιδιού έχει πραγματοποιήσει πολλές βελτιώσεις σε μια σειρά από μηχανισμούς του gameplay. Έτσι λοιπόν θα διαπιστώσεις αλλαγές στον τρόπο πραγματοποίησης των σουτ, στα blocks, την κίνηση των παικτών στο παρκέ αλλά και την προσαρμογή της άμυνας κάθε ομάδας. Το νέο shot meter υπόσχεται να αυξήσει τον ρεαλισμό, είναι δυναμικό, με βάση τις ικανότητες του κάθε παίκτη αλλά και την πίεση που δέχεται την ώρα που πραγματοποιεί το σουτ. Όπως είναι απόλυτα λογικό, οι πιθανότητες ευστοχίας αυξάνονται κατακόρυφα όταν ο παίκτης είναι ελεύθερος την ώρα που κάνει το σουτ.

Μπορείς να παίξεις NBA 2K22 είτε μόνος, είτε παρέα με έναν φίλο σου, είτε ακόμα και με αγνώστους σε επίπεδο online.

 

 

Mario Party Superstars

Παιχνίδι με τη συμμετοχή έως τεσσάρων παικτών ταυτόχρονα υποστηρίζει το Mario Party Superstars, που κυκλοφορεί αποκλειστικά για το Nintendo Switch. Ο δωδέκατος τίτλος της σειράς για οικιακές κονσόλες επαναφέρει πέντε κλασσικά ταμπλό από παιχνίδια Mario Party που είχαν κυκλοφορήσει στο Nintendo 64. Σκοπός δεν είναι άλλος από το να συγκεντρώσεις όσο το δυνατό περισσότερα αστέρια και μην βιαστείς να πανηγυρίσεις ή να απογοητευτείς μιας και το πραγματικό τέλος δεν έρχεται με την τελική ζαριά. Υπάρχουν 100 mini games, τόσο από Mario Party games του Nintendo 64 όσο και από κυκλοφορίες του GameCube. Σε όλα τα mini games υποστηρίζεται ο χειρισμός μέσω πλήκτρων, οπότε έχεις τη δυνατότητα είτε να χρησιμοποιήσεις τα Joy-Cons, είτε το Nintendo Switch Pro Controller, είτε να παίξεις στο Nintendo Switch Lite. Το online gaming μπαίνει για πρώτη φορά στα χρονικά της σειράς στη λίστα των διαθέσιμων επιλογών και λόγω της φύσης του Nintendo Switch μπορείς να διασκεδάζεις οπουδήποτε και οποτεδήποτε.

 

 

WarioWare Get it Together

To WarioWare Get it Together κυκλοφορρεί αποκλειστικά για το Nintendo Switch. O Wario και οι φίλοι του βρίσκονται στη WarioWare Inc. και γιορτάζουν την ολοκλήρωση ενός νέου video game. Όταν όμως προσπαθούν να το ξεκινήσουν η κονσόλα δεν ενεργοποιείται, κάτι που προκαλεί έκπληξη σε όλους. Φανερά ενοχλημένος, ο Wario πετάει την κονσόλα στον αέρα, όμως αυτή “καταπίνει” τον ίδιο και τους φίλους του, εγκλωβίζοντάς τους στο video game. Πολύ γρήγορα θα ανακαλύψουν ότι η δημιουργία τους είναι γεμάτη “Game Bugs”, που καταστρέφουν τα επίπεδα του παιχνιδιού. Έτσι λοιπόν, ο Wario και οι φίλοι του αναλαμβάνουν να εξαλείψουν τα προβλήματα και ο μόνος τρόπος να το πετύχουν είναι να ολοκληρώσουν με επιτυχία κάθε επίπεδο.

