Nintendo Labo: Μία εντελώς νέα και πρωτότυπη εμπειρία gaming για τους κατόχους του Switch

by K Admin

 

Η Nintendo πρωτοτυπεί για ακόμα μία φορά παρουσιάζοντας το Nintendo Labo, μία σειρά DIY παιχνιδιών για το επιτυχημένο υβριδικό της σύστημα, Nintendo Switch. Το Nintendo Lab είναι μια εντελώς νέα εμπειρία gaming. Δεν υπόσχεται φωτορεαλιστικά γραφικά, ούτε υπερυψηλές αναλύσεις. Είναι όμως μία πρωτότυπη πλατφόρμα, η οποία συνδυάζει διασκέδαση, ψυχαγωγία, φαντασία, δημιουργική απασχόληση και εκπαίδευση.

Ειδικότερα, η νέα σειρά παιχνιδιών της ιαπωνικής εταιρείας χρησιμοποιεί bundles που περιλαμβάνουν προδιαμορφωμένα φύλλα από χαρτόνι και άλλα υλικά, τα οποία ο παίκτης μπορεί να συναρμολογήσει και να τα συνδυάσει με την οθόνη του Nintendo Switch και/ή τα Joy-Con controllers για να δημιουργήσει διάφορες κατασκευές που ονομάζονται “Toy-Cons”. Οι κατασκευές αυτές μπορεί να έχουν διάφορες μορφές όπως π.χ. πιάνο, τιμόνι μοτοσυκλέτας ή αυτοκίνητου, καλάμι για ψάρεμα, στολή ρομπότ κ.ά. Κάποιες κατασκευές είναι πιο σύνθετες και περίπλοκες από άλλες, ωστόσο το cartridge του παιχνιδιού παρέχει αναλυτικές οδηγίες συναρμολόγησης.

Μόλις ολοκληρωθεί η κατασκευή, ο παίκτης την τοποθετεί στην κύρια οθόνη του Nintendo Switch και/ή στο ένα ή δύο Joy-Cons, σύμφωνα με τις διαδραστικές οδηγίες του παιχνιδιού. Οι κατασκευές είναι ειδικά σχεδιασμένες έτσι ώστε να αξιοποιούν με διαφορετικούς τρόπους την οθόνη, τα χειριστήρια και την κάμερα του Switch. Για παράδειγμα, ένα Toy-Con σε σχήμα πιάνου μπορεί να διαβάσει τον αισθητήρα υπέρυθρων του δεξιού Joy-Con  για να εντοπίσει τις νότες σε ένα διαδραστικό παιχνίδι μουσικής, ενώ τα robotic Toy-Cons κινούνται χρησιμοποιώντας το HD Rumble από τα Joy-Con controllers τα οποία ο παίκτης ελέγχει μέσω της οθόνης αφής για να γκρεμίσει τα κτίρια που βλέπει στην οθόνη του.

 

 

Οι παίκτες μπορούν να διακοσμήσουν τις κατασκευές τους χωρίς περιορισμούς ως προς τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουν. Μπορούν να τις χρωματίσουν με μαρκαδόρους, να κολλήσουν διακοσμητικά αυτοκόλλητα και να χρησιμοποιήσουν διάφορα υλικά, τα οποία θα πωλούνται ξεχωριστά, ενώ οι πιο έμπειροί χρήστες μπορούν να εφεύρουν νέους τρόπους παιχνιδιού με κάθε Toy-Con.

Το Nintendo Labo αναπτύχθηκε για να επεκτείνει το ηλικιακό κοινό του Switch, στοχεύοντας κυρίως στους μικρούς φίλους της κονσόλας. Ωστόσο, όπως επισημαίνει η Nintendo, το Labo είναι ειδικά σχεδιασμένο για παιδιά και για όσους… αισθάνονται παιδιά! Το tagline για το Labo είναι “Make, Play, Discover”, το οποίο προκύπτει από το πώς ο παίκτης μπορεί να καταλάβει τις βασικές αρχές της φυσικής, της μηχανικής και του προγραμματισμού μέσα από την αλληλεπίδρασή του με τα Toy-Cons.

Το