Mavic 2 Enterprise: Το νέο drone επαγγελματικής χρήσης από την DJI

 

Η DJI  αποκάλυψε το Mavic 2 Enterprise, μια ανανεωμένη έκδοση του Mavic 2 Zoom που απευθύνεται κυρίως σε επιχειρήσεις και κρατικές υπηρεσίες.

Το Mavic 2 Enterprise συνοδεύεται από τρία διαφορετικά αρθρωτά αξεσουάρ, κατάλληλα για εργασίες έρευνας και διάσωσης, καθώς κι επιθεώρησης εξοπλισμού. Συγκεκριμένα, έρχεται μαζί μ’ ένα φακό 2.400 lumen, ένα ηχείο των 100 decibel κι ένα φάρο. Το ηχείο επιτρέπει στους χειριστές να μεταδίδουν από απόσταση μέχρι 10 προσαρμοσμένες εγγραφές, ενώ ο φάρος είναι ορατός από τα 5 χιλιόμετρα.

Εκτός από τον αρθρωτό εξοπλισμό, το Mavic 2 Enterprise διαθέτει αυτό-θερμαινόμενη μπαταρία που του επιτρέπει να πετάει σε ψυχρότερες καιρικές συνθήκες και 24GB ενσωματωμένου αποθηκευτικού χώρου, έναντι 8GB που διαθέτει το Mavic 2 Zoom. Για επιπλέον ασφάλεια, η DJI έχει προσθέσει τη δυνατότητα πρόσβασης στο drone με χρήση κωδικού πρόσβασης. Η λειτουργία αναγκάζει τους χρήστες να πληκτρολογούν έναν κωδικό κάθε φορά που ενεργοποιούν το drone, συνδέουν το χειριστήριο ή αποκτούν πρόσβαση στον ενσωματωμένο αποθηκευτικό χώρο. Στα προηγμένα τεχνικά χαρακτηριστικά του Mavic 2 Enterprise περιλαμβάνεται κι η τεχνολογία AirSense της DJI, η οποία επιτρέπει στο χειριστή να γνωρίζει εάν υπάρχουν αεροσκάφη στην περιοχή.

Σε ό,τι αφορά στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά, το νέο drone της DJI αξιοποιεί τις ίδιες τεχνολογίες με το Mavic 2 Zoom. Έχει τον ίδιο μέγιστο χρόνο πτήσης (31 λεπτά), υποστηρίζει λήψεις υπερ-υψηλής ανάλυσης (4Κ έως και  100 megabits ανά δευτερόλεπτο) και φυσικά, έχει οπτικό ζουμ 2x. Διαθέτει ακόμη τους ίδιους αυτόνομους τρόπους πτήσης και τεχνολογίες αποφυγής εμποδίων, χάρη σε μια σειρά αισθητήρων και καμερών που βρίσκονται ενσωματωμένες γύρω από την άτρακτο.

Μπορείς να δεις ακόμη