Οι σημαντικές ανακοινώσεις από τα Game Awards 2021

by Aggeliki Tsoukana

Alan Wake 2

Το Alan Wake 2 είναι γεγονός, καθώς ανακοινώθηκε από την Remedy Entertainment ως ένα από τα World Premieres των The Game Awards 2021, μαζί με το συνοδευτικό trailer, το οποίο χωρίς να αποκαλύπτει πολλά υπόσχεται ένα πιο σκοτεινό και αναπάντεχο παιχνίδι στους υπομονετικούς φίλους του πρώτου παιχνιδιού, που επιθυμούν συνέχεια στη τρομακτική ιστορία του Sam Lake.

Ο Alan Wake ειναι εδώ, εξαιτίας της Epic Games που έκανε τα πάντα για να εκδώσει το νέο παιχνίδι και υποσχέθηκε μαζί με τον Sam Lake, ο oποίος ανέβηκε στη σκηνή των The Game Awards, πως το sequel θα είναι ένα πρωτοπόρο survival horror παιχνίδι όπως κανένα από αυτά που έχει παρουσιάσει στο παρελθόν η Remedy Entertainment.

Πιο γενικά, το πρώτο Alan Wake πρόκειται για ένα παιχνίδι δράσης-περιπέτειας που αναπτύχθηκε από τη Remedy Entertainment και εκδόθηκε από τη Microsoft Studios, και κυκλοφόρησε για το Xbox 360 τον Μάιο του 2010 και τα Microsoft Windows τον Φεβρουάριο του 2012. Η ιστορία ακολουθεί τον μυθιστοριογράφο Alan Wake καθώς προσπαθεί να αποκαλύψει το μεγάλο μυστήριο πίσω από την εξαφάνιση της συζύγου του κατά τη διάρκεια διακοπών τους στη μικρή πόλη Bright Falls της Ουάσιγκτον, ενώ ταυτόχρονα βιώνει γεγονότα από την πλοκή του τελευταίου του μυθιστορήματος, το οποίο δεν θυμάται να έχει γράψει, να ζωντανεύει μπροστά στα μάτια του.

Το Alan Wake Remastered, που περιλαμβάνει το πλήρες παιχνίδι και τα δύο DLC επεισόδια, με τίτλο “The Signal” και “The Writer”, κυκλοφόρησε σε Windows, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One και Xbox Series X/S τον Οκτώβριο του 2021. Κυρίως γραμμένο από τον Sam Lake το παιχνίδι αναπτύχθηκε αρχικά ως ένα παιχνίδι επιβίωσης ανοιχτού κόσμου και έλαβε θετικές κριτικές από τους κριτικούς και συχνά επαινείται για τα γραφικά, τον ήχο, την αφήγηση, τον ρυθμό και την ατμόσφαιρά του. Ο Alan Wake κέρδισε την πρώτη θέση στη λίστα του περιοδικού Time με τα 10 κορυφαία βιντεοπαιχνίδια του 2010.

Το American Nightmare του Alan Wake, ένας πλήρης αυτόνομος τίτλος, κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο του 2012 στην υπηρεσία Xbox Live Arcade. Ένα sequel ήταν υπό ανάπτυξη αλλά ακυρώθηκε. Ωστόσο, η συνέχεια έγινε το θεμέλιο και η έμπνευση του επόμενου τίτλου της Remedy, Quantum Break. Αργότερα, η Remedy κυκλοφόρησε το Control το 2020 το οποίο περιείχε αναφορές στον Alan Wake. Η Remedy είπε ότι ο Alan Wake και το Control αποτελούν μέρος του συνδεδεμένου σύμπαντος Remedy που θα χρησιμεύσει ως βάση για μελλοντικά παιχνίδια.

Ο Alan Wake περιγράφεται από την Remedy ως «το μυαλό ενός ψυχολογικού θρίλερ» και «το σώμα ενός κινηματογραφικού παιχνιδιού δράσης» μαζί γεγονός που το καθιστά ένα εκπληκτικό και άκρως ενδιαφέρον παιχνίδι που θα αναμένεται να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των φίλων της σειράς .

