Videogames: Τι καλό έχουμε να περιμένουμε μέσα στο 2018

by k-Admin 3

Μετά από μια εξαιρετική χρονιά για τα videogames που ήταν το 2017, με τίτλους όπως τα Horizon Zero Dawn, GΤ Sports, Super Mario Odyssey και άλλα πολλά, τo 2018 κάθε άλλο παρά ξαποσταίνει, αντίθετα έχει μια πληθώρα τίτλων για όλες τις κονσόλες της αγοράς.  Για να καταλάβεις, πέρα από όσα περιμένουμε, ήδη το νέο έτος μπήκε εντυπωσιακά με τα Monster Hunter: World και Street Fighter V: Arcade Edition. Μιας και οι δύο αυτοί τίτλοι είναι μέσα στο 2018, ας τους ρίξουμε μια ματιά.


Street Fighter V: Arcade Edition
Κυκλοφορεί για PS4, PC
Πρόκειται για την πρώτη μεγάλη κυκλοφορία του έτους και είναι μια ουσιαστική αναβάθμιση του ανάλογου τίτλου που κυκλοφόρησε πριν από 2 χρόνια. Είναι μια από τις λίγες φορές που μια αναβάθμιση κάνει τόσο καλό σε έναν τίτλο, μιας και προσέθεσε αρκετά στοιχεία, τα οποία είναι δωρεάν για τους κατόχους του αρχικού τίτλου. Για να είμαστε ειλικρινείς ήταν η «καλή έκδοση» που περιμέναμε. Εξαιρετική αρχή της χρονιάς για το είδος.


Monster Hunter: World
Κυκλοφορεί για PS4, Xbox One, αναμένεται για PC 
Το Monster Hunter ήταν μια σειρά με τεράστια δημοτικότητα στην Ιαπωνία, που όμως χανόταν όποτε ερχόταν στην Ευρώπη. Αυτή τη φορά η κατάσταση δείχνει να διαφέρει μιας και ο τίτλος φαίνεται ιδιαίτερα ποιοτικός. Παίρνεις τον ρόλο ενός κυνηγού τεράτων και ξεκινάς όλη τη διαδικασία του κυνηγιού όλο και πιο δύσκολων πλασμάτων με μεγάλη ποικιλία μορφών, κινήσεων αλλά και όπλων και παγίδων που έχεις στη διάθεσή σου. Κυκλοφόρησε στις 26 Ιανουαρίου και υποστηρίζει και το PlayStation Pro.


Shadow of the Colossus
Κυκλοφορεί για PS4
Θεωρείται από τους κριτικούς ως ένα από καλύτερα videogames της ιστορίας και, μετά τη θριαμβευτική του πορεία στο PS3, το αριστούργημα της Team Ico’ Shadow of the Colossus έρχεται και στο PS4 με υποστήριξη και του Pro. Ο παίκτης περιπλανιέται σε μια αχανή ερημιά, όπου έχει να αντιμετωπίσει τεράστια πλάσματα, τους κολοσσούς, προκειμένου να ξαναφέρει στη ζωή την αγαπημένη του. Απίστευτα γραφικά, νέα πρακτική κάμερα και ομαλό σύστημα ελέγχου ήρθαν να κάνουν το εξαιρετικό ακόμα καλύτερο χωρίς να χάσει τίποτα από τη μαγεία του.


Fe
Κυκλοφορεί για PS4, Xbox One, Switch και PC
Πρόκειται για ένα παιχνίδι που μας έχει κλέψει την καρδιά, το πρώτο που θα κυκλοφορήσει η EA στο πρόγραμμα τίτλων από μικρές ανεξάρτητες εταιρείες. Το Fe είναι ένα πλασματάκι που ζει σε ένα δάσος της Σκανδιναβίας και ο τίτλος στον οποίο πρωταγωνιστεί είναι μαγευτικός, χαριτωμένος και ικανός να γεμίσει ηρεμία τον παίκτη την ώρα που προσπαθεί να σώσει το δάσος. Για να πολεμήσει την απειλή των «The Silent Ones», το Fe μπορεί να τραγουδήσει σε άλλα πλάσματα του δάσους για να τα κάνει να το βοηθήσουν και να βελτιώσει τις ικανότητές του.


