Games στα ελληνικά στο PlayStation

by K-Admin 1




Μπορεί να είναι η εξαίρεση και όχι ο κανόνας όταν μιλάμε γενικότερα για games, αλλά γίνονται και προσπάθειες για εξελληνισμό παραγωγών. Πέρα από κάποια σποραδικά τέτοια παραδείγματα όμως, μια εταιρεία είναι που κάνει εδώ και αρκετά πια χρόνια συντονισμένες προσπάθειες για εξελληνισμό: η Sony.


Η προσπάθεια αυτή είναι σημαντικά εντονότερη σε τίτλους για το PS4, σε σχέση με το παρελθόν, και φαίνεται να επεκτείνεται σε ολοένα και μεγαλύτερες παραγωγές, όπως μπορείς εύκολα να καταλάβεις από μερικούς τίτλους στη λίστα που ακολουθεί. Για τον καθένα σημειώνεται το εύρος του εξελληνισμού, ενώ μπορείς να διαβάσεις και λίγα λόγια σχετικά, μαζί με την ημερομηνία κυκλοφορίας, τουλάχιστον για games που ακόμη αναμένονται.




God Of War

Αναμένεται στις 20 Απριλίου


Το God Of War φέρνει νέα εποχή για τη σειρά, αφού ο Kratos ξεφεύγει από τα όρια της ελληνικής μυθολογίας και μπαίνει στα λημέρια της νορβηγικής. Μεγαλύτερος σε ηλικία, πιο ώριμος, ο Kratos δεν έχει μόνο να επιβιώσει, αλλά και να διδάξει το γιο του να πετυχαίνει το ίδιο. Μπορεί να άφησε πίσω του μια οικογένεια πριν χρόνια, αλλά αυτή είναι η ευκαιρία του για μια άλλη. Διαφορετική προοπτική, νέο σύστημα μάχης και εντυπωσιακά γραφικά σε περιμένουν σε ένα παιχνίδι που δεν έχει κάποιον αριθμό στον τίτλο του, ακριβώς επειδή σηματοδοτεί μια νέα εποχή για το franchise.


Επιπλέον ο τίτλος είναι πλήρως εξελληνισμένος, με μεταγλώττιση, μενού και υπότιτλους στα ελληνικά.




Detroit: Become Human

Αναμένεται στις 25 Μαΐου


Το επόμενο δημιούργημα της Quantic Dream, της ομάδας που μας έδωσε τα Omikron: The Nomad Soul, Heavy Rain, Beyond: Two Souls, είναι το Detroit: Become Human. Με φανταστικό τεχνικό τομέα είναι τίτλος που ασχολείται με την ιστορία πολλαπλών ανδροειδών που διατίθενται ως προϊόντα και όχι μόνο, για να παίξουν διαφόρους ρόλους, από διαπραγματευτές έως οικιακοί βοηθοί. Όλες οι παράλληλες ιστορίες συνδέονται, με κάθε ανδροειδές να κάνει τη δική του διαδρομή προς κάτι πιο ανθρώπινο. Οι επιλογές σου επηρεάζουν την έκβαση των πραγμάτων, πολλές φορές με δραματικά αποτελέσματα, οπότε ο καθένας θα έχει μια ιδιαίτερη εμπειρία με το παιχνίδι, την ιστορία και τους χαρακτήρες.


Εδώ μπορείς να περιμένεις μενού στα ελληνικά, αλλά και υπότιτλους στην ελληνική γλώσσα.




Gran Turismo Sport

Το Gran Turismo Sport είναι μια ιδιαίτερη γεύση από… Gran Turismo, με έμφαση στο online ανταγωνιστικό κομμάτι. Για αυτό και μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του παιχνιδιού έχει να κάνει με τους μηχανισμούς που ωθούν τους παίκτες να συμπεριφέρονται και να αγωνίζονται με ευγενή άμιλλα σε online περιβάλλον.


