10 video games που πρέπει να παίξεις στην κονσόλα σου πριν αρχίσει το σχολείο

by K-Admin 1

Η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς έχει ήδη ξεκινήσει και οι καλοκαιρινές διακοπές φτάνουν σιγά-σιγά προς το τέλος τους. Το καλοκαίρι όμως δεν τελείωσε. Υπάρχει ακόμα ελεύθερος χρόνος και αν είσαι gamer, ξέρεις πώς να τον αξιοποιήσεις.

Δεν υπάρχει καλύτερο συναίσθημα από το να βρίσκεσαι στο σπίτι, κάτω από τη δροσιά του κλιματιστικού και ν’ απολαμβάνεις ένα καλό video game. Παρακάτω θα βρεις όχι ένα, αλλά 10 video games που κυκλοφόρησαν το φετινό καλοκαίρι και πρέπει οπωσδήποτε να παίξεις στην κονσόλα σου πριν αρχίσουν οι σχολικές υποχρεώσεις.

 

1. Street Fighter 30th Anniversary Collection (PS4, Xbox One, Nintendo Switch, PC)

Το Street Fighter 30th Anniversary Collection αποτελεί μια από τις πιο “hot” κυκλοφορίες του καλοκαιριού. Θέλοντας να γιορτάσει την 30η επέτειο του θρυλικού franchise, η Capcom προσφέρει μία μοναδική συλλογή που έρχεται για ν’ αναδείξει την ιστορία της σειρά σε μια ανθολογία 12 κλασικών τίτλων που έχτισαν την ιστορία των fighting games. Από το αρχικό Street Fighter που κυκλοφόρησε το 1987 και όλες τις εκδόσεις του Street Fighter II, μέχρι τα New Generation και 3rd Strike, ετοιμάσου να ζήσεις την επικότερη εμπειρία Street Fighter όλων των εποχών.
H συλλογή περιλαμβάνει επίσης πολλά bonus features, όπως museum mode με concept art, pitch documents και fun facts για κάθε έκδοση. Υπάρχει επίσης ένα χορταστικό διαδραστικό χρονοδιάγραμμα που εξιστορεί την ιστορία του franchise, με βιογραφίες για όλους τους αγαπημένους σου χαρακτήρες, για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι.

 

2. Dark Souls: Remastered (PS4, Xbox One, Nintendo Switch)

To Dark Souls: Remastered έρχεται με καλύτερα γραφικά και υψηλότερο framerate από το αρχικό παιχνίδι, ώστε να προσφέρει καλύτερες επιδόσεις σε όλες τις κονσόλες νέας γενιάς. Συγκεκριμένα, το Dark Souls: Remastered προσφέρει ανάλυση 1080p στα PlayStation 4, Xbox One και Nintendo Switch (TV mode), με υποστήριξη upscaled-4K στις εκδόσεις για PlayStation 4 Pro και Xbox One X.
Mπουντρούμια και αφιλόξενα αλλά πανέμορφα τοπία, τρομακτικές ενέδρες εχθρών, ρεαλιστικό σύστημα μάχης και μοναδικές online αλληλεπιδράσεις που ανεβάζουν κατακόρυφα την εμπειρία gaming. Με αυτό το παιχνίδι θα κολλήσεις!

 

3. Crash Bandicoot N Sane Trilogy (PS4, Xbox One, Nintendo Switch, PC)

H Naughty Dog αποτελεί ένα από τα πλέον ταλαντούχα στούντιο της σύγχρονης εποχής του gaming, και έχει βάλει την «υπογραφή» του σε ιδιαίτερα αγαπητά franchises. Ένα από αυτά είναι και το Crash Bandicoot.
Μετά από σχεδόν έξι χρόνια αδράνειας, το αγαπημένο μας μαρσιποφόρο επέστρεψε πιο ζωηρό από ποτέ. Σε μια επική τριλογία που έχει επανασχεδιαστεί με μεράκι από το μηδέν, χρησιμοποιώντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, νέες ηχογραφήσεις από τους αρχικούς ηθοποιούς και φρέσκα γραφικά, περνώντας έτσι το κλασικό παιχνίδι στις κονσόλες νέας γενιάς.

 

4. The Crew 2 (PS4, Xbox One)

Τα παιχνίδια αγώνων ήταν (και είναι) πάντα συναρπαστικά και όταν συνδυάζουν διασκέδαση και ρεαλισμό, όπως το The Crew 2 της Ubisoft, τότε δύσκολα «ξεκολλάς» από τη κονσόλα σου.
Το The Crew 2 έρχεται ακόμη πιο «πλούσιο» και διασκεδαστικό, με μεγάλη ποικιλία από πολυτελή οχήματα, μοτοσικλέτες, σκάφη και αεροπλάνα – κι όλα αυτά σ’ έναν τεράστιο ανοιχτό κόσμο. Μπορείς να εξερευνήσεις ολόκληρες τις ΗΠΑ και ν’ ανακαλύψεις απεριόριστους διαγωνισμούς και νέα μέρη από πολιτεία σε πολιτεία. Από τους πολυάσχολους δρόμους της Νέας Υόρκης στις παραλίες της Φλόριντα και τις πεδιάδες της Καλιφόρνια, θα έρθεις σε επαφή με άλλους παίκτες που θα παλεύουν για την κυριαρχία εντός και εκτός δρόμου.