Το Alan Wake II θα κυκλοφορήσει εντός του 2023 για τα PS5, Xbox Series X|S και PC.

 

Horizon Forbidden West

Η Guerilla Games αξιοποιώντας τον χρόνο της στα The Game Awards 2021 παρουσίασε ένα νέο gameplay trailer για το Horizon Forbidden West τη συνέχεια του Horizon Zero Dawn. Βασικό χαρακτηριστικό του trailer είναι η συνεχής και πολύ ζωντανές μάχες που εναλλάσσονται στους διαφορετικούς κόσμους. Αξιοθαύμαστο είναι το γεγονός πως παρά το μικρό της διάρκειας του, προλαβαίνει να μεταδώσει στον θεατή την ένταση και τη διαδραστικότητα των διάφορων κόσμων καθώς και τη δυσκολία αντιμετώπισης των νέων τεράτων και την πολυπλοκότητα των μαχών. Είναι σίγουρο πως η αδρεναλίνη θα ανέβει και με την κυκλοφορία του θα κοπεί η ανάσα σε κάθε φαν της σειράς.

Το Horizon Zero Dawn, το πρώτο παιχνίδι, είναι ένα πολυβραβευμένο παιχνίδι δράσης ρόλων – και η πλήρης έκδοση για υπολογιστή που κυκλοφόρησε πρόσφατα μετά την αρχική του κυκλοφορία μόνο για PS4, περιλαμβάνει την τεράστια επέκταση The Frozen Wilds, με νέα εδάφη, δεξιότητες, όπλα και μηχανές έτοιμα να τα ανακαλύψει και να χαθεί στη μαγεία τους ο κάθε επίδοξος παίκτης. Το πρώτο παιχνίδι καλεί τον gamer να ζήσει την πλήρη περιπέτεια της Aloy καθώς αυτή αγωνίζεται να αποκαλύψει το παρελθόν της και το γεμάτο παγίδες πεπρωμένο της… και να σταματήσει μια καταστροφική απειλή για το μέλλον του κόσμου ενώ στο δεύτερο παιχνίδι τα πράγματα σοβαρεύουν η Aloy καλείται να πάρει κρίσιμες αποφάσεις και να παλέψει με πολύ δυνατότερα μηχανήματα σε ποικιλία από νέα περιβάλλοντα.

Το Horizon Forbidden West βρίσκεται υπό ανάπτυξη αποκλειστικά για τo PlayStation 4 και το PlayStation 5 και αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 18 Φεβρουαρίου του 2022.

 

PlayerUnknown’s Battlegrounds

Το PlayerUnknown’s Battlegrounds (γνωστό και ως PUBG: Battlegrounds) είναι ένα διαδικτυακό παιχνίδι μάχης για πολλούς παίκτες που αναπτύχθηκε και δημοσιεύτηκε από την PUBG Corporation, θυγατρική της Bluehole. Στο παιχνίδι, έως και εκατό παίκτες πέφτουν με αλεξίπτωτο σε ένα νησί και αναζητούν όπλα και εξοπλισμό για να σκοτώσουν άλλους αποφεύγοντας να σκοτωθούν οι ίδιοι. Η διαθέσιμη ασφαλής περιοχή του χάρτη του παιχνιδιού μειώνεται σε μέγεθος με την πάροδο του χρόνου, οδηγώντας τους επιζώντες παίκτες σε πιο στενές περιοχές, για να αναγκάσουν τις συναντήσεις. Ο τελευταίος παίκτης ή ομάδα που στέκεται κερδίζει τον γύρο και το περιβόητο chicken. Από την κυκλοφορία του μέχρι σήμερα οι χάρτες έχουν αυξηθεί και ανανεωθεί με πίστες διαφορετικού μεγέθους και διαφορετικών τοπίων με την ποικιλία αυτή να κάνει το παιχνίδι ακόμα πιο ενδιαφέρον σε συνδυασμό με τις επιλογές για solo duo ή squad mode.

