CES 2016: Hydreo, τo έξυπνο ντους που σε ειδοποιεί όταν έχεις καταναλώσει πολύ νερό!

by K Admin

 

Hydrao and girl

 

Ο δημιουργός του, εμπνεύστηκε το Hydrao, το έξυπνο τηλέφωνο ντους, γιατί ήθελε να εκπαιδεύσει τις κόρες του να μην σπαταλάνε νερό… και το παρουσίασε στα πλαίσια της έκθεσης CES 2016!

 

 


Πως λειτουργεί το «Έξυπνο Ντους»;

shower_redΤο Hydrao υπολογίζει τη ροή του νερού και χρησιμοποιώντας LED φωτάκια διαφορετικού χρώματος σε ειδοποιεί για το μέγεθος της κατανάλωσης. Ξεκινώντας το ντους σου, τα φώτα είναι πράσινα και στη συνέχεια γίνονται μπλε και κόκκινα όσο αυξάνεται η χρήση. Η κεφαλή του ντους αναβοσβήνει τα κόκκινα φωτάκια όταν ξεπεραστούν τα 50 λίτρα νερού.

 

Το «Έξυπνο Ντους»συνδέεται με Bluetooth με smartphones και tablets και συνοδεύεται από μια εφαρμογή που κρατάει τα στατιστικά της κατανάλωσης για κάθε μέλος της οικογένειας ξεχωριστά. Με αυτόν τον τρόπο μπορείς να ελέγξεις ποιος καταναλώνει το περισσότερο νερό καθώς και να εκπαιδεύσεις τα μικρά παιδιά για την οικονομία στο νερό.

 

Το Hydrao λειτουργεί χωρίς μπαταρίες καθώς «αυτό-τροφοδοτείται» από μια μικρή τουρμπίνα που αξιοποιεί το νερό για να παράγει την ενέργεια που χρειάζεται για τα LED φωτάκια και το Blueooth. To Hydrao, δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα στην αγορά, αλλά είναι σίγουρο ότι θα «κουμπώνει» σε όλα σχεδόν τα ντους.

 

Tip: Ο δημιουργός του έξυπνου ντους έδωσε το όνομα Hydrao εμπνευσμένος από την Ύδρα και τη λειψυδρία που αντιμετωπίζει καθώς δεν υπάρχει τρεχούμενο νερό στο νησί.

 

app-export-size-12

Μπορείς να δεις ακόμη