Απαθανάτισε τις ομορφιές του χειμώνα με την κατάλληλη φωτογραφική μηχανή

by Aggeliki Tsoukana

Η φωτογράφιση χειμερινών τοπίων δίνει τη δυνατότητα στον φωτογράφο να αξιοποιήσει την ιδιαιτερότητα του καιρού και να δημιουργήσει εικόνες παραμυθένιες. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να απαθανατίσεις τις ομορφιές του χειμώνα και να μεταδόσεις σε κάθε λήψη την ενέργεια και τη «ζεστασιά» των συναισθημάτων που πλημυρίζουν εσένα και τους αγαπημένους σου σε κάθε σας δραστηριότητα. Αρκεί να έχεις επιλέξει το κατάλληλο φωτογραφικό μέσο.

 

 

Απαθανάτισε τα πιο όμορφα χειμερινά τοπία με μια ψηφιακή μηχανή

Η φωτογραφική μηχανή αποτελεί την πρώτη επιλογή για όλους όσους ασχολούνται σοβαρά με τη φωτογραφία. Θα σου προσφέρει μεγαλύτερη ελευθερία να παίρνεις γρήγορες, ευέλικτες, δημιουργικές αποφάσεις.

Για σένα που θέλεις να έχεις πάντα μαζί σου μια φωτογραφική μηχανή, είτε για τις αποδράσεις σου στους πιο τοπ χειμερινούς προορισμούς κοντά στην Αθήνα, είτε για τις διακοπές σου σε κάποιο μαγευτικό προορισμό, μία μηχανή compact είναι η πιο ιδανική επιλογή. Με μία μηχανή compact θα απολαύσεις ευκολία χρήσης με εγγυημένα εξαιρετικά αποτελέσματα, που σου αφήνει την ελευθερία να επικεντρώνεσαι στις δημιουργικές σου συνθέσεις.

Δημιούργησε και μοιράσου με φίλους και αγαπημένους τα πιο εντυπωσιακά πορτραίτα με απίστευτες λεπτομέρειες με μία φωτογραφική μηχανή DSLR. Θα επεκτείνεις τις δεξιότητές σου και θα σου ανοίξει νέους ορίζοντες στον τομέα της φωτογραφίας. Χάρη στη δυνατότητα εναλλαγής φακών και την ευελιξία των χειροκίνητων ρυθμίσεων, οι μηχανές DSLR προσφέρουν την ελευθερία να παίρνεις γρήγορες, δημιουργικές αποφάσεις με μεγάλη ακρίβεια.

Αν το ζητούμενο είναι μία μικρή και κομψή μηχανή επαγγελματικής ποιότητας, μπορείς να ρίξεις μια ματιά στις mirrorless προτάσεις. Είναι κομψές, με πολλές δυνατότητες σύνδεσης και εκπληκτική ποιότητα εικόνας. Έτσι, θα έχεις την ισχύ μιας DSLR σε ένα φορητό πακέτο.

 

Η σταθερή αξία του Polaroid

Δημιούργησε τις πιο όμορφες αναμνήσεις με μία φωτογραφική μηχανή άμεσης εκτύπωσης. Φωτογράφισε τα καλντερίμια της Αράχωβας, τράβηξε μια selfie με τον κολλητό, την κολλητή, ή με το έτερον ήμισυ, και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα θα έχεις τη φωτογραφία εκτυπωμένη στα χέρια σου. Οι Instant cameras διατίθενται σε διάφορα εντυπωσιακά χρώματα. Αν το ροζ είναι το αγαπημένο σου χρώμα, τότε ρίξε μια ματιά στην Polaroid Now Pink Camera 9056. Είναι κομψή, εύκολη στη χρήση και πανέμορφη.

 

 

Για τους λάτρεις της δράσης και της περιπέτειας

Ο χειμώνας είναι μια καλή ευκαιρία για εναλλακτικό τουρισμό και διάφορα χειμερινά σπορ όπως το σκι και το snowboard. Περιηγήσου στο φυσικό περιβάλλον του αγαπημένου σου χιονοδρομικού κέντρου κάνοντας snowscooter, ή σχεδίασε ένα τριήμερο αλπινιστικό camp στον Παρνασσό. Ό,τι κι αν επιλέξεις, μην ξεχάσεις να εξοπλιστείς με μία action camera!