Sea of Thieves
Κυκλοφορεί για Xbox One και PC στις 20 Μαρτίου
Μία από τις αποκλειστικές κυκλοφορίες για την κονσόλα της Microsoft, το Sea of Thieves της Rare, είναι ένας πραγματικός εξομοιωτής της ζωής των πειρατών. Εσύ και το πλήρωμά σου σαλπάρετε για να εξερευνήσετε τους ωκεανούς, να ανακαλύψετε νέα νησιά και θησαυρούς, μέσα από ναυμαχίες με άλλες γαλέρες και έναν κόσμο όπου θα υπάρχει πλήθος άλλων παικτών. Να δούμε αν θα είναι το εντυπωσιακό comeback της βρετανικής εταιρείας.


Far Cry 5
Κυκλοφορεί για PS4, Xbox One, PC στις 27 Μαρτίου
Η γνωστή σειρά παιχνιδιών βολών πρώτου προσώπου της Ubisoft αλλάζει σκηνικό και μετακομίζει στις βορειοδυτικές ΗΠΑ στην Hope County, της Μοντάνα, όπου σε ένα εναλλακτικό μέλλον κυριαρχεί η αίρεση Eden’s Gate, μια ομάδα φανατικών με τη θρησκεία που τυγχάνει όμως να κουβαλάει και βαρύ οπλισμό και να έχει άγριες διαθέσεις έναντι των απίστων. Προσπάθησε να απελευθερώσεις την Hope μέσα από τη συνεργασία με τους ντόπιους αντάρτες.


Red Dead Redemption 2
Κυκλοφορεί για PS4, Xbox One στις 26 Οκτωβρίου
Μετά από πολλές καθυστερήσεις και αναβολές, η συνέχεια της επικής καουμπόικης ιστορίας απέκτησε ημερομηνία κυκλοφορίας, την 26η Οκτωβρίου. Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι ο τίτλος της Rockstar είναι ο πλέον αναμενόμενος τίτλος της χρονιάς, μιας και οι πληροφορίες και τα trailer που είχε αφήσει να διαρρεύσουν η πολύπειρη εταιρεία έκτισαν την απαραίτητη τεράστια προσμονή. Βέβαια, με βάση το παρελθόν της εταιρείας περιμένουμε κάτι εξαιρετικό, με τον τίτλο να σε βάζει μέσα στις καουμπόικες μπότες του παρανόμου Arthur Morgan, μέλος της βίαιης συμμορίας Van Der Linde. Όλα αυτά για τους γνώστες έρχονται να δέσουν με την ιστορία του ήρωα του πρώτου τίτλου John Marston, με τη δράση του τίτλου να τοποθετείται πριν από τα γεγονότα του πρώτου, όντας ουσιαστικά prequel.


God of War
Κυκλοφορεί για PSστις 20 Απριλίου
Άλλο ένα πολυαναμενόμενο παιχνίδι που μάθαμε πρόσφατα πότε θα κυκλοφορήσει. Η νέα περιπέτεια του Kratos και του γιου του Ατρέα αλλάζει τελείως το σκηνικό της σειράς, μιας και αποχαιρετάμε την ελληνική μυθολογία και φεύγουμε για τον Βορρά και τη Σκανδιναβία. Ο νέος τίτλος θα διαθέτει καλύτερα γραφικά, νέα πλάσματα λόγω της αλλαγής σκηνικού και νέες τεχνικές μάχης. Όμως το πλέον σημαντικό σε αυτή την περίπτωση είναι ότι ο τίτλος θα κυκλοφορήσει πλήρως μεταγλωττισμένος στα ελληνικά, κάτι πολύ σημαντικό για την αγορά μας, ερχόμενος να προστεθεί στους ήδη αρκετούς τίτλους της Sony που διατίθενται στη γλώσσα μας.


The Crew 2
Κυκλοφορεί για PS4, Xbox One, PC μέσα στο 2018
Ο πρώτος τίτλος ήταν φιλόδοξος αλλά απέτυχε, μιας και τα παιχνίδια με αγώνες αυτοκινήτων που διαδραματίζονται σε κόσμους όπου πρέπει να είσαι μόνιμα online, θέλουν ακόμα δρόμο για να γίνουν σωστά. Αυτό ισχυρίζεται ότι έρχεται να κάνει ο δεύτερος τίτλος της σειράς από την Ubisoft, με τη δράση να διαδραματίζεται στις πόλεις των ΗΠΑ με πολλά περισσότερα αυτοκίνητα και άλλες βελτιώσεις.


