Μικροσυσκευές κουζίνας που φροντίζουν για σένα

by Zikou Stella

Κάθε συσκευή σε μία κουζίνα έχει τη χρησιμότητά της. Άλλες είναι απαραίτητες για να προετοιμάσεις ένα γεύμα και άλλες για να το ολοκληρώσεις. Υπάρχουν όμως κι εκείνες οι συσκευές που μπορούν να γίνουν το δεξί σου χέρι σε κάθε περίσταση, σε κάθε δημιουργία σου. Ο λόγος για τις μικροσυσκευές κουζίνας. Όχι μόνο θα κάνουν λίγο πιο εύκολη τη ζωή σου στην κουζίνα, αλλά ορισμένες συσκευές θα φροντίσουν για σένα πριν καν το σκεφτείς!

 

Βάλε στην κουζίνα σου μια πλήρως αυτόματη μηχανή καφέ

Με μία πλήρως αυτόματη μηχανή καφέ γνωρίζεις ότι έχεις στην κουζίνα σου έναν έμπειρο barista που είναι έτοιμος να απαντήσει, ανά πάσα στιγμή, σε οποιαδήποτε επιθυμία καφέ. Εξασφάλισε τέλεια γεύση, υφή, κρέμα και ποιότητα σε κάθε δημιουργία σου.

Espresso, cappuccino ή latte macchiato; Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να πατήσεις ένα κουμπί, όλα τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνει η πλήρως αυτόματη μηχανή σου. To άλεσμα, το σωστό πάτημα του καφέ, η ακριβής έναρξη / παύση εκχύλισης, η παρασκευή ενός άψογου αφρογάλακτος μέχρι και το καθάρισμα της μηχανής γίνονται από τον προσωπικό σου home barista, δηλαδή την καφετιέρα σου.

Θα συναντήσεις πολλές μηχανές espresso με έξυπνες λειτουργίες και ασύρματη συνδεσιμότητα. Μία καφετιέρα με συνδεσιμότητα WiFi σου δίνει τη δυνατότητα να τη διαχειριστείς από το διπλανό δωμάτιο ή από οποιοδήποτε σημείο. Άνοιξε το κινητό και προγραμμάτισε το ρόφημα που επιθυμείς, για να το έχεις έτοιμο όπως και όποτε θέλεις.

Δημιούργησε νέες συνταγές, προσάρμοσε το άρωμα και την ποσότητα του καφέ σου και κάνε την εμπειρία καφέ ακόμα πιο προσωπική. Αποθήκευσε το μέγεθος οποιουδήποτε ροφήματος καφέ και γάλακτος ανάλογα με το προσωπικό σου γούστο ή αποθήκευσε διαφορετικά προφίλ για κάθε χρήστη ξεχωριστά. Έτσι, όλοι στο σπίτι θα μπορούν να απολαμβάνουν πάντα δημιουργίες καφέ και όλα τα υπόλοιπα ροφήματα ανάλογα με τις προτιμήσεις τους με το πάτημα ενός κουμπιού.

 

Πλήρες και υγιεινό πρωινό κάθε μέρα

Το πρωινό είναι το πρώτο γεύμα της ημέρας κι είναι άκρως απαραίτητο στον οργανισμό και στην ψυχολογία μας για να ξεκινήσει όμορφα. Οι επιλογές σε μικροσυσκευές για ένα πλήρες πρωινό και με διαφορετικές επιλογές κάθε μέρα είναι πολλές.

Το πρωινό τοστάκι είναι πολύ ευεργετικό και είναι συνήθως το πρώτο πράγμα που μας έρχεται στο μυαλό όταν γίνεται λόγος για το πρώτο γεύμα της ημέρας. Σε περίπτωση που έχεις βαρεθεί το «κλασικό» τοστ, οι εναλλακτικές είναι πραγματικά πάρα πολλές. Για παράδειγμα, με μια τοστιέρα-σαντουιτσιέρα μπορείς να ψήσεις γρήγορα κι εύκολα, από τοστ και σάντουιτς μέχρι μπιφτέκια και χοτ ντογκ.

Μπορείς να φτιάξεις πεντανόστιμες γλυκές και αλμυρές κρέπες ή τηγανίτες με λίγες θερμίδες και προπαντός γρήγορες και εύκολες στην εκτέλεση. Η κρεπιέρα θα σε διευκολύνει περισσότερο. Ενώ η κουζινομηχανή ή το πολυμίξερ σου θα αναλάβει την παρασκευή βελούδινου και λείου χυλού για κρέπες, η κρεπιέρα «έρχεται» για να αναλάβει το ψήσιμο. Υπάρχουν κρεπιέρες οικιακής χρήστης που δεν έχουν να ζηλέψουν σε τίποτα τις επαγγελματικές.

