Όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζεις πριν το λανσάρισμα του PlayStation 5

by K-Admin 1

Tο PlayStation 5 θα κυκλοφορήσει στις 19 Νοεμβρίου 2020 και υπάρχουν αρκετές πληροφορίες που θα πρέπει να γνωρίζεις σχετικά με τη νέα κονσόλα της Sony. Πρώτα απ’ όλα η νέα κονσόλα θα γίνει διαθέσιμη σε δύο διαφορετικές εκδόσεις. Την Standard που θα διαθέτει Blu-ray drive και την Digital που δεν θα έχει Blu-ray drive, στην οποία θα μπορείς να παίζεις παιχνίδια αποκλειστικά σε ψηφιακή μορφή.

Εννοείται ότι μαζί με τη νέα κονσόλα θα κυκλοφορήσουν και μία σειρά από νέα περιφερειακά, όπως ασύρματα ακουστικά, camera, βάση φόρτισης για τα χειριστήρια και αυτό που ξεχωρίζει είναι το DualSense controller. Το νέο χειριστήριο έρχεται με αποκλειστικές λειτουργίες που θα απογειώσουν την gaming εμπειρία σου, όπως Haptic Feedback, Adaptive Triggers, θύρα USB, Motion Sensor, μικρόφωνο, ηχείο αλλά και υποδοχή για ακουστικά.

Βεβαίως, υπάρχει και μια σειρά από θέματα που απασχολούν όσους έχουν αγοράσει το PlayStation 4, όπως το τι θα γίνει με τα παιχνίδια που έχουν ήδη στην κατοχή τους αλλά και με τα περιφερειακά. Όλα αυτά θα τα δούμε αναλυτικά, ένα, ένα στη συνέχεια.

 

 

Συμβατότητα PS4 Games με PS5

Σε αντίθεση με ό,τι συνέβη κατά τη μετάβαση από το PlayStation 3 στο PlayStation 4, αυτή τη φορά θα μπορέσεις να κρατήσεις όλη τη βιβλιοθήκη των παιχνιδιών που PlayStation 4 και να συνεχίσεις να παίζεις στο PlayStation 5. Αυτό είναι το λεγόμενο backwards compatibility. Όπως έχει ενημερώσει επίσημα μέσω της επίσημης ιστοσελίδας υποστήριξης του PlayStation η Sony, θα μπορέσεις να αναπαραγάγεις στο σύστημα επόμενης γενιάς τη συντριπτική πλειοψηφία των παιχνιδιών που έχεις ήδη αγοράσει. Από τη μία, αυτό σημαίνει πως τα χρήματα που έχεις ξοδέψει για να αγοράσεις παιχνίδια (ή επιπλέον περιεχόμενο όπως DLC’s) δεν θα πάνε χαμένα, εάν αποφασίσεις να αγοράσεις το PlayStation 5, από την άλλη δεν χρειάζεται να έχεις συνδεδεμένες δύο κονσόλες στην τηλεόραση, αλλά μόνο μία, δηλαδή το PlayStation 5.

Σημαντική εξέλιξη είναι το γεγονός ότι θα μπορείς στο PlayStation 5 να χρησιμοποιήσεις τα save files του PlayStation 4, οπότε θα συνεχίζεις τη δράση ακριβώς από το σημείο που είχες σταματήσει. Ακόμα, σε πολλά παιχνίδια θα υποστηρίζεται το λεγόμενο cross generation play, δηλαδή θα μπορέσεις να παίζεις online, παρέα με φίλους σου, ακόμα και αν ορισμένοι δεν έχουν ακόμα αποκτήσει το PlayStation 5. Ακόμα καλύτερη η ευκαιρία που θα προσφέρουν ορισμένα πρωτοκλασάτα παιχνίδια για δωρεάν αναβάθμιση από την έκδοση για PlayStation 4 σε εκείνη για PlayStation 5.

Όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο θα αναβαθμίζεις τα παιχνίδια του PlayStation 4 στην αντίστοιχη έκδοση για PlayStation 5, μπορείς πάντοτε να ανατρέχεις στις παρακάτω, απλές οδηγίες.