Στο WarioWare Get it Together υπάρχουν περισσότερα από 200 micro-games, το καθένα από τα οποία διαρκεί ελάχιστα δευτερόλεπτα. Για να τα καταφέρεις θα πρέπει να συντονίσεις σε ταχύτατους ρυθμούς τόσο τη σκέψη, όσο και τις κινήσεις σου. Παρόντες δηλώνουν όλοι οι αγαπημένοι χαρακτήρες, τον έλεγχο των οποίων αναλαμβάνεις με τυχαία σειρά. Η παρέα αποτελείται από τους: Wario, Ashley, 18-Volt, Young Cricket, Kat, Ana, Orbulon, Dribble, Spitz, Jimmy T, 5-Volt, Mona, Mike και 9-Volt. Υπάρχει Story Mode με τη συμμετοχή έως 2 παικτών ταυτόχρονα, το Variety Pack για 1 έως 4 παίκτες και το Wario Cup που αποτελεί το online κομμάτι του τίτλου.

 

 

It Takes Two

To It Takes Two θεωρείται δικαίως ως ένα από τα καλύτερα παιχνίδια που κυκλοφόρησαν το 2021. Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του, είναι ότι παίζεται αποκλειστικά με τη συμμετοχή δύο παικτών και μπορείς να το αποκτήσεις άμεσα για PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X, Xbox Series S, Xbox One και PC.

O Cody και η May είναι ένα παντρεμένο ζευγάρι που σκοπεύει να πάρει διαζύγιο, με τον Cody να διαφωνεί με την May η οποία εργάζεται απ’ το πρωί ως το βράδυ, ενώ εκείνη βρίσκει αφορμές για τσακωμούς κατηγορώντας τον σύζυγό της ότι δεν σέβεται τη δουλειά που κάνει. Όταν ενημερώνουν την κόρη τους Rose για τις προθέσεις τους, αυτή παίρνει αγκαλιά τις χειροποίητες κούκλες της, που μοιάζουν στους γονείς της και παίζοντας μαζί τους προσπαθεί να φτιάξει τη σχέση τους. Στο τέλος οι γονείς παγιδεύονται ο καθένας στο σώμα της αντίστοιχης κούκλας. Τότε εμφανίζεται ο Dr. Hakim, ένα ανθρωπόμορφο βιβλίο ψυχοθεραπείας, που ενημερώνει την May και τον Cody ότι έχει ως αποστολή να κάνει τη σχέση τους και πάλι υγιή, ενώ οι δύο γονείς αναζητούν την κόρη τους και ταυτόχρονα προσπαθούν να επιστρέψουν στην ανθρώπινη μορφή τους.

Κύριο στοιχείο του gameplay αποτελεί η συνεργασία μεταξύ των δύο παικτών για την επίλυση μιας σειράς έξυπνων γρίφων. Οι μηχανισμοί του παιχνιδιού συνδέονται με το σενάριο και μεταξύ άλλων, ο Cody έχε τη δυνατότητα να γυρνάει πίσω τον χρόνο, ενώ η May να δημιουργεί αντίγραφα του εαυτού της. Το It Takes Two θα σου προσφέρει περισσότερες από δέκα ώρες ψυχαγωγίας και ολοκληρώνοντάς το, πολύ πιθανό να θελήσεις να παίξεις με τον άλλο χαρακτήρα, για να βιώσεις τα γεγονότα μέσα από διαφορετικά μάτια.

 

 

Mario Golf: Super Rush

Μπορεί το golf να μην είναι και τόσο διαδεδομένο στη χώρα μας, παρόλα αυτά το Mario Golf: Super Rush απότελεί μιας πρώτης τάξης ευκαιρία να γνωρίσεις το άθλημα. Πρωταγωνιστές είναι διάσημοι ήρωες της Nintendo, όπως ο Mario, o Luigi, η Peach, η Daisy, o Yoshi και πολλοί άλλοι. Όπως ακριβώς συμβαίνει και στην πραγματικότητα, βασικός στόχος είναι να βάλεις την μπάλα στην τρύπα πρώτος απ’ όλους, με τον μικρότερο αριθμό χτυπημάτων. Για τον λόγο αυτό θα έχεις στη διάθεσή σου διαφόρων ειδών μπαστούνια, με το καθένα, ανάλογα το υλικό από το οποίο είναι κατασκευασμένο να χαρακτηρίζεται από τη μέγιστη δύναμη που μπορεί να χτυπήσει το μπαλάκι, κάτι που θα καθορίσει την απόσταση που αυτό θα διανύσει. Επίσης, μια σειρά από μηχανισμοί προσθέτουν στο gameplay το στοιχείο της στρατηγικής, όπως το Shot Gauge που δείχνει την κατεύθυνση και την καμπύλη που θα διαγράψει το μπαλάκι μετά από κάθε χτύπημα. Μπορείς να παίξεις είτε με τα πλήκτρα, είτε με motion controls, μετατρέποντας το Joy-Con σε μπαστούνι.