Crackdown 3
Κυκλοφορεί για Xbox One, PC την άνοιξη του 2018
Μετά από πολλές καθυστερήσεις (μην εκπλαγείς αν έχει και άλλη), το 2018 θα είναι η χρονιά που θα κυκλοφορήσει το Crackdown 3. Υποθετικά, θα συνόδευε την κυκλοφορία του Xbox One X αλλά δεν το είδαμε ποτέ. Ανοικτός κόσμος, υπερδυνάμεις, ψηλά κτίρια, μάχη κατά του υποκόσμου και παλαβές καταστάσεις ήταν πάντως συνταγές επιτυχίας για τα προηγούμενα της σειράς.


Darksiders 3
Κυκλοφορεί για PS4, Xbox One, PC μέσα στο 2018
Εκεί που πιστεύαμε ότι δεν θα βλέπαμε ξανά τίτλο της πολύ καλής αυτής σειράς, το εξαιρετικό Darksiders ανακοινώθηκε αναπάντεχα ότι επιστρέφει. Στη συνέχεια της ιστορίας των τεσσάρων Καβαλάρηδων της Αποκάλυψης, αυτή τη φορά θα παίξεις ως Fury, μια μάγο με μαστίγιο, αδερφή του War από τon πρώτο τίτλο. Η κληρονομιά της σειράς εγγυάται την επιτυχία της μιας και δεν έχουμε δει ακόμη πολλά δείγματα.


Detroit: Become Human
Κυκλοφορεί για PSμέσα στο 2018
Η νέα δημιουργία του David Cage και της ομάδας του μετά το εκπληκτικό Heavy Rain και το λιγότερο επιτυχές Beyond Two Souls ερευνά ένα μέλλον με ανδροειδή και σε βάζει να παίξεις τις ιστορίες τους που καταπιάνονται με θέματα που δεν βλέπουμε συχνά ή καθόλου στα videogames. Εκπληκτικά γραφικά, δύσκολες αποφάσεις και μια περίπλοκη ιστορία σημαδεύουν έναν από τους πιο ενήλικους τίτλους που περιμένουμε μέσα στη χρονιά.


Shadow of the Tomb Raider
Κυκλοφορεί για PS4, Xbox One, PC μέσα στο 2018
Στο τέλος της προηγούμενης χρονιάς, ο επίσημος λογαριασμός του Tomb Raider στο Twitter ανέβασε μια δημοσίευση ότι ένας νέος τίτλος για τη σειρά είναι στα σκαριά και ότι μάλιστα, η επίσημη ανακοίνωσή του θα γίνει μέσα στο 2018 και η κυκλοφορία του θα έρθει λίγο μετά. Σίγουρα αυτό είναι κάτι το διαφορετικό, ενώ από τον τίτλο αναμένουμε να είναι το Shadow of the Tomb Raider που θα αποτελέσει τη συνέχεια  του εξαιρετικού Rise of the Tomb Raider. Για να δούμε λοιπόν τι θα δούμε μιας και η ποιότητα του προκατόχου του που κυκλοφόρησε η Crystal Dynamics για να ξαναφέρει στο προσκήνιο τη Lara Croft δεν είναι σίγουρα ένα εύκολο έργο.


Spider-Man
Κονσόλα PSΚυκλοφορία 2018
Μετά την επιστροφή στις ταινίες της Marvel, ο αραχνοήρωας έρχεται ξανά και στα videogames με τον τίτλος της Insomniac. Θα διαδραματίζεται σε έναν ανοικτό νέο κόσμο, με σημαντικότερο όμως όλων το στοιχείο ότι δεν θα αντλεί στοιχεία ούτε θα αντιγράφει κάποια ταινία, αλλά θα έχει ανεξάρτητη ταυτότητα. Ήρωας θα είναι ένας πιο μεγάλος σε ηλικία, ωριμότερος και πιο έμπειρος Peter Parker,  που θα δραστηριοποιείται ήδη ως ήρωας για οκτώ χρόνια και που είναι έτοιμος να τα βάλει με μια συμμορία που απειλεί τη Νέα Υόρκη . Μάλιστα σε κάποια σημεία ο παίκτης θα μπορεί να πάρει και το ρόλο της Mary-Jane. Αναμένουμε με ανυπομονησία να εξερευνήσουμε τη Νέα Υόρκη με τη βοήθεια του ιστού της Αράχνης.

Μπορείς να δεις ακόμη