Τούρτα καρύδας με λευκή σοκολάτα και φράουλες

by Aggeliki Tsoukana

 

 

Από την Ιωάννα Σταμούλου


 

 

Για το παντεσπάνι

  • 5 αυγά μέτρια
  • 180γρ. ζάχαρη
  • 125γρ. αλεύρι
  • 1 βανιλίνη
  • Λίγο βούτυρο για το ταψάκι
  • Λίγο λικέρ καρύδα

 

Για την κρέμα καρύδας-λευκής σοκολάτας

  • 500 ml γάλα καρύδας
  • 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 2 αυγά
  • 50γρ. κορν φλάουρ
  • 200γρ. λευκή σοκολάτα ψιλοκομμένη
  • 200γρ. κρέμα γάλακτος

 

Για την επικάλυψη και τη διακόσμηση

  • Ινδοκάρυδο τριμμένο
  • Φράουλες
  • Λευκή κουβερτούρα ψιλοκομμένη

 

Εκτέλεση

  1. Για το παντεσπάνι: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170οC στον αέρα, βουτυρώνουμε και στρώνουμε με χαρτί ψησίματος (το κόβουμε στο μέγεθος του πάτου ακριβώς) ένα ταψάκι διαμέτρου 23εκ.
  2. Χτυπάμε στην κουζινομηχανή τα αυγά με τη ζάχαρη και τη βανιλίνη για 6 λεπτά περίπου, μέχρι το μείγμα να φουσκώσει και να διογκωθεί, να γίνει λευκό και πηχτό.
  3. Σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ και ρίχνουμε το αλεύρι λίγο λίγο από σουρωτήρι διπλώνοντας απαλά με σπάτουλα μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.
  4. Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψάκι που ετοιμάσαμε και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά. Ξεφουρνίζουμε και μετά από λίγο ξεφορμάρουμε το παντεσπάνι σε σύρμα να κρυώσει.
  5. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε την κρέμα πατισιέ: Βάζουμε το γάλα καρύδας σε κατσαρολάκι πάνω σε μέτρια φωτιά. Παράλληλα μέσα σε μπολ χτυπάμε με αβγοδάρτη τα αυγά, τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ μέχρι να ομογενοποιηθούν και να αφρατέψουν καλά. Όταν πάρει βράση το γάλα, το προσθέτουμε σταδιακά στο μείγμα των αυγών ανακατεύοντας διαρκώς και επιστρέφουμε όλο το μείγμα στην κατσαρόλα.
  6. Ανακατεύουμε ζωηρά με σύρμα μέχρι να πάρει βράση και να πήξει η κρέμα. Εκτός φωτιάς, προσθέτουμε τη λευκή σοκολάτα και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί και να γίνει λεία. Τη μεταφέρουμε σε καθαρό μπολ και σκεπάζουμε σε μεμβράνη. Την αφήνουμε να κρυώσει στο ψυγείο.
  7. Χτυπάμε στην κουζινομηχανή την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί. Αφήνουμε λίγη στην άκρη κι ενσωματώνουμε την υπόλοιπη στην κρέμα πατισιέ.
  8. Χωρίζουμε το παντεσπάνι σε 3 δίσκους. Τοποθετούμε τον πρώτο δίσκο σε πιατέλα και τον βρέχουμε με λίγο λικέρ. Κάνουμε μια στρώση με κρέμα και σκεπάζουμε με το δεύτερο παντεσπάνι. Το βρέχουμε κι αυτό με λικέρ και συνεχίζουμε με 2η στρώση κρέμας. Σκεπάζουμε την τούρτα με 3ο παντεσπάνι που βρέχουμε επίσης με λικέρ. Αφήνουμε την τούρτα στο ψυγείο.
  9. Πριν σερβίρουμε αλείφουμε την επιφάνεια της τούρτας με τη σαντιγί που κρατήσαμε και πασπαλίζουμε με τριμμένο ινδοκάρυδο. Διακοσμούμε με φράουλες και κομματάκια λευκής σοκολάτας.

Είσαι στην Κύπρο; Δες τις συσκευές που σε ενδιαφέρουν εδώ: ταψάκι, φούρνος, κουζινομηχανή, κατσαρόλα.

Μπορείς να δεις ακόμη