|  |  | 

Κουζίνα ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ

Brownie με ελαιόλαδο, καφέ εσπρέσο και φουντούκια

 

 

Από την Ιωάννα Σταμούλου


 

Εδώ θα βρεις την πιο νόστιμη κι εύκολη συνταγή για να φτιάξεις λαχταριστό brownie με ελαιόλαδο, καφέ εσπρέσο και φουντούκια!

 

 

 

 

Υλικά (για ένα ταψάκι 20*28εκ.):

  • 250γρ. κουβερτούρα σε κομματάκια
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 4 αυγά
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
  • 2 φλιτζανάκια καφέ εσπρέσο
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100γρ. φουντούκια, ή άλλο ξηρό καρπό της επιλογής σου καβουρντισμένα και ψιλοκομμένα

 

Εκτέλεση:

  1. Προθέρμανε το φούρνο στους 180οC και βάλε την κουβερτούρα σ’ ένα γυάλινο μπολ. Λιώσε με προσοχή τη σοκολάτα στα μικροκύματα (ρύθμισε το φούρνο στο 1 λεπτό, ανακάτεψε με μια σπάτουλα και συνέχισε ανάλογα, συνήθως μισό λεπτό ακόμα είναι αρκετό). Όταν λιώσει εντελώς πρόσθεσε το ελαιόλαδο και τον καφέ κι ανακάτεψε ώστε να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  2. Σε ξεχωριστό μπολ ανακάτεψε τ’ αυγά με τη ζάχαρη, χρησιμοποιώντας έναν αυγοδάρτη. Άδειασε το μείγμα της λιωμένης σοκολάτας με τη βοήθεια μιας σπάτουλας, πρόσθεσε το αλεύρι ρίχνοντάς το από το σουρωτήρι, και τέλος τα φουντούκια. Ανακάτεψε όλα τα υλικά μαζί με τη σπάτουλα για να ομογενοποιηθούν.
  3. Στρώσε με χαρτί ψησίματος το ταψάκι σου κι άδειασε μέσα το μείγμα σου και ψήσε για 18-20 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο. Πρακτικά, όταν θα σταθεροποιηθεί η επιφάνεια του brownie, τότε το γλυκό σου είναι έτοιμο. Ψημένο πάνω-κάτω και ζουμερό στο κέντρο. Αν το παραψήσεις, θα είναι εξίσου νόστιμο, αλλά στεγνό…

 

Δείτε ακόμη