 

5. Detroit: Become Human (PS4)

Το Detroit: Become Human είναι το κορυφαίο cinematic branching adventure game που έχει κυκλοφορήσει μέχρι στιγμής, κάτι που είναι λογικό αφού φέρει την υπογραφή του ίδιου στούντιο που δημιούργησε το συγκεκριμένο genre, τη Quantic Dream (Heavy Rain, Beyond: Two Souls).
Ο τίτλος τοποθετείται στη μεγαλούπολη του Ντιτρόιτ στο κοντινό μας μέλλον, το 2038, σε μια πόλη που αναζωογονήθηκε από την ύπαρξη των πολύ προηγμένων ανδροειδών, που υπάρχουν μόνο για να υπηρετούν την ανθρωπότητα. Οι παίκτες αναλαμβάνουν το ρόλο τριών διαφορετικών ανδροειδών χαρακτήρων την ώρα που η ανθρωπότητα ετοιμάζεται να βυθιστεί στο χάος.
Οι επιλογές σου καθορίζουν την εξέλιξη της ιστορίας σε διαφορετικές κατευθύνσεις που οδηγούν σε πολλά πιθανά φινάλε. Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι, ακόμα κι αν δεν τα καταφέρει κάποιος από τους πρωταγωνιστές, η ιστορία συνεχίζεται.
Η αφήγηση του Detroit: Become Human γίνεται ακόμη πιο συγκλονιστική χάρη στα υποβλητικά μουσικά κομμάτια που συνδυάζονται με καθηλωτικό voice acting από δημοφιλείς ηθοποιούς του κινηματογράφου και της τηλεόρασης όπως οι Μπράιαν Ντεσάρτ (True Blood, The Remaining), Τζέσε Ουίλιαμς (Grey’s Anatomy, The Cabin in the Woods) και Βάλορι Κάρι (The Twilight Saga: Breaking Dawn – Part 2, Blair Witch).

 

6. Octopath Traveler (Nintendo Switch)

Οι κάτοχοι του Nintendo Switch έχουν την ευκαιρία ν’ απολαύσουν το Octopath Traveler, ακόμα ένα εκπληκτικό RPG από τους δημιουργούς του Bravely Default. Ο τίτλος περιλαμβάνει οκτώ πρωταγωνιστές, ο καθένας με τη δική του προέλευση, ταλέντα και τη δική του ιστορία.
Το Octopath Traveler είναι παιχνίδι τεράστιας κλίμακας, όπου ο κάθε χαρακτήρας έχει τη δική του Path Action που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να αλληλεπιδράσει με ξεχωριστό τρόπο με τους ανθρώπους που συναντά. Οι παίκτες έχουν την ελευθερία να επιλέξουν από πού θ’ αρχίσουν το ταξίδι τους, με ποιον θα συνεργαστούν και προς τα πού θα συνεχίσουν την περιπέτειά τους. Και όλα αυτά σε μία μίξη pixel sprites και τρισδιάστατων γραφικών, συνδυάζοντας τα καλύτερα στοιχεία από τα ρετρό και σύγχρονα στιλ. Το ίδιο το παιχνίδι αποτελεί ένα παραδοσιακό ιαπωνικό RPG – με μάχες turn based και λεπτομερή αφήγηση από ένα στούντιο με τεράστια εμπειρία στην παραγωγή αυτού του είδους παιχνιδιού.

 

https://www.youtube.com/watch?v=Y-wsrKufDKU

7. Vampyr (PS4, Xbox One, PC)

Η Dontnod Entertainment κατάφερε να γίνει γνωστή με το επεισοδιακό εφηβικό δράμα αποφάσεων Life is Strange, ωστόσο αποφάσισε να κάνει στροφή 180 μοιρών παρουσιάζοντας ένα σκοτεινό ατμοσφαιρικό action RPG με βρικόλακες που λαμβάνει χώρα στις αρχές του 20ου αιώνα.
Το Vampyr τοποθετείται στο Λονδίνο του 1918, μια πόλη που μαστίζεται από την ασθένεια, τη βία και το φόβο. Ως γιατρός ο οποίος έχει μολυνθεί με τις «κλασικές» δυνάμεις και αδυναμίες των βρικολάκων, ο παίκτης έρχεται αντιμέτωπος με απέθαντους εχθρούς ενώ πρέπει ν’ αποφασίσει εάν θα καταστείλει ή θα δεχτεί τη νέα του ταυτότητα.
Ο νέος τίτλος της Dontnod διαθέτει εντυπωσιακούς μηχανισμούς gameplay – όπως η δημιουργία του δικού σου στιλ μάχης μέσα από μια μεγάλη γκάμα όπλων και skills – και εντυπωσιακά γραφικά με τη «δύναμη» της Unreal Engine 4, στοιχεία που προσθέτουν ακόμη περισσότερο βάθος στην ιστορία του παιχνιδιού.