Επιπλέον, το Gran Turismo Sport έχει πλήρως ελληνικό μενού, με πολλούς τεχνικούς και εξειδικευμένους όρους για μηχανικά μέρη που το κάνει ακόμα πιο φιλικό για όσους ασχολούνται με το μηχανοκίνητο αθλητισμό γενικότερα.

Uncharted

Όλη η σειρά Uncharted πλέον είναι εξελληνισμένη, με μενού και υπότιτλους στα ελληνικά και μάλιστα σε βελτιωμένες εκδόσεις εφόσον μιλάμε για τους τίτλους που πρωτοεμφανίστηκαν στο PS3. Πιο συγκεκριμένα μπορείς να βρεις τους ακόλουθους τίτλους Uncharted στα ελληνικά:




Uncharted: The Nathan Drake Trilogy

Οι πρώτες τρεις περιπέτειες του Nathan Drake εμφανίστηκαν στο PS3. Ωστόσο, βελτιώθηκαν φοβερά σε τεχνικό επίπεδο για να φορούν τα καλύτερά τους για το PS4 και διατίθενται ως πακέτο ενώ συνθέτουν, ουσιαστικά, μια ολόκληρη εποχή για τον ίδιο τον Drake.

Uncharted: Drake’s Fortune

Στην πρώτη του περιπέτεια ο Nathan Drake μάς συστήνεται ως απόγονος του θρυλικού Sir Francis Drake και, μαζί με την Elena Fisher και τον Victor “Sully” Sullivan καταλήγουν να αναζητούν τη μυθική πόλη του χρυσού, El Dorado.

Uncharted 2: Among Thieves

Ο Drake επανέρχεται και περνά από το Νεπάλ και τα Ιμαλάια στην προσπάθειά του να εντοπίσει άλλη μια μυθική πόλη, την Shambala. Οι βασικοί χαρακτήρες από τον πρώτο τίτλο επιστρέφουν, προστίθεται όμως στην παρέα η Chloe Frazer, η οποία συνδέεται από εκείνο το σημείο και στο εξής με τη σειρά γενικότερα. Με προδοσίες μεταξύ παλιών συνεργατών και τη μανία ενός εγκληματία πολέμου, η περιπέτεια προσφέρει απλόχερα συγκινήσεις.

Uncharted 3: Drake’s Deception

Στον τρίτο βασικό τίτλο της σειράς η ιστορία εστιάζει περισσότερο στην προσωπική σχέση του Nathan με τον Sully αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να βρεθεί και μια χαμένη πόλη ακόμη. Αυτή τη φορά η αναζήτηση έχει στόχο το Iram Of The Pillars ή αλλιώς, την Ατλαντίδα της Ερήμου.




Uncharted 4: A Thiefs Legacy

Στην τέταρτη βασική περιπέτεια τη σειράς, ο Nate (ή Nathan) επιστρέφει με το ζόρι στην (επικίνδυνη) ενεργό δράση, όχι όμως από φιλαργυρία ή απλά για την εμπειρία. Μαθαίνει ότι ο αδελφός που είχε για νεκρό, κάθε άλλο παρά νεκρός είναι. Φυσικά είναι μπλεγμένος σε κάτι όχι και τόσο ευχάριστο. Όλοι οι σημαντικοί χαρακτήρες της σειράς επιστρέφουν για ένα πιο εντυπωσιακό και συνάμα προσωπικό ταξίδι που σηματοδοτεί και την τελευταία εμφάνιση του Nate στη σειρά. Ως το πρώτο Uncharted αλλά και ο πρώτος τίτλος από την Naughty Dog ειδικά για το PS4, το Uncharted 4 είναι από εκείνα τα πράγματα που βλέπει κανείς και δύσκολα το πιστεύει.




