IFA 2019: Τα νέα έξυπνα ρολόγια της Garmin έχουν δυνατότητες και στιλ

by K-Admin 1

Μπορεί η Garmin να εντυπωσίασε την περασμένη εβδομάδα με τα αποκαλυπτήρια της σειράς Fenix 6 που απευθύνεται σε όσους αγαπάνε την άσκηση αλλά κυρίως την περιπέτεια, όμως η εταιρεία είχε αρκετές ανακοινώσεις και στο Βερολίνο.

 

 

Garmin Venu

Από τις σημαντικότερες μπορεί να θεωρηθεί το Venu, μια ξεχωριστή πρόταση της Garmin αφού μιλάμε για ένα «καθαρόαιμο» έξυπνο ρολόι με ιδιαίτερο στιλ. Ξεχωρίζει αρχικά για την οθόνη αφής των 1,2 ιντσών (στεφάνη 31 χιλιοστών) η οποία με ανάλυση 390×390 στηρίζεται στην AMOLED τεχνολογία, κάτι που της χαρίζει φοβερά χρώματα. Σε επίπεδο τεχνικών χαρακτηριστικών, διαθέτει επιπλέον αισθητήρα μέτρησης καρδιακών παλμών αλλά και αισθητήρα Pulse OX για ανάλυση της ποιότητας του ύπνου σας και εντοπισμό τυχών αφύσικων παλμών.

 

 

Αναμενόμενα το Venu προσφέρει πολλά και στην καταγραφή των επιδόσεών σας κατά την άσκηση, κρύβοντας και μερικές εκπλήξεις. Έτσι εκτός από το τρέξιμο, το περπάτημα, την ποδηλασία, το Venue μπορεί να σε βοηθήσει στην προπόνηση έχοντας στη βάση του 40 ασκήσεις υπό τη μορφή animation για το πως πρέπει να εκτελεστούν ιδανικά. Σε αυτές περιλαμβάνεται η προπόνηση ενδυνάμωσης, αερόβια, γιόγκα και πιλάτες. Τέλος και αυτή η πρόταση της Garmin υποστηρίζει ανέπαφες πληρωμές μέσω του συστήματος Garmin Pay.

 

Garmin Vivomove Series

Στην IFA 2019 η Garmin φέρνει νέα και για τη σειρά Vivomove, στην οποία βλέπουμε σημαντικές εξελίξεις στο σχεδιασμό με μεγαλύτερη έμφαση στο μοντέρνο στιλ χωρίς να χάνουν όμως τον κεντρικό στόχο τους ο οποίος είναι να «δείχνουν» σαν ένα παραδοσιακό ρολόι με δυνατότητες smartwatch. Με 42 χιλιοστών στεφάνη, όλα τα μοντέλα της σειράς vívomove 3/3S και vívomove Style διαθέτουν πραγματικούς δείκτες που κινούνται έχοντας παράλληλα κομψές λεπτομέρειες.

 

 

Με την κίνηση όμως του καρπού, οι δείκτες «κάνουν στην άκρη» για να αποκαλύψουν μια κρυφή οθόνη η οποία εμφανίζει τις έξυπνες πληροφορίες όπως δεδομένα υγείας, φυσικής κατάστασης αλλά και ειδοποιήσεις που προέρχονται από το smartphone σας όπως νέα email, μηνύματα από social media, ειδοποιήσεις ημερολογίου κ.α.

Το vivomove Style έχει στεφάνη με πλαίσιο από αλουμίνιο και είναι διαθέσιμο σε δύο διαστάσεις 44 και 39 χιλιοστών. Η νέα γενιά των vivomove 3 και vivomove 3s διαθέτουν στεφάνη από ανοιξείδωτο ατσάλι, κρυφή οθόνη αφής και διαθέσιμα αρκετά χρωματιστά λουράκια σιλικόνης.

 

Garmin Vivoactive 4/4s

Για όσους δίνουν μεγαλύτερη έμφαση στην άσκηση, τα νέα vivoactive 4/4s έχουν μεγαλύτερη πληρότητα στα τεχνικά χαρακτηριστικά αφού ενσωματώνουν αισθητήρα καρδιακών παλμών, δέκτη GPS, και πάνω από 20 προεγκατεστημένες εφαρμογές για αθλήματα σε εσωτερικό και εξωτερικό χώρο όπως πιλάτες, γιόγκα, τρέξιμο, κολύμβηση σε πισίνα. Δεν λείπουν οι δυνατότητες έξυπνων ειδοποιήσεων από το συνδεδεμένο smartphone σου όπως οι εισερχόμενες κλήσεις, μηνύματα και ενημερώσεις από τα social media στα οποία είσαι μέλος.

 

 

Ακόμα υπάρχει η δυνατότητα να κατεβάσει ο χρήστης την αγαπημένη του μουσική μεταξύ άλλων από τρίτες υπηρεσίες όπως Spotify και Deezer και να την ακούσει απευθείας από το έξυπνο ρολόι του χωρίς να χρειάζεται να μεταφέρει μαζί του το smartphone. Υποστηρίζει και αυτό Garmin Pay προκειμένου να μπορείς να το χρηστιμοποιήσεις για ανέπαφες πληρωμές μέσω του συστήματος που υποστηρίζει μέχρι στιγμής η Alpha Bank.

 

Μπορείς να δεις ακόμη