Ένα mode που κάνει για πρώτη φορά την εμφάνισή του σε τίτλο της σειράς είναι το Speed Golf, όπου νικητής αναδεικνύεται αυτός που θα ολοκληρώσει κάθε match στο λιγότερο δυνατό χρόνο, με τις λιγότερες προσπάθειες. Κάθε χαρακτήρας έχει ξεχωριστές ικανότητες που τον διαφοροποιούν από τους υπόλοιπους. Για παράδειγμα ο Luigi μπορεί να παγώνει το έδαφος, κάνοντας τους αντιπάλους του να γλιστράνε.

Τέλος, υπάρχει και story mode με την ονομασία “Golf Adventure”. Εκεί θα δημιουργήσεις το δικό σου Mii και θα προσπαθήσεις να αναρριχηθείς στην κορυφή της κατάταξης, έχοντας ως αντιπάλους τους κατοίκους του Mushroom Kingdom.

To Mario Golf: Super Rush κυκλοφορεί αποκλειστικά για το Nintendo Switch.

 

 

Big Brain Academy: Brain vs. Brain

To Big Brain Academy: Brain vs. Brain κυκλοφορεί αποκλειστικά για το Nintendo Switch. Είναι ένα παιχνίδι σχεδιασμένο για όλα τα μέλη μιας οικογένειας και μπορούν να μετέχουν έως τέσσερεις παίκτες ταυτόχρονα. Αποτελείται από δραστηριότητες που σκοπό έχουν να δοκιμάσουν και να ακονίσουν το μυαλό σου, όπως η απομνημόνευση μιας ακολουθίας αριθμών, η αναγνώριση ενός ζώου, η εικόνα του οποίου αποκαλύπτεται σταδιακά, η καθοδήγηση ενός τρένου, η συμπλήρωση του σωστού τμήματος μιας εικόνας και πολλά άλλα. Νικητής είναι εκείνος που θα συγκεντρώσει το υψηλότερο σκορ. Σε περίπτωση που αισθάνεσαι αρκετά προπονημένος και θέλεις να διευρύνεις τα όρια του ανταγωνισμού, μπορείς να παίξεις online με άτομα από όλο τον κόσμο. Φυσικά, το κυνήγι του προσωπικού σου high score είναι συνεχές και όσο υψηλότερες οι επιδόσεις σου, τόσο περισσότερα αντικείμενα θα ξεκλειδώσεις για τη διαμόρφωση του δικού σου avatar.

 

https://www.youtube.com/watch?v=hqdFAn2T2UI

 

Just Dance 2022

Ένα είναι βέβαιο με το Just Dance 2022. Θα λικνιστείς σε μοντέρνους ρυθμούς, έχοντας να επιλέξεις ανάμεσα σε 40 μουσικά κομμάτια κλιμακούμενης δυσκολίας. Το παιχνίδι μπορείς να το αποκτήσεις άμεσα για Nintendo Switch, Xbox One, Xbox Series X, Xbox Series S, Google Stadia, PlayStation 4 και PlayStation 5. Απλά πιάνεις το χειριστήριο και προσπαθείς να εκτελέσεις με όσο το δυνατό μεγαλύτερη ακρίβεια τις χορευτικές φιγούρες που εμφανίζονται στην οθόνη.