Uncharted: The Lost Legacy

Πρόκειται για ξεχωριστή περιπέτεια που κυκλοφόρησε μετά το Uncharted 4, το Uncharted: the lost legacy με πρωταγωνίστρια την Chloe Frazer, η οποία έχει στο πλάι της την Nadine Ross που είδαμε για πρώτη φορά στην τελευταία περιπέτεια του Nathan. Λόγω καταγωγής της Chloe, η προσοχή στρέφεται στην Ινδία. Και ας πούμε πως η οικογένεια Drake βρίσκει κάποιο τρόπο να εκπροσωπηθεί.




Τίτλοι PlayLink

Η σειρά τίτλων PlayLink της Sony είναι ειδική περίπτωση. Διότι πρόκειται για παιχνίδια σχεδιασμένα να παίζονται με παρέα, αλλά χωρίς κανονικά χειριστήρια. Τη θέση του χειριστηρίου παίρνει το smartphone που έχει ο καθένας μας, με τη βοήθεια της αντίστοιχης δωρεάν εφαρμογής. Όλα αυτά τα παιχνίδια είναι σχεδιασμένα ώστε να παίζονται με παρέα και κυκλοφορούν ήδη. Δεν έχουν μεταφραστεί μόνο, αλλά απολαμβάνουν και πλήρους μεταγλώττισης.


Knowledge Is Power



Το Knowledge is Power πρόκειται για παιχνίδι γνώσεων με ερωτήσεις που μπορεί να απαντήσει ο καθένας με τη συσκευή του, ωστόσο εμβόλιμες υπάρχουν και μερικές δοκιμασίες αντανακλαστικών και ταχύτητας που χρησιμοποιούν την οθόνη αφής του smartphone σου. Για να παραμένεις σε εγρήγορση. Λειτουργεί με δύο έως οκτώ παίκτες.




Frantics



Το Frantics είναι σχεδιασμένο για δύο έως τέσσερις παίκτες, έχει ανάλαφρο στιλ, διάφορες δοκιμασίες, mini games που βασίζονται σε συνεργασία ή… και όχι. Μπορείς να μπλοφάρεις αν χρειαστεί, να ριχτείς στη μάχη κ.λπ.








Hidden Agenda



Αν θες κάτι πιο κινηματογραφικό, υπάρχει το Hidden Agenda για έναν έως έξι παίκτες. Έχει σενάριο με αρχή, μέση και τέλος που θέτει και ηθικά διλήμματα. Στην πορεία κάθε παίκτης αποκτά πρόσβαση σε πληροφορίες που δεν έχουν οι άλλοι, αλλά όλοι συνεισφέρουν στις αποφάσεις που προχωρούν την ιστορία.




Thats You



Καμιά φορά το παιχνίδι γνώσης δεν είναι ανάγκη να ασχολείται με γενική, εγκυκλοπαιδική γνώση. Διότι μετράει και πόσο καλά ξέρεις τους φίλους σου. Δύο έως έξι παίκτες μπορούν να παίξουν σε παιχνίδι ερωτήσεων και δοκιμασιών That’s You, χωρισμένο σε γύρους, αλλά με στόχο να φανεί ποιος ξέρει καλύτερα τους φίλους του. Στο τέλος, κερδίζει εκείνος που απαντά σε ερωτήσεις ανάλογα με το θα έπρατταν οι φίλοι του στην πραγματικότητα. Βέβαια, αργά ή γρήγορα, πρέπει να ζωγραφίσει και ο ένας στη φωτογραφία του άλλου. Μεταξύ άλλων.



Προσεχώς «ελληνικότερα»

Η Sony έχει πλέον συγκεκριμένο προηγούμενο και φαίνεται ότι οι προσπάθειες για εξελληνισμό διαφόρων games, ολοένα και περισσότερων αλλά ολοένα και πιο φιλόδοξων, είναι δεδομένο ότι θα συνεχιστούν. Το PS4 έχει ήδη μερικούς εντυπωσιακούς τίτλους στη γλώσσας μας.

Μπορείς να δεις ακόμη