Στα The Game Awards 2021 τα PUBG Studios έκαναν την ανακοίνωση που συντάραξε την κοινότητα του fpp gaming. Ξεκινώντας, λοιπόν, από τις 12 Ιανουαρίου του 2022, το PUBG: Battlegrounds θα είναι διαθέσιμο εντελώς δωρεάν για όλους. Η μεγάλη αυτή αλλαγή θα φέρει τα νέα premium accounts ονόματι Battlegrounds Plus που θα κοστίζουν €12.99. Οι παίκτες που θα τα αγοράσουν θα έχουν πρόσβαση σε επιπλέον in-game χρήματα, ένα Ranked mode, τα Custom Matches του παιχνιδιού, in-game αντικείμενα και άλλα bonuses. Αξίζει να σημειωθεί πως όσοι έχουν αγοράσει ήδη το παιχνίδι θα έχουν αυτόματα Battlegrounds Plus λογαριασμό.

 

 

Sonic the Hedgehog 2: The Movie

Πέρα από παρουσιάσεις για game οι απονομές περιείχαν και κυκλοφορίες νέων ταινιών με αυτήν του sonic να ξεχωρίζει. Όπως υποσχέθηκε, ένα ολοκαίνουργιο τρέιλερ για το Sonic the Hedgehog 2: The Movie στα The Game Awards σήμερα το απόγευμα παρουσιάστηκε, στο οποίο επιτέλους είδαμε καλά τους βασικούς χαρακτήρες του Sonic, Miles ‘Tails’ Prower και Knuckles the Echidna. Το τρέιλερ ξεκινά με τον Sonic με θέα στο Σιάτλ, που εμφανίζεται να είναι πλήρως εγκατεστημένος ως μαχητής του εγκλήματος. Αλλά με το Robotnik του Jim Carrey ξανά σε δράση, ο Sonic πρέπει να συνεργαστεί με τους Tails για να προστατεύσει το Master Emerald. Το τρέιλερ δείχνει ακόμη και το καλό στήριγμα που του προσφέρει ο φίλος του Sonic που έσωσε τους Knuckles για το τέλος. Και οι Knuckles όμως συνεργάζονται με τη Robotnik. Εκτός από τα νέα πρόσωπα, ο Jim Carrey θα επαναλάβει τον ρόλο του ως Dr. Robotnik και ο Ben Schwartz θα δανείσει για άλλη μια φορά το ταλέντο του να φωνάζει τον Sonic

Υπήρξε πολύς θόρυβος γύρω από τη συνέχεια του Sonic τον τελευταίο καιρό. Η ηθοποιός φωνής των Tails, Colleen O’Shaughnessey θα επέστρεφε για άλλη μια φορά για να φωνάξει τον Tails για την ταινία μαζί με τον Idris Elba ως Knuckles.

 

Wonder Woman

Η διάσημη σούπερ ηρωίδα Wonder Woman απο τα comics της DC περνάει μετά τη μεγάλη οθόνη και στα βιντεοπαιχνίδια. Πλέον θα έχει τον δικό της τίτλο, όπως έγινε γνωστό κατά τη διάρκεια των The Game Awards 2021, δια χειρός της ιστορικής Monolith Productions. Το ομώνυμο Wonder Woman για την ώρα δεν έχει γνωστή ημερομηνία κυκλοφορίας καθώς και πλατφόρμες διάθεσης. Το εντυπωσιακό αλλά λιτό trailer δεν έδωσε περισσότερα στοιχεία παρά κατάφερε να μεγαλώσει την αγωνία των φίλων της dc.

 

Slitterhead

Ένα νέο παιχνίδι τρόμου με οδηγό τον δημιουργό του Silent Hill, Keiichiro Toyama, ανακοινώθηκε στα The Game Awards και έχει ένα εξαιρετικό όνομα: Slitterhead. Είναι υπό ανάπτυξη στο νεοϊδρυθέν και πολλά υποσχόμενο Bokeh Game Studio του Toyama ενώ οι πρώτες αναφορές κάνουν λόγο πώς το Slitterhead θα κυκλοφορήσει το 2023.