Σε περίπτωση που θέλεις να αποκτήσεις πρόσβαση σε περισσότερα τραγούδια, η Ubisoft προσφέρει τη συνδρομητική υπηρεσία Just Dance Ulimited, με 700 επιπλέον επιλογές που ανανεώνονται διαρκώς. Κάθε κόπια του Just Dance 2022 συνοδεύεται από ένα μήνα δωρεάν πρόσβασης και από εκεί και πέρα αν θέλεις μπορείς να ανανεώσεις είτε για έναν, είτε για τρεις μήνες, είτε για ολόκληρο χρόνο.

Το Just Dance 2022 είναι το πρώτο παιχνίδι της σειράς που κυκλοφορεί σε δύο επιπλέον εκδόσεις.

– Deluxe Edition που περιλαμβάνει τη Standard Just Dance 2022 Edition συν τρίμηνο πάσο για το Just Dance Unlimited

– Ultimate Edition που περιλαμβάνει τη Standard Just Dance 2022 Edition συν ετήσιο πάσο για το Just Dance Unlimited

 

 

Mario Kart 8 Deluxe

Το Mario Kart 8 Deluxe μπορεί να μην είναι κυκλοφορία του 2021, όμως συνεχίζει να συναρπάζει τους κατόχους Nintendo Switch, έχοντας πουλήσει δεκάδες εκατομμύρια αντίτυπα από την ημέρα που κυκλοφόρησε. Υπάρχουν αρκετές επιλογές για να διαμορφώσεις το δίτροχο ή τετράτροχό σου, γνωστοί χαρακτήρες από τον κόσμο του Mario και διαδρομές που θα προσφέρουν μοναδικές συγκινήσεις σε εσένα και την παρέα σου. Οι διαφορετικές βαθμίδες δυσκολίας θα σε βοηθήσουν να χτίσεις σταδιακά τις ικανότητές σου και να γεμίσεις την τροπαιοθήκη σου κατακτώντας την πρώτη θέση σε κάθε πρωτάθλημα. Υποστηρίζεται local co-op με τη συμμετοχή έως τεσσάρων παικτών, όμως αν θέλεις να βιώσεις την εμπειρία στα καλύτερά της, θα πρέπει να δοκιμάσεις τις δυνάμεις σου online, όπου θα αντιμετωπίσεις τους καλύτερους παίκτες του κόσμου. Σε ένα ακόμα παιχνίδι Mario Kart τα power-ups μπορούν να καθορίσουν την έκβαση ενός αγώνα, οπότε θα πρέπει να τα χρησιμοποιείς έχοντας στο μυαλό σου και τη στρατηγική.

 

 

MONOPOLY for Nintendo Switch

Το MONOPOLY είναι ίσως το δημοφιλέστερο επιτραπέζιο παιχνίδι παγκοσμίως. Εκτός από την κλασσική του μορφή που κυκλοφορεί σε δεκάδες παραλλαγές, μπορείς να το αποκτήσεις και σε ηλεκτρονική μορφή για να διασκεδάσεις με φίλους και συγγενείς στo Nintendo Switch. Υπάρχουν τρία τρισδιάστατα ταμπλό που κάνουν την ανάπτυξη της πόλης να δείχνει εντυπωσιακή. Μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε έξι διαφορετικά σετ κανόνων που έχουν δημιουργηθεί από φίλους του παιχνιδιού σε όλο τον κόσμο. Σε περίπτωση που ναι μεν θέλεις να παίξεις αλλά δεν έχεις στη διάθεσή σου όλο τον χρόνο που απαιτείται για μια πλήρη παρτίδα, μπορείς να τροποποιήσεις τη διάρκειά της, επιλέγοντας την ολοκλήρωση συγκεκριμένων στόχων. Φυσικά δεν λείπουν οι γνωστές κάρτες, που μπορούν ανά πάσα στιγμή να αλλάξουν τη ροή του παιχνιδιού.

 

Είσαι στην Κύπρο; Δες τις συσκευές που σε ενδιαφέρουν εδώ: PlayStation 5, PlayStation 4, Nintendo Switch, Xbox Series X, Xbox Series S, PC.

 

Έλα στην πιο K-MING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

Μπορείς να δεις ακόμη