Βόλτες την Καθαρά Δευτέρα με ένα ηλεκτρικό ποδήλατο

by Aggeliki Tsoukana

 

 

Το πολυαναμενόμενο τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας βρίσκεται μια ανάσα μακριά και είναι δεδομένο πως οι περισσότεροι, λίγο πολύ, έχουμε ξεκινήσει να οργανώνουμε τις εξορμήσεις μας. Αν και τελευταία ο καιρός μάς παίζει παιχνίδια εμείς δεν πτοούμαστε και συνεχίζουμε τα σχέδιά μας. Λίγο κρύο, λίγος αέρας, ακόμα και ένα ψιλόβροχο, δεν μπορούν να μας στερήσουν τη διασκέδαση. Είμαστε αποφασισμένοι να μην περάσουμε το «σιγουράκι» τριήμερό μας ξαπλωμένοι στον καναπέ.

Λοιπόν, είτε μείνεις στην πόλη, είτε εκδράμεις στην εξοχή, η επιλογή να κάνεις τις βόλτες σου με ένα ηλεκτρικό ποδήλατο θα σε κάνει να περάσεις αξέχαστα!

 

Βόλτες στην πόλη

Να μια ιδανική ευκαιρία να εξερευνήσεις την πόλη σου. Ο πολύς κόσμος θα λείπει, τα περισσότερα μαγαζιά θα είναι κλειστά και εσύ θα μπορείς μόνος ή με την παρέα σου να χαρείς την πόλη σου όπως ποτέ άλλοτε.

Κινήσου ελεύθερα ή φτιάξε από πριν πλάνο διαδρομής. Σταμάτησε όσες φορές θελήσεις για να θαυμάσεις τη θέα, να πιείς έναν καφέ, να φωτογραφίσεις ένα μνημείο ή να απολαύσεις ένα γεύμα. Και μην ανησυχείς ούτε για το ντύσιμό σου – που δεν χρειάζεται να είναι άκρως αθλητικό- ούτε για την εμφάνισή σου, αφού δεν θα χρειαστεί να ιδρώσεις κάνοντας πετάλι.

 

 

Εξόρμηση στην εξοχή

Αν ζεις κοντά στην εξοχή ή αν αναζητάς την περιπέτεια, η βόλτα με ένα ηλεκτρικό ποδήλατο είναι ο κατάλληλος τρόπος να έρθεις σε επαφή με τη φύση, ακόμα και αν δεν είσαι συνηθισμένος σε ανώμαλες διαδρομές.

Το μυστικό είναι ότι όταν χρειάζεσαι υποβοήθηση μπορείς να ενεργοποιείς τον ηλεκτρικό κινητήρα προσδίδοντας ευκολία στο πετάλι. Έτσι καμία διαδρομή δεν είναι πια απαγορευτική και ακατόρθωτη. Ετοιμάσου λοιπόν για ποδηλατάδα στην παραλία, ανάβαση στο βουνό ή βόλτα στο δάσος. Τίποτα δεν σε σταματάει.

 

Αναδιπλούμενο πάει παντού

Αν επιλέξεις αναδιπλούμενο μοντέλο μπορείς με ευκολία να το φορτώσεις στο αυτοκίνητο ή στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Έτσι, το αγαπημένο σου ηλεκτρικό ποδήλατο μπορεί να σε συνοδεύσει στα ταξίδια σου, αλλά και στην πόλη μπορείς να το συνδυάσεις με μια διαδρομή με το μετρό ή το λεωφορείο.

 

Κινείσαι οικολογικά

Επιλέγοντας να κινηθείς με ηλεκτρικό ποδήλατο συμβάλλεις ενεργά στη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, εξοικονομείς ενεργειακούς πόρους και κινείσαι αθόρυβα χωρίς να δημιουργείς ηχορύπανση.

 

 

Κινείσαι οικονομικά και ευέλικτα

Σε αντίθεση με τα μηχανοκίνητα οχήματα, με το ηλεκτρικό ποδήλατο δεν χρειάζεσαι καύσιμα, ούτε ειδική άδεια οδήγησης. Μπορείς να το παρκάρεις οπουδήποτε και το πιο σημαντικό, με ένα ηλεκτρικό ποδήλατο έχεις πρόσβαση σε σημεία που δεν θα μπορούσες να πας με το αυτοκίνητο, όπως σε μικρά στενάκια, μονοπάτια, πάρκα κ.α.

 

Πώς θα κάνεις τη βόλτα σου ακόμα πιο συναρπαστική

Υπάρχουν μοντέλα με ενσωματωμένο GPS για να εντοπίζεις τη θέση σου όπου και αν βρίσκεσαι. Ακόμα, μπορείς να επιλέξεις κάποιο ηλεκτρικό ποδήλατο με ενσωματωμένα ηχεία Bluetooth για να απολαμβάνεις κατά τη διάρκεια της περιπλάνησής σου μουσική από το smartphone σου.

 

 

Πάνω από όλα η ασφάλειά σου

Μην ξεχνάς ποτέ να φοράς τον απαραίτητο εξοπλισμό όπως, κράνος και προστατευτικά γονάτων και αγκώνων, ανάλογα με τη διαδρομή που θα επιλέξεις.

Αν έχεις σκοπό να απομακρυνθείς πολύ από τη βάση σου, φρόντισε να φορτίσεις πλήρως το ηλεκτρικό σου ποδήλατο και το κινητό σου, να έχεις μαζί σου ένα power bank για να επαναφορτίσεις το smartphone σου, αν χρειαστεί, και να κοιτάς συχνά την ένδειξη στάθμης της μπαταρίας.

Πριν ξεκινήσεις, ενημερώσου για τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν στην περιοχή που θα κινηθείς και φρόντισε να εξοπλιστείς αναλόγως.

Καλές Αποκριές και καλά Κούλουμα!

Μπορείς να δεις ακόμη