Eνώ είναι αναμφισβήτητα ένα παιχνίδι τρόμου, έχει έναν πολύ διαφορετικό τόνο από το Silent Hill. Σε αντίθεση με την απειλητική ατμόσφαιρα χαμηλών τόνων αυτής της σειράς, ο Slitterhead φαίνεται να είναι πολύ πιο δυνατός τίτλος και μια κόλαση πολύ πιο ζόρικη. Το τρέιλερ δείχνει ένα φωτισμένο σκηνικό πόλης με νέον, με οικιστικούς πύργους υψηλής πυκνότητας και, όπως θα περίμενε κανείς, τρομακτικά τέρατα με πάρα πολλά μέλη.

Ωστόσο, υπάρχει περισσότερη κληρονομιά στο Silent Hill μιας και τη μουσική θα αναλάβει ο διάσημος Akira Yamaoka, ο οποίος εργάστηκε σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια του Silent Hill. Έχει περάσει καιρός από την τελευταία φορά που η Toyama έφτιαξε ένα παιχνίδι, γεγονός που αυξάνει τον ενθουσιασμό του κοινού που το περιμένει.

Προς το παρόν η ημερομηνία και οι πλατφόρμες κυκλοφορίας του Slitterhead παραμένουν άγνωστα.

 

 

Star Wars: Eclipse

Ανακοινώθηκε στα The Game Awards, το Star Wars: Eclipse είναι ένα ολοκαίνουργιο βιντεοπαιχνίδι Star Wars από την Quantic Dream, το στούντιο πίσω από το Heavy Rain και το Detroit: Become Human.

Υπήρχαν φήμες και αναφορές που επικεντρώνονται γύρω από έναν τίτλο του Star Wars με τη Quantic Dream να βρίσκεται πίσω από το τιμόνι της ανάπτυξης αλλά αυτή είναι η πρώτη επίσημη ανακοίνωση για την ύπαρξη του πολυαναμενόμενου παιχνιδιού.

Το Star Wars: Eclipse είναι ένα παιχνίδι που διαδραματίζεται την εποχή της Ανώτατης Δημοκρατίας και περιγράφεται ως δράσης και περιπέτειας. Αction adventure παιχνίδι με μεγάλη ποικιλία τρόπων για να παίξει κανείς και θα δίνει τον έλεγχο σε πολλαπλούς χαρακτήρες ζωντανεύοντας τη γνωστή ιστορία και κάνοντας την, ακόμα πιο διαδραστική.

 

 

The Lord Of The Rings: Gollum

Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών: Gollum είναι ένα επερχόμενο παιχνίδι δράσης-περιπέτειας που αναπτύχθηκε από την Daedalic Entertainment και εκδόθηκε από κοινού από την Daedalic Entertainment και τη Nacon.

Βασίζεται στον γνωστό κόσμο του Tolkien και ακολουθεί τον χαρακτήρα του Γκόλουμ πριν από τα γεγονότα του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών. Στο trailer που παρουσιάστηκε στα The Game Awards 2021 έγινε εμφανής η προβληματική και διπρόσωπη προσωπικότητα του βασικού μας πρωταγωνιστή που παλεύει ανάμεσα στον αθώο και τον μοχθηρό του χαρακτήρα.

Το παιχνίδι έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει για κονσόλες Microsoft Windows, PlayStation 4, PlayStation 5, Nintendo Switch, Xbox One και Xbox Series X/S .

 

 

Senua’s Saga: Hellblade II

Μια ακόμα εντυπωσιακή παρουσίαση ήταν αυτή του Senua’s Saga: Hellblade II που αποτελεί συνέχεια του Hellblade: Senua’s Sacrifice.

