|  |  | 

Κουζίνα ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ

Ψωμί ζυμωτό με κουρκουμά και ηλιόσπορους

 

 

Από την Ιωάννα Σταμούλου


 

Ένα διαφορετικό και υγιεινό ψωμί, με τις ευεργετικές ιδιότητες του κουρκουμά και των ηλιόσπορων.

 

 

Υλικά (για μια μεγάλη φρατζόλα)

  • 400 γρ. αλεύρι σταρένιο από πετρόμυλο, ή για ζυμωτό
  • 100 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 φακελάκι μαγιά σε σκόνη
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 κ.σ. κουρκουμά
  • 30ml ελαιόλαδο
  • 2 φλιτζάνια του καφέ ηλιόσπορους, ή χοντροκοπανισμένα καρύδια
  • 350ml νερό χλιαρό

 

Εκτέλεση

  1. Βάλε όλα τα υλικά στον κάδο του αρτοπαρασκευαστή, επιλέγεις το κατάλληλο πρόγραμμα και τον ενεργοποιείς.
  2. Μετά από τρεις-τρεισήμισι ώρες το ψωμί θα είναι έτοιμο, ζυμωμένο δυο φορές, φουσκωμένο και ψημένο όπως το προτιμάς.
  3. Βγάλε το προσεκτικά από τον αρτοπαρασκευαστή, ξεφόρμαρέ το σε σχάρα κι άφησέ το να κρυώσει πριν το σερβίρεις.

 

Δείτε ακόμη Άρθρα