Ρομαντική ατμόσφαιρα στο σπίτι για του Αγίου Βαλεντίνου

by K-Admin 1

 

Σε αντίθεση με τις άλλες γιορτές, η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου δεν απαιτεί εορταστική ατμόσφαιρα, όπως π.χ. συμβαίνει τα Χριστούγεννα ή το Πάσχα. Ειδικά φέτος που η γιορτή των ερωτευμένων θα είναι υπόθεση «μένουμε σπίτι», το μόνο που χρειάζεσαι είναι να δημιουργήσεις την τέλεια ρομαντική ατμόσφαιρα.

Ακολούθησε τις παρακάτω συμβουλές, και το σαλόνι ή το δωμάτιό σου θα είναι πανέτοιμο να υποδεχτεί εσένα και το ταίρι σου στην πιο ερωτική βραδιά του χρόνου.

 

 

Εν αρχή ην… ο φωτισμός

Φωτισμός και ατμόσφαιρα γίνονται συνώνυμα όταν πρόκειται για μια άκρως ρομαντική βραδιά. Αν έχεις ήδη εγκαταστήσει έξυπνο φωτισμό, τότε γνωρίζεις από πρώτο χέρι τις επιλογές και τη μεγάλη ευελιξία που έχεις. Διαφορετικά, μην αγχωθείς. Αρκεί μία έξυπνη λάμπα για να κάνεις εντυπωσιακά πράγματα.

Τοποθέτησε έναν έξυπνο λαμπτήρα σε ένα φωτιστικό δαπέδου και «παίξε» με τους χρωματισμούς και την ένταση. Με μία πρόταση όπως η λάμπα Xiaomi Mi Smart LED Bulb Essential (White & Color) θα μπορείς από την οθόνη του κινητού σου να ρυθμίσεις το φως για να ταιριάζει στην περίσταση. Μπορείς να φέρεις ακόμα και το ηλιοβασίλεμα στο σπίτι σου.

Δημιούργησε ένα ζεστό φωτισμό και ενίσχυσε την οικειότητα και το αίσθημα ρομαντισμού. Κι επειδή ο φωτισμός αποτελεί σημαντικό στοιχείο διακόσμησης, μπορείς να χρησιμοποιήσεις έξυπνες ταινίες LED για κρυφό φωτισμό για να δώσεις στο χώρο ακόμα πιο εντυπωσιακό τόνο.

Αν είσαι λάτρης του κεριού, μπορείς να χρησιμοποιήσεις αρωματικά κεριά. Είναι το ιδανικό συμπλήρωμα του «βασικού φωτισμού» προσθέτοντας μια διακριτική ευχάριστη μυρωδιά. Τοποθέτησε κεριά σε διάφορα μεγέθη σε διάφορα σημεία του χώρου σου, ή φτιάξε μια σύνθεση σε μια μεγάλη πιατέλα από κεριά σε χρώματα που ταιριάζουν στην περίσταση όπως κόκκινο, ροζ ή μωβ.

 

 

Η μέρα του Αγίου Βαλεντίνου θέλει μουσική

Φτιάξε playlist με ό,τι μουσική μπορεί να αγαπάτε εσύ και το ταίρι σου. Μπορεί η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου να είναι συνδεδεμένη με ερωτικά τραγούδια και χαλαρωτική μουσική, αλλά στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν κανόνες στο είδος της μουσικής που κάνετε γούστο να ακούσετε.

Ίσως να ήθελες να κάνεις τη διαφορά με ένα πικάπ. Πρόκειται για μία διαχρονική συσκευή. Υπάρχουν ακόμα πολλοί «πιστοί» του βινυλίου που δεν τα αποχωρίστηκαν ποτέ και εξακολουθούν να εμπλουτίζουν τις μουσικές βιβλιοθήκες τους. Γι’ αυτό και τα ρετρό πικάπ αποτελούν σταθερή αξία. Συνδυάζουν τη γοητεία του κλασικού με την άνεση του μοντέρνου. Προσφέρουν μοναδικό ήχο και παράλληλα είναι υπέροχα αντικείμενα για διακόσμηση.

Ακόμα κι αν δεν έχεις φροντίσει για μουσική, θα βρεις πολλές έτοιμες playlists στο YouTube ή στο Spotify. Βγάλε το smartphone από την τσέπη, σύνδεσέ το με ένα ή και περισσότερα ηχεία Bluetooth και βάλε να παίζουν στο παρασκήνιο. Αν μιλάμε για ένα Bluetooth Ηχείο όπως το JBL Charge 4 IPX7 Black Waterproof, με έως 20 ώρες χρόνο αναπαραγωγής, δε θα ανησυχείς για την μπαταρία και παράλληλα θα απογειώσεις την εμπειρία ακρόασης.