Το Hellblade: Senua’s Sacrifice είναι ένα παιχνίδι δράσης-περιπέτειας που αναπτύχθηκε και δημοσιεύτηκε από το βρετανικό στούντιο ανάπτυξης βιντεοπαιχνιδιών Ninja Theory. Τοποθετημένο σε έναν σκοτεινό κόσμο φαντασίας εμπνευσμένο από τη σκανδιναβική μυθολογία και την κελτική κουλτούρα, το παιχνίδι ακολουθεί τη Senua, μια πολεμίστρια των Πίκτων που πρέπει να φτάσει στο Helheim νικώντας αλλότριες οντότητες και αντιμετωπίζοντας τις προκλήσεις τους, προκειμένου να σώσει την ψυχή του νεκρού εραστή της από τη θεά Hela.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του gameplay reveal προβλήθηκε ένα 6λεπτο βίντεο με την αδιάκοπη και πολύ ρεαλιστική προσπάθεια της πρωταγωνίστριας να νικήσει έναν γίγαντα. Δεν μπορούσε παρά να αφήνει πολλές υποσχέσεις για τη στιγμή που θα κυκλοφορήσει.

Το Senua’s Saga: Hellblade II βρίσκεται υπό ανάπτυξη αποκλειστικά για τις κονσόλες της Microsoft, Xbox Series X και Xbox Series S, καθώς και για τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

 

 

Elden Ring

Το Elden Ring είναι ένα επερχόμενο παιχνίδι ρόλων δράσης που αναπτύχθηκε από την FromSoftware και εκδόθηκε από την Bandai Namco Entertainment. Το Elden Ring είναι ένα παιχνίδι δράσης ρόλων που παίζεται σε προοπτική τρίτου προσώπου και διαθέτει στοιχεία παρόμοια με εκείνα των προκατόχων του, της σειράς Souls καθώς και των Bloodborne και Sekiro: Shadows Die Twice, με το gameplay να επικεντρώνεται στη μάχη και την εξερεύνηση. Ο σκηνοθέτης Hidetaka Miyazaki εξήγησε ότι οι παίκτες ξεκινούν με ένα γραμμικό άνοιγμα, αλλά τελικά θα εξερευνήσουν ελεύθερα το Lands Between, συμπεριλαμβανομένων των έξι κύριων περιοχών του, καθώς και τρομακτικά κάστρα, φρούρια και κατακόμβες διάσπαρτες σε ολόκληρο τον τεράστια ανοιχτό χάρτη του παιχνιδιού.

Το Elden Ring απέσπασε το βραβείο ως το πιο αναμενόμενο επερχόμενο παιχνίδι στα The Game Awards 2021 και παρουσιάστηκε με ένα θαυμάσιο story trailer. Το παιχνίδι είναι μια προσπάθεια συνεργασίας μεταξύ του σκηνοθέτη Hidetaka Miyazaki και του μυθιστοριογράφου φαντασίας George R. R. Martin και έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει για Microsoft Windows, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One και Xbox Series X/S στις 25 Φεβρουαρίου 2022.

 

A Plague Tale: Requiem

Το παιχνίδι αποτελεί ένα συναισθηματικό και συναρπαστικό ταξίδι στη συνέχεια του βραβευμένου A Plague Tale: Innocence. Μέσα σε αυτό ο παίκτης ακολουθεί την Amicia και τον αδερφό της Hugo, καθώς κάνουν ό,τι χρειάζεται για να επιβιώσουν από έναν βάναυσο και αδιάφορο κόσμο. Συγκεκριμένα, αφού δραπέτευσαν από την κατεστραμμένη πατρίδα τους, τα αδέρφια ταξιδεύουν νότια σε νέες περιοχές και γεμάτες κινδύνους πόλεις όπου θα συνειδητοποιήσουν ότι το ταξίδι τους και η επιβίωση δεν αποτελούν μια και τόσο εύκολη υπόθεση. Το A Plague Tale: Requiem υπόσχεται στους θαυμαστές του μια πραγματική μίξη συγκίνησης και δράσης που θα τους καθηλώσει και αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2022 για τα Xbox Series X|S, PlayStation 5, PC και Nintendo Switch.

Είσαι στην Κύπρο; Δες τις συσκευές που σε ενδιαφέρουν εδώ: PlayStation 5, PlayStation 4, Nintendo Switch, Xbox Series X, Xbox Series S, PC.

 

Έλα στην πιο K-MING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

Μπορείς να δεις ακόμη