Crash Bandicoot: On the Run!

by Aggeliki Tsoukana

 

Το mobile gaming αποτελεί εδώ και κάποια χρόνια ένα τεράστιο κεφάλαιο στη βιομηχανία των βιντεοπαιχνιδιών. Μάλιστα, φαίνεται να συγκεντρώνει αριθμητικά τον μεγαλύτερο αριθμό χρηστών σε σχέση με άλλες συσκευές και μέσα, ενώ ο τζίρος υπολογίζεται σε δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια! Συνεπώς, δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι εμφανίζονται πολλά ενδιαφέροντα και σύγχρονης τεχνολογίας παιχνίδια αποκλειστικά για κινητά και τάμπλετ. Άλλωστε, το hardware σε αυτές τις συσκευές είναι αρκετά δυνατό και για 3D games με υψηλές αναλύσεις, φωτισμούς, σκιάσεις κτλ.

Ταυτόχρονα, κυκλοφορούν παλαιότεροι τίτλοι και franchise σε φορητές εκδοχές. Κάποιες φορές πρόκειται για direct port του original game, ενώ άλλες φορές είναι ένα εντελώς νέο παιχνίδι βασισμένο σε μία γνωστή σειρά (για PC ή κονσόλα).

 

 

Στη δεύτερη περίπτωση ανήκει το νέο Crash Bandicoot: On the Run!, που φυσικά βασίζεται στο κλασικό, πασίγνωστο και ομώνυμο Crash Bandicoot. Να σημειωθεί ότι, κυριολεκτικά υπάρχει μία λατρεία για το συγκεκριμένο videogame (ειδικά στους τριαντάρηδες και σαραντάρηδες με έντονα retro συναισθήματα), αλλά τελικά αγκαλιάστηκε και από τις νεότερες γενιές με την πρόσφατη επανέκδοση με τίτλο Crash Bandicoot ‘N’ Sane Trilogy και λόγω του καινούργιου Crash Bandicoot 4: It’s About Time.

Άλλωστε, μιλάμε για ευχάριστα platform games, τα οποία δεν έχουν βία ή «περίεργο» περιεχόμενο, οπότε είναι ιδανικά για μικρούς και μεγάλους. Απόδειξη αυτού, τα εκατομμύρια downloads, αλλά και οι πολλές καλές κριτικές που έλαβε και το τελευταίο Crash Bandicoot: On the Run!

 

https://www.youtube.com/watch?v=JULrOYcfTZ8

 

Review

Πρόκειται για το πρώτο mobile spin-off Crash Bandicoot videogame με developer την King (γνωστή και από το δημοφιλές Candy Crash). Το παιχνίδι είναι δωρεάν (free to play) και φυσικά είναι διαθέσιμο για κάθε συσκευή που υποστηρίζει τα δυο πιο γνωστά λειτουργικά, το Android και το iOS (μέσα από τα αντίστοιχα stores).

Βέβαια, να σημειωθεί ότι παρόλο που είναι δωρεάν και δεν χρειάζεται αγορά, εντούτοις υποστηρίζει αγορές μέσα στην εφαρμογή (in app purchases). Καλώς ή κακώς, αυτή είναι μία γνωστή, αν και όχι δημοφιλής, πρακτική στον χώρο. Επίσης, όπως γίνεται συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις μπορείς να τερματίσεις το παιχνίδι χωρίς να πληρώσεις, αν και αυτό απαιτεί περισσότερο χρόνο και ικανότητα (skill)…

Ύστερα, η ιστορία κλασικά διαδραματίζεται ανάμεσα στον Crash και την αδερφή του Coco (δηλαδή τους χαρακτήρες που είναι υπό τον έλεγχό σου) και τον διαβολικό Dr. Neo Cortex και τη συμμορία του. Οι τελευταίοι προσπαθούν να πάρουν τον έλεγχο όλων των διαστάσεων και των κόσμων μέσα στο πολυσύμπαν και προφανώς σκοπός σου είναι να ανατρέψεις αυτό το σχέδιο (όπως και σε κάθε Bandicoot παιχνίδι)! Για να το πετύχεις αυτό θα πρέπει να ξεκλειδώσεις όλες τις πίστες και τελικά να κερδίσεις τον ίδιο τον Dr. Cortex, με το να περνάς level, να κερδίζεις τα αντίστοιχα bosses και να μαζεύεις materials και άλλα collectibles.

 

 

Γενικά, πρόκειται για ένα 3D platformer, αν και θυμίζει κλασικό running game, γιατί ο χαρακτήρας που ελέγχεις δεν σταματά ποτέ! Δηλαδή, τρέχει ασταμάτητα και εσύ μπορείς να ελέγξεις μόνο το άλμα, την περιστροφή (χτύπημα) και το αριστερά/ δεξιά ως κίνηση. Πάντως, τα control συνηθίζονται εύκολα και σου δίνουν μία αίσθηση φυσικότητας (χωρίς να ταλαιπωρούν).

Επιπρόσθετα, το παιχνίδι δεν είναι απαιτητικό για να το μάθει κανείς, ούτε εξαιρετικά δύσκολο, μα κυρίως δεν είναι punishing. Δηλαδή, δεν σε ταλαιπωρεί, είναι straightforward το τι πρέπει να κάνεις, ενώ υπάρχουν και συχνά checkpoint.

Παράλληλα, τα boss fights αν και διασκεδαστικά είναι μερικές φορές μάλλον επαναλαμβανόμενα. Τουλάχιστον, θα έχεις την ευκαιρία να αναμετρηθείς με κάποιους κλασικούς κακούς της σειράς, όπως τους Dingodile, Fake Crash και Nitrus Brio.

Όμως, το καινούργιο και ίσως το πιο ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι πρέπει να κάνεις crafting, δηλαδή να δημιουργείς ξεχωριστά αντικείμενα, με τα οποία θα κερδίσεις το κάθε boss. Άρα, χρειάζεται να μαζεύεις υλικά (materials), να κάνεις κάποια ειδικά supply runs (σε συγκεκριμένες πίστες) και να χρησιμοποιήσεις το ειδικό εργαστήριο για τον σκοπό αυτό.

Τέλος, σε επίπεδο γραφικών και ήχου έχει γίνει πολύ καλή δουλειά και μάλιστα έχει δοθεί προσοχή σε λεπτομέρειες, όπως είναι για παράδειγμα οι σκιάσεις και τα light effects. Αν κανείς συνυπολογίσει το γεγονός ότι παραμένει αρτιστικά και συνολικά πιστό στη σειρά, τότε εύκολα μπορεί κανείς να ισχυριστεί πως ο Crash δείχνει πιο μοντέρνος και όμορφος από κάθε άλλη φορά! Αξίζει να το δοκιμάσεις!

 

Έλα στην πιο K-MING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

Μπορείς να δεις ακόμη