Οι action cameras είναι μικρές κι ελαφριές και μπορούν να τοποθετηθούν σε κράνη, ποδήλατα, μέρη του σώματος, ακόμα και σε κατοικίδια ζώα. Μία κάμερα δράσης με αδιαβροχοποίηση, θα σου επιτρέψει να αποτυπώσεις και να μοιραστείς τις πλέον εντυπωσιακές λήψεις σε απαιτητικά και αφιλόξενα περιβά

 

 

Φωτογραφικά smartphones για «εραστές» της φωτογραφίας

Το smartphone σου είναι πλέον η πιο εύκολη και άμεση λύση να απαθανατίσεις τις πιο όμορφες στιγμές σου. Είναι πάντα μαζί σου και πολλά μοντέλα πλέον διαθέτουν απίστευτους φακούς.

Τα smartphones με σχεδιασμό που εστιάζει στην κάμερα, όπως τα τετρακάμερα smartphones, παρέχουν ισχυρές φωτογραφικές δυνατότητες και μια πληθώρα εργαλείων για καταγραφή βίντεο και φωτογραφιών εκπληκτικής ποιότητας. Αξίζει, λοιπόν, να αφιερώσεις λίγο χρόνο για να «μελετήσεις» όλες τις φωτογραφικές δυνατότητες του smartphone σου, ώστε να τις αξιοποιήσεις στο έπακρο.

Δοκίμασε όλες τις ρυθμίσεις, τα φίλτρα και, γενικά, όλες τις φωτογραφικές λειτουργίες που προσφέρει το κινητό σου και εξασφάλισε πως τα κανάλια, τα stories και τα posts σου στα social media θα ξεχωρίσουν!

 

 

Selfies με φόντο τις χιονισμένες κορυφές του Παρνασσού

Είτε ετοιμάζεσαι για μια εκδρομή σε κάποιο χιονοδρομικό κέντρο, ή ζεις σε κάποια περιοχή που χιονίζει συχνά, μπορείς να τραβήξεις πανέμορφες φωτογραφίες με το κατάλληλο selfie stick. Παρέχει την κατάλληλη προέκταση, για εξαιρετικές φωτογραφίες από μοναδικές γωνίες, που δε θα μπορούσες να τραβήξεις απλώς κρατώντας το κινητό με το χέρι σου.

 

 Οι ομορφιές του χειμώνα… από ψηλά!

Χιονισμένες βουνοκορφές, γραφικά πετρόκτιστα Λαγκάδια και πλαγιές γεμάτες κυπαρίσσια, μοιάζουν ακόμα πιο μαγευτικά όταν τα αποτυπώνεις από μία διαφορετική γωνία. Απόκτησε ένα ευέλικτο και εύκολο στη χρήση drone όπως το Dji Mini 2 Fly More Combo της DJI και κατάγραψε όλες τις όμορφες στιγμές από ψηλά. Με έξυπνες λειτουργίες, απλό έλεγχο και κάμερα με απίστευτη ποιότητα εικόνας, η πρόταση της DJI σου δίνει τη δυνατότητα να απογειώσεις τη δημιουργικότητά σου.

Για τους πιο απαιτητικούς υπάρχουν μοντέλα με τα οποία μπορούν να πραγματοποιούν λήψεις από δύσκολες γωνίες και θέσεις. Ενδεικτικά, μπορείς να εξετάσεις την αγορά ενός τετρακόπτερου όπως το Dji Mavic Air 2 Drone ή, αν θέλεις ένα μεγαλύτερο drone για επαγγελματική χρήση, ρίξει μια ματιά στο Dji Mavic 2 Zoom Drone.

Μπες στο www.kotsovolos.gr και βρες το φωτογραφικό μέσο που θα σε βοηθήσει να απαθανατίσεις τις πιo όμορφες αναμνήσεις του φετινού χειμώνα. Μετά από χρόνια θα σου θυμίζουν μοναδικές στιγμές που έζησες αλλά και τις καλύτερες που ακολούθησαν.

Μπορείς να δεις ακόμη