Drone Ryze Tech Tello από την Dji

by K-Admin 1



Ένα μικρό και οικονομικό Drone που κάνει τη διαφορά

Στην CES 2018, είχαμε την ευκαιρία να δούμε πολλά νέα drones από διάφορες εταιρείες. Ένα από αυτά ήταν και της κινεζικής startup Ryze Tech, η οποία παρουσίασε ένα ιδιαίτερα οικονομικό drone με τεχνολογίες από την Intel και την DJI. Ο λόγος για το ιδιαίτερα οικονομικό Dji Ryze Tech Tello.


Με διαστάσεις 98 x 92.5 x 41 mm, το Tello είναι το πιο μικροσκοπικό drone της DJI, προσφέροντας χαρακτηριστικά που συνήθως συναντάμε μόνο σε μεγαλύτερα και ακριβότερα μοντέλα της εταιρείας. Μάλιστα, παρόλο που ζυγίζει μόλις 80 γραμμάρια, είναι εξοπλισμένο με προστασία συγκρούσεων για τις προπέλες του.




Μικρό αλλά «θαυματουργό»

Το νέο mini drone της DJI απευθύνεται κυρίως σε νεανικό κοινό προσφέροντας χαρακτηριστικά που το καθιστούν ασφαλή και εύκολο στη χρήση, όπως αυτόματη απογείωση/ προσγείωση, προστασία όταν διαθέτει χαμηλά επίπεδα μπαταρίας, και λειτουργία για αυτόματη προσγείωση ακόμα και όταν χάνεται το σήμα. Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά είναι δυνατά χάρη στο καινοτόμο chip επεξεργασίας όρασης της Intel και το σταθεροποιητή πτήσης από την DJI, την πλέον ηγέτιδα εταιρεία στον τομέα της εμπορικής διάθεσης τηλεκατευθυνόμενων ιπτάμενων συσκευών.


Το Tello αξιοποιεί τη Movidius Myriad 2 VPU (vision processing unit) της Intel, που χρησιμοποιείται και στα drones της DJI για την αναγνώριση αντικειμένων επιτρέποντας να εκτελούν διάφορες λειτουργίες, όπως κατεύθυνση μέσω χειρονομιών. Η εν λόγω τεχνολογία διασφαλίζει σταθερές και ασφαλείς πτήσεις, επιτρέποντας ακόμα και στον πιο αρχάριο χρήστη να μάθει εύκολα το χειρισμό ενός drone και να καταγράψει ομαλά και σταθερά βίντεο χρησιμοποιώντας απλά το smartphone του.

Είναι πραγματικά διασκεδαστικό να πετάς με το Tello

Το Tello είναι τόσο εύκολο στη χρήση που μπορείς να αρχίσεις την πτήση απλώς πετώντας το στον αέρα. Έπειτα, μπορείς να πραγματοποιήσεις εντυπωσιακές περιστροφές ή να το κατευθύνεις πάνω κάτω από το χέρι σου. Επιπλέον, το Tello είναι προγραμματιζόμενο από την αρχή, καθώς ένα σύστημα από το MIT επιτρέπει στα παιδιά και στους έφηβους να μάθουν τα βασικά του προγραμματισμού ενώ διασκεδάζουν. Μάλιστα, οι πιο προχωρημένοι χρήστες μπορούν να αναπτύξουν εφαρμογές για το Tello χρησιμοποιώντας το Tello SDK.

Το Tello είναι εξοπλισμένο με δύο κεραίες με αποτέλεσμα η μετάδοση βίντεο να είναι πολύ σταθερή, ενώ η  μπαταρία υψηλής χωρητικότητας εξασφαλίζει μεγάλο χρόνο πτήσης. Συγκεκριμένα, μπορεί να πετάξει για έως 13 λεπτά, έχοντας εμβέλεια έως και 100 μέτρα μακριά από το χρήστη του.


Κατάγραψε καταπληκτικές φωτογραφίες και βίντεο

Χάρη στον επεξεργαστή υψηλής ποιότητας της Intel, η κάμερα 5MP του Tello υπόσχεται εκπληκτικές φωτογραφίες και εντυπωσιακά βίντεο HD (720p). Η κάμερα του Tello μπορεί επίσης να τραβήξει βίντεο 360 μοιρών και να μεταδώσει περιεχόμενο στο tablet ή στο smartphone σου. Επίσης, όπως ήταν αναμενόμενο, το νέο mini drone της DJI συνεργάζεται και με το DJI Goggles, το οποίο προσφέρει άνετη χρήση και αδιάλειπτη FPV (First Person View) εμπειρία πτήσης με το drone.

Με τα ειδικά σχεδιασμένα Goggles μπορείς να λειτουργείς το drone σου απλά με τις κινήσεις που κάνεις με το κεφάλι σου, ώστε να ελέγχεις την κάμερα και την πορεία του. Στρέφοντας το κεφάλι δεξιά ή αριστερά, το drone το αντιλαμβάνεται και κάνει τον ανάλογο ελιγμό. Δίχως αμφιβολία, η εμπειρία γίνεται ακόμη πιο διασκεδαστική!


Το Dji Ryze Tech Tello κοστίζει μόλις 109€ και είναι ήδη διαθέσιμο στα καταστήματα Κωτσόβολος.

Μπορείς να δεις ακόμη