 

 

Ζεστασιά και θαλπωρή με ένα «κλικ»

Ο Φεβρουάριος, αν και προάγγελος της άνοιξης, έχει πολλές μέρες που είναι κρύες και βροχερές. Επομένως, μία ποιοτική «πηγή» θέρμανσης είναι το τέλειο συμπλήρωμα. Δεν πειράζει αν δεν έχεις τζάκι. Οι σύγχρονες λύσεις θέρμανσης θα εξασφαλίσουν σε σένα και το έτερον ήμισυ τη ζεστασιά που χρειάζεστε.  Ένας σύγχρονος θερμοπομπός, για παράδειγμα θα ζεστάνει αποτελεσματικά το χώρο, χωρίς να ξηραίνει την ατμόσφαιρα. Μάλιστα, αν πρόκειται για «έξυπνο» μοντέλο θα μπορείς να το ελέγχεις και να το ρυθμίζεις με το πάτημα ενός κουμπιού από το κινητό σου. Προγραμμάτισέ το να αυξομειώνεται αυτόματα η θερμοκρασία ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν. Πάντως, η πρόγνωση καιρού για τη φετινή ημέρα των ερωτευμένων «δείχνει» βροχές, χιόνια και χαμηλές θερμοκρασία.

Κι αν δεν μπορείς να βγάλεις από το μυαλό σου την εικόνα του ζευγαριού που κάθεται μπροστά από το τζάκι μια ρομαντική νύχτα, σου έχουμε εναλλακτική: ηλεκτρικό τζάκι. Πέρα από την απαραίτητη ζεστασιά, ένα ηλεκτρικό τζάκι εναρμονίζεται στο χώρο και προσδίδει ξεχωριστή αισθητική. Υπάρχουν μοντέλα που μπορούν να εγκατασταθούν στον τοίχο, ή και έρχονται με μεγάλων διαστάσεων πάνελ κατασκευασμένο από ειδικής επεξεργασίας γυαλί για να απολαύσεις μια πλήρης προβολή φλόγας όπως σ’ ένα πραγματικό τζάκι.

Αν δεν έχεις χώρο ή χρόνο για να αγοράσεις ένα ηλεκτρικό τζάκι υπάρχει και δεύτερη εναλλακτική, να μετατρέψεις την οθόνη υπολογιστή ή τη smart TV σου σε εικονικό τζάκι! Ενώ ο θερμοπομπός θα σου εξασφαλίσει ζεστασιά, το εικονικό τζάκι θα δώσει περισσότερο βάθος στο σκηνικό που έχεις δημιουργήσει. Κάνε μια γρήγορη αναζήτηση στο YouTube με τον όρο “fireplace” και θα βρεις μια πληθώρα βίντεο full HD με εικονικό τζάκι (με ήχο και εικόνα) με looping που διαρκεί έως και πάνω από 10 ώρες. Μάλιστα, υπάρχουν αντίστοιχα βίντεο και σε ανάλυση 4K.

 

 

Γιατί ο έρωτας περνάει από το στομάχι

Αν το πρώτο πράγμα που σου περνάει από το μυαλό είναι το “delivery”, μήπως ήρθε η στιγμή να κάνεις το βήμα παραπάνω; Άλλωστε, άλλη μαγεία έχει το φαγητό από τα χεράκια σου.

Σχεδίασε ένα ρομαντικό δείπνο για δύο. Στρώσε το τραπέζι με προσοχή, και δεν είναι καθόλου κλισέ αν θέλεις να προσθέσεις μερικά κεράκια και λουλούδια.

Μην ανησυχείς αν δεν το έχεις πολύ με τη μαγειρική. Με απλά υλικά και μεράκι μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα. Άνοιξε smartphone, κατέβασε ένα app συνταγών και βρες αυτή που ταιριάζει στις μαγειρικές σου ικανότητες. Επικοινώνησε με άλλους χρήστες για tips και συμβουλές ή και αναζήτησε συνταγή με βάση την περίσταση.

Και εννοείται ότι η τεχνολογία έχει κάνει κι εδώ τα «θαύματά» της. Για παράδειγμα, ένας σύγχρονος πολυμάγειρας μπορεί να λειτουργεί ως τηγάνι, κατσαρόλα, χύτρα ταχύτητας, ή ακόμα και ατμομάγειρας. Με μία συσκευή, μπορείς να εκτελέσεις εκατοντάδες συνταγές. Ακόμα καλύτερα, αν έχεις εξοπλίσει την κουζίνα σου με έξυπνο φούρνο που φροντίζει για λογαριασμό σου όλες τις παραμέτρους μαγειρέματος για τέλεια αποτελέσματα.

Βάλε μπρος τη φαντασία και την αγάπη σου. Οργανώσου σωστά και πρόσφερε στο έτερον σου ήμισυ την πιο ρομαντική ατμόσφαιρα. Γεμάτη χρώματα, αρώματα και γεύσεις χαράς και ευφορίας.

 

Εσύ πώς θα γιορτάσεις την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου; Με το άλλο σου μισό ή με τον αγαπημένο σου εαυτό; Βρες δώρο για κάθε ενδεχόμενο!

Μπορείς να δεις ακόμη