 

8. Mario Tennis Aces (Nintendo Switch)

Η δημοφιλής σειρά Aces κάνει το ντεμπούτο της στο Nintendo Switch και φέρνει πολλά νέα χαρακτηριστικά στο arcade sports game, καθιστώντας την μια πολύ ενδιαφέρουσα ανταγωνιστική εμπειρία είτε παίζεις τοπικά, είτε online.
Το Mario Tennis Aces είναι ένα διασκεδαστικό Tennis Arcade game που φέρνει ένα νέο επίπεδο δεξιοτήτων και ανταγωνισμού στο Nintendo Switch. Πολύχρωμα στάδια, μεγάλη ποικιλία χαρακτήρων και πολλοί τρόποι παιχνιδιού για ατελείωτες μάχες τένις. Επιπλέον, για πρώτη φορά μετά το Mario Tennis: Power Tour του Gameboy Advance, υπάρχει και story mode που ονομάζεται Adventure Mode και προσθέτει περισσότερο βάθος στο gameplay. Σε αυτό, ο Mario πρέπει να περάσει από διάφορες περιοχές και πίστες με απώτερο σκοπό να συλλέξει τα πέντε Power Stones ώστε να ενεργοποιήσει μια Special racket, τη Lucien.
Προπονήσου καλά στις βασικές κινήσεις και μάθε όλες τις Special Moves και παίξε online αγώνες 1vs1 και 2vs2 με άλλους παίκτες, ή φτιάξε το δικό σου Room και προσκάλεσε τους φίλους σου για διαδικτυακές μάχες. Αν έχεις άπλετο χώρο στο δωμάτιο, σου συστήνουμε να δοκιμάσεις και το Swing Mode, όπου το Joy-Con controller αξιοποιείται ως ρακέτα!

 

9. Destiny 2: Forsaken (PS4, Xbox One, PC)

Το τελευταίο πόνημα της Bungie έρχεται ξανά στο προσκήνιο, με την κυκλοφορία του επόμενου expansion που ονομάζεται Forsaken.
Το Destiny 2 είναι τεράστιο παιχνίδι από κάθε άποψη – διαθέτει τεράστιους κόσμους για ν’ ανακαλύψεις, μεγάλη ποικιλία όπλων, πανοπλιών και εξοπλισμού, συνεταιρικές δραστηριότητες και μια τεράστια κοινότητα με φανατικούς Destiny gamers.
Από τον περασμένο Σεπτέμβριο μέχρι σήμερα, ο τίτλος έχει δεχθεί πολλές αναβαθμίσεις και προσθήκες δωρεάν περιεχομένου, ενώ έχουν ήδη κυκλοφορήσει δύο expansions. Με αυτό τον τρόπο η Bungie δίνει τη δυνατότητα στους παίκτες ν’ ανακαλύψουν νέα όπλα και να κατακτήσουν νέες καταστροφικές δεξιότητες. Με άλλα λόγια, το Destiny 2 είναι από τα παιχνίδια που σου κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον. Αυτός είναι και ο στόχος του επόμενου expansion.
Στο Forsaken expansion, οι παίκτες θα έχουν την ευκαιρία ν’ απολαύσουν μια εντελώς καινούργια περιπέτεια, να εξερευνήσουν νέες περιοχές, να ξυπνήσουν νέες δυνάμεις, να κερδίσουν ισχυρά όπλα και ν’ αποκαλύψουν τα χαμένα μυστικά της Awoken. Το νέο expansion του Destiny 2 αναμένεται στις 4 Σεπτεμβρίου. Στο μεταξύ, εάν δεν έχεις ασχοληθεί ακόμα με το αρχικό παιχνίδι, σου συστήνουμε να το κάνεις άμεσα.

 

10. Marvel`s Spider-Man (PS4)

O φιλικός Spider-Man της γειτονιάς επιστρέφει ακόμα πιο έμπειρος και πιο αριστοτεχνικός στην καταπολέμηση του μεγάλου εγκλήματος στη Νέα Υόρκη.
Χάρη στη συνεργασία μεταξύ Insomniac και Marvel, οι κάτοχοι PS4 θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν μια ολοκαίνουργια και αυθεντική περιπέτεια Spider-Man με αυτοσχεδιαστική μάχη, δυναμικό parkour και επικές αναμετρήσεις με πραγματική κινηματογραφική δράση. Οι παίκτες θα αντιμετωπίσουν πολλούς κλασικούς supervillains αλλά και νέους επικίνδυνους εγκληματίες που απειλούν τη Νέα Υόρκη και θ’ απολαύσουν τοπία που κόβουν την ανάσα στα πιο γνωστά αξιοθέατα της Marvel και του Μανχάταν.
Το Marvel`s Spider-Man κυκλοφορεί αποκλειστικά για το PlayStation 4 μερικές ημέρες πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, και συγκεκριμένα στις 7 Σεπτεμβρίου. Επομένως, το προ-παραγγέλνεις σήμερα και είσαι σίγουρος ότι θα μπορέσεις να το απολαύσεις όταν κυκλοφορήσει… απερίσπαστος!

Μπορείς να δεις ακόμη