CES 2021: Τα νέα μοντέλα τηλεοράσεων BRAVIA XR 8K LED, 4K OLED και 4K LED

by K-Admin 1

 

«Γνωστική νοημοσύνη», έτσι ονομάζει η Sony την τεχνολογία που έχει ντύσει τα νέα μοντέλα τηλεοράσεων BRAVIA XR, τα MASTER Series Z9J 8K LED, MASTER Series A90J και A80J OLED, αλλά και τα X95J και X90J 4K LED που παρουσίασε η εταιρεία στη CES 2021.

Με τη δύναμη του επεξεργαστή Cognitive Processor XR, τον «εγκέφαλο» των νέων BRAVIA XR, οι τηλεοράσεις της Sony κάνουν χρήση μιας εντελώς νέας επεξεργαστικής μεθόδου, που ξεπερνά τη συμβατική τεχνητή νοημοσύνη (ΑΙ) και είναι σχεδιασμένη να αναπαράγει τον τρόπο με τον οποίο βλέπει και ακούει ο άνθρωπος. Όπως αναφέρει η εταιρεία, ο επεξεργαστής Cognitive Processor XR, με τη δύναμη της γνωστικής νοημοσύνης, διαχωρίζει την οθόνη σε πολλαπλές ζώνες και αντιλαμβάνεται ποιο είναι το «σημείο εστίασης» στην εικόνα.

 

 

I, Robot

Ενώ η συμβατική τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να εντοπίσει και να αναλύσει στοιχεία της εικόνας όπως το χρώμα, την αντίθεση, και τις λεπτομέρειες μεμονωμένα, ο νέος επεξεργαστής Cognitive Processor XR μπορεί να διασταυρώσει την ανάλυση μιας σειράς στοιχείων ταυτόχρονα, όπως ακριβώς ο ανθρώπινος εγκέφαλος. Με αυτόν τον τρόπο, όλα τα στοιχεία προσαρμόζονται σε συνδυασμό μεταξύ τους για το καλύτερο τελικό αποτέλεσμα, ώστε όλα όσα παρακολουθείς στην οθόνη σου να είναι συγχρονισμένα και αληθοφανή.

Ο επεξεργαστής Cognitive Processor XR μπορεί ακόμα να αναλύσει τη θέση του ήχου στο σήμα, ώστε αυτός να αντιστοιχεί ακριβώς στη δράση επί της οθόνης, προσφέροντάς σου απαράμιλλη εμπειρία. Επιπρόσθετα, αναβαθμίζει κάθε ήχο που ακούς σε 3D surround ήχο, για να αποδώσει απόλυτο ρεαλισμό με τη δημιουργία ενός καθηλωτικού ηχητικού περιβάλλοντος. Γνωρίζει, αναλύει και αντιλαμβάνεται πρωτοφανή όγκο δεδομένων και βελτιστοποιεί έξυπνα κάθε pixel, καρέ, και σκηνή για την πλέον αληθοφανή εικόνα και ήχο που έχει ποτέ προσφέρει η Sony.

 

 

Προσωπικός κινηματογράφος

Τα νέα μοντέλα τηλεοράσεων της Sony έρχονται εξοπλισμένα με σωρεία νέων δυνατοτήτων, που τα τοποθετούν στην αιχμή της τεχνολογίας. Για παράδειγμα, ο BRAVIA CORE, που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την Sony Pictures Entertainment, αποτελεί σημείο συνάντησης της ψυχαγωγίας και της τεχνολογίας και αναπτύχθηκε για να προσθέσει αξία και να αναδείξει μοναδικές εμπειρίες της Sony. Προ-εγκατεστημένος σε όλα τα νέα μοντέλα BRAVIA XR, θα σου επιτρέπει να απολαύσειςμια ποικιλία από τους τελευταίους premium και κλασικούς τίτλους της SPE και τη μεγαλύτερή συλλογή περιεχομένου IMAX Enhanced. O BRAVIA CORE θα σου προσφέρει και την πρωτοεμφανιζόμενη τεχνολογία Pure Stream, η οποία επιτυγχάνει σχεδόν αψεγάδιαστη ποιότητα ισοδύναμη με αυτή ενός UHD BD, χάρη στη δυνατότητα streaming με έως και 80 Mbps.

Η νέα γκάμα μοντέλων της Sony υιοθετεί το Google TV, μια νέα εμπειρία ψυχαγωγίας που συγκεντρώνει ταινίες, εκπομπές, ζωντανές τηλεοπτικές μεταδόσεις και ακόμα περισσότερα από εφαρμογές και συνδρομές, ενώ τα οργανώνει αποκλειστικά για εσένα δημιουργώντας προσωπική Watchlist, την οποία μπορείς να εμπλουτίσεις από το κινητό, το laptop τους ή μέσω του Google Search.

 

 

HDMI 2.1 για κορυφαίο gaming και όχι μόνο

Όλες οι τηλεοράσεις BRAVIA XR θα είναι συμβατές με το πρωτόκολο HDMI 2.1, συμπεριλαμβάνοντας 4K στα 120fps, Variable Refresh Rate (VRR)7, Auto Low Latency Mode (ALLM) και eARC, υποστηρίζοντας υψηλότερες αναλύσεις και ιδανικούς ρυθμούς ανανέωσης για το gaming επόμενης γενιάς. Σε συνδυασμό με το PS5, οι νέες τηλεοράσεις θα απογειώσουν τη gaming εμπειρία σου.

 

Ήχος από το μέλλον

Ο νέος επεξεργαστής Cognitive Processor XR προσφέρει απίστευτο ήχο με την τεχνολογία Sound-from-Picture Reality, η οποία εναρμονίζει τη θέση του ήχου με τις εικόνες στην οθόνη, ώστε να προσφέρει μια μοναδικά αληθοφανή εμπειρία. Η ηχητική εμπειρία στα νέα μοντέλα της Sony συνεχίζεται μέσα από τη συμβατότητα με Έξυπνα Ηχεία. Με το Google Assistant και συσκευές που αξιοποιούν το Amazon Alexa, μπορείς να δείς και να ελέγξεις βίντεο από το YouTube με το Google Nest Speakers ή να αλλάξεις κανάλι ή την ένταση με Google Assistant and Amazon Alexa συμβατές συσκευές.

Τα νέα μοντέλα, όμως, θα συνεχίσουν να αποτυπώνουν την πρόθεση του δημιουργού με το Netflix Calibrated Mode, το οποίο προσφέρει το περιεχόμενο του Netflix σε ποιότητα στούντιο, και IMAX Enhanced, που φέρνει στο σπίτι σου την εμπειρία εικόνας και ήχου IMAX.

 

Τέλος, υπάρχει ο Hands-Free Φωνητικός Χειρισμός. Μέσα από την ενσωματωμένη hands free λειτουργία φωνητικού ελέγχου στις τηλεοράσεις Google της Sony, μπορείς να αφήσεις στο πλάι το χειριστήριο και να χρησιμοποιήσεις τη φωνή σου για να αναζητήσεις περιεχόμενο ψυχαγωγίας, να πάρεις απαντήσεις και να ελέγξεις την τηλεόραση και άλλες smart home συσκευές.

 

Μπορείς να δεις ακόμη