 

 

Για να χρησιμοποιήσεις τα PlayStation 4 Game Discs σε κονσόλα PlayStation 5 με Disc Drive:

– Τοποθετείς στο Disc Drive το PlayStation 4 game disc. Ίσως χρειαστεί να κατεβάσεις κάποιο update.

– Επιλέγεις το game hub από το Games home.

– Ίσως απαιτηθεί να έχεις το δισκάκι στο drive κάθε φορά που θέλεις να ασχοληθείς με το παιχνίδι.

– Εννοείται ότι τα PlayStation 4 game discs δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν με το PlayStation 5 Digital Edition.

 

 

Για να εγκαταστήσεις ένα PlayStation 4 Digital Game σε κονσόλα PlayStation 5:

– Επιλέγεις το Game Library από το Games home.

– Επιλέγεις τον τίτλο που θέλεις να παίξεις.

– Αν δεν το έχεις ήδη κατεβάσει, επιλέγεις Download.

– Το παιχνίδι θα εγκατασταθεί αυτόματα. Ανά περίπτωση, θα έχεις την επιλογή να κατεβάσεις και να ασχοληθείς άμεσα με ένα κομμάτι του εκάστοτε παιχνιδιού.

– Να σημειωθεί ότι τα παιχνίδια του PlayStation 4 μπορούν να εγκατασταθούν και να παίξουν απευθείας από έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο. Ακόμα, η Sony έχει υποσχεθεί μια επιλογή για μεταφορά των ψηφιακών saves και downloads από το PlayStation 4 στο PlayStation 5 μέσω ασύρματου δικτύου Wi-Fi ή καλωδίου LAN.

 

 

Τα games του PS4 που δεν θα αναπαράγονται στο PS5

Αν έχεις απορία για τα παιχνίδια του PlayStation 4 που δεν θα μπορείς να παίξεις στο PlayStation 5, η λίστα περιλαμβάνει τα:

  1. Afro Samurai 2: Revenge of Kuma Volume One (Versus Evil)
  2. DWVR (Mad Triangles) (PlayStation VR title)
  3. Hitman Go: Definitive Edition (Square Enix)
  4. Joe’s Diner (United Independent Entertainment)
  5. Just Deal With It! (Super Punk Creative)
  6. TT Isle of Man: Ride on the Edge 2 (Nacon)
  7. Robinson: The Journey (Crytek) (PlayStation VR title)
  8. Shadow Complex Remastered (Epic Games)
  9. Shadwen (Frozenbyte)
  10. We Sing (THQ Nordic)

 

Accessories του PS4 που θα λειτουργούν στο PS5

To DualShock 4 και τα επίσημα χειριστήρια τρίτων κατασκευαστών, θα λειτουργούν με τα παιχνίδια του PlayStation 4 που θα αναπαράγονται στο PlayStation 5. Από την άλλη, όχι μόνο τα PS Move Motion Controllers αλλά και το PlayStation VR Aim Controller θα συνεργάζονται άψογα με τα παιχνίδια του PSVR που θα τρέχουν στο PlayStation 5.

Δυστυχώς, δεν θα μπορείς να χρησιμοποιήσεις το DualShock 4 σε παιχνίδια του PlayStation 5, παρά μονάχα το επίσημο χειριστήριο της νέας κονσόλας, δηλαδή το DualSense. Ούτε η επίσημη camera του PlayStation 4 θα λειτουργεί ως έχει στο PlayStation 5. Όπως έχει ανακοινώσει η Sony θα απαιτείται ένας επιπλέον adaptor, που θα παρέχεται- ευτυχώς- δωρεάν σε όλους όσους έχουν στην κατοχή τους το PSVR.