Οι αποχυμωτές είναι συσκευές που λειτουργούν με ολόκληρα φρούτα, χωρίς να χρειάζεται να τα κόψεις από πριν. Έτσι ο χυμός διατηρεί περισσότερες θρεπτικές ουσίες και οξειδώνεται λιγότερο. Εναλλακτικά, μπορείς να φτιάχνεις υγιεινά και θρεπτικά ροφήματα και χυμούς με ένα Blender Smoothie Maker. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ρίξεις τα υλικά στην κανάτα, πάτησε το κουμπί και μέσα σε λίγα λεπτά θα απολαμβάνεις το αγαπημένο σου ρόφημα.

 

Μια Κουζινομηχανή στο «κέντρο» της κουζίνας σου

Υπάρχουν οι Κουζινομηχανές και ίσως να γνωρίζεις από πρώτο χέρι πόσο χρήσιμες μπορούν να γίνουν. Το ήξερες όμως, ότι πλέον έχουν γίνει κι αυτές «έξυπνες»; Ενδεικτικά, η έξυπνη κουζινομηχανή Kenwood Cooking Chef XL KCL95.004SI θα σου λύσει τα χέρια στην κουζίνα και θα αναδείξει το πάθος σου για την μαγειρική.

Σχεδιασμένη για την έξυπνη κουζίνα, συνδέεται ασύρματα με το tablet ή το smartphone σου, για να σου προσφέρει πρόσβαση σε εκατοντάδες γλυκιές και αλμυρές συνταγές από όλο τον κόσμο. Άνοιξε την εφαρμογή της Kenwood, επίλεξε την αγαπημένη σου και στείλε τις παραμέτρους μαγειρέματος απευθείας στην κουζινομηχανή σου.

Απογείωσε τις δημιουργίες σου με πληθώρα επιλογών σε εξαρτήματα, αλλά και εύκολο χειρισμό μέσα από την έξυπνη οθόνη αφής. Αξιοποίησε τις ενσωματωμένες κλίμακες μέτρησης στην οθόνη, ζύγισε όλα τα συστατικά σου απευθείας στο μπολ ή στα συμβατά εξαρτήματα, όπως μπλέντερ, πολυμίξερ ή αποχυμωτή και πέτυχε τέλεια αποτελέσματα σε κάθε σου συνταγή. Δημιούργησε άριστα πιάτα για την οικογένεια και τους φίλους σου.

 

 Ζυγαριά κουζίνας για απόλυτη ακρίβεια στις συνταγές σου

Κι όμως, οι smart λειτουργίες έχουν περάσει και στις ζυγαριές κουζίνας! Μία έξυπνη ζυγαριά κουζίνας θα σου δώσει την ακρίβεια που χρειάζεσαι για όλες τις γλυκές ή αλμυρές συνταγές. Ζύγισε εύκολα τα συστατικά και λάβε άμεσα αναλυτικές πληροφορίες για τη διατροφική αξία των τροφίμων, στην οθόνη του κινητού σου.

 

Θερμόμετρο κρέατος για τέλειο ψήσιμο

Ο καλός ψήστης γνωρίζει ότι ο πιο ασφαλής τρόπος για να πετύχει κανείς τον βέλτιστο βαθμό ψησίματος του κρέατος είναι η εσωτερική θερμοκρασία του. Το Weber iGrill Mini θερμόμετρο κρέατος συνδέεται μέσω bluetooth με το smartphone σου. Ελέγχει τη θερμοκρασία από την αρχή μέχρι το τέλος και σε ειδοποιεί μόλις το ψητό σου είναι έτοιμο. Κατέβασε στο κινητό την εφαρμογή Weber iGrill και ανακάλυψε όλες τις δυνατότητες που προσφέρει αυτό το έξυπνο θερμόμετρο κρέατος.

 

Είναι εκείνη η γουλιά του καφέ που προστάζει το μάτι να ανοίξει, είναι ο φρεσκοστυμμένος χυμός φρούτων που θα τονώσει τον οργανισμό σου, το μυρωδάτο τοστ που «ανοίγει» τους αισθητήρες της γεύσης, είναι η όρεξη για να δημιουργήσεις στην κουζίνα σου. Όποιες κι αν είναι οι ανάγκες σου στην κουζίνα, οι μικρές συσκευές κουζίνας έρχονται για να σου δώσουν μεγάλο χέρι βοηθείας. Για να γίνονται όλα εύκολα, γρήγορα κι απλά.

Βρες τις μικροσυσκευές που χρειάζεσαι με ένα κλικ στο www.kotsovolos.gr.

Μπορείς να δεις ακόμη