Accessories που ανήκουν σε ειδικές κατηγορίες, όπως οι τιμονιέρες που διαθέτουν επίσημες άδειες της Sony, τα arcade sticks και τα flight sticks του PlayStation 4 θα λειτουργούν με τα παιχνίδια του PlayStation 5 αλλά και με όλα τα παιχνίδια του PlayStation 4 που θα αναπαράγονται στη νέα κονσόλα. Επιπλέον, τα Platinum και Gold Wireless Headsets, όπως και όλα τα σετ ακουστικών τρίτων κατασκευαστών που συνδέονται μέσω θύρας USB ή audio jack θα λειτουργούν με το PlayStation 5, σημειώνεται όμως ότι το headset companion app δεν θα είναι συμβατό με την κονσόλα επόμενης γενιάς.

Σε κάθε περίπτωση και για κάθε απορία αναφορικά με το αν κάποιο περιφερειακό θα λειτουργεί με το PlayStation 5, η Sony ξεκαθαρίζει ότι το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να επικοινωνήσεις με τον εκάστοτε κατασκευαστή.

 

 

PS 5 Games

Από τις 19 Νοεμβρίου 2020 θα αρχίσουν να τοποθετούνται στα ράφια των καταστημάτων παιχνίδια του PlayStation 5 και ταυτόχρονα θα μπορείς, να τα αποκτήσεις σε ψηφιακή μορφή μέσα από το PlayStation Store. Για την ώρα έχουν ανακοινωθεί αρκετά νέα παιχνίδια για το νέο σύστημα. Μερικά θα συνοδέψουν την κυκλοφορία του PlayStation 5 και άλλα αναμένονται έως τα τέλη του 2020. Ο κατάλογος των όσων έχουν ανακοινωθεί ως τώρα περιλαμβάνει τα:

  1. Assassin’s Creed Valhalla
  2. Astro’s Playroom
  3. Borderlands 3
  4. Bridge Constructor
  5. The Walking Dead
  6. Bugsnax
  7. Call of Duty: Black Ops Cold War
  8. Chivalry 2
  9. Demon’s Souls
  10. Destiny 2: Beyond Light
  11. Destruction AllStars
  12. Devil May Cry 5: Special Edition
  13. FIFA 21
  14. Fortnite
  15. Godfall
  16. Haven
  17. Hyper Scape
  18. Jett: The Far Shore
  19. Just Dance 2021
  20. Maquette
  21. Marvel’s Spider-Man: Miles Morales
  22. Observer: System Redux
  23. Outriders
  24. Overcooked: All You Can Eat
  25. Paradise Lost
  26. Planet Coaster Console Edition
  27. Puyo Puyo Tetris 2
  28. Rainbow Six Quarantine
  29. Sackboy: A Big Adventure
  30. The Pathless
  31. Warhammer Chaosbane
  32. Watch Dogs: Legion
  33. Worms Rumble

 

Διπλά κερδισμένοι θα είναι οι συνδρομητές της υπηρεσίας PlayStation Plus. Όχι μόνο θα μπορέσεις να μεταφέρεις στο PlayStation 5 τη συλλογή δωρεάν παιχνιδιών που έχεις χτίσει στο PlayStation 4, αλλά θα έχεις από την πρώτη κιόλας ημέρα κυκλοφορίας της νέας κονσόλας στη διάθεση σου τον κατάλογο PlayStation Plus Collection.

Το PlayStation Plus Collection αποτελείται από μια σειρά παιχνιδιών που έκαναν μεγάλη επιτυχία στο PlayStation 4. Πρόκειται για τα:

  1. God of War
  2. Bloodborne
  3. Monster Hunter World
  4. Final Fantasy XV
  5. Fallout 4
  6. Mortal Kombat X
  7. Uncharted 4: A Thief’s End
  8. Ratchet & Clank
  9. Days Gone
  10. Until Dawn
  11. Detroit: Become Human
  12. Battlefield 1
  13. inFAMOUS Second Son
  14. Batman Arkham Knight
  15. The Last Guardian
  16. The Last of Us Remastered
  17. Persona 5

 

Όπως καταλαβαίνεις η Sony έχει κάνει τα πάντα για την ομαλή μετάβασή σου στο PlayStation 5.

 

Έλα στην πιο K-MING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

Μπορείς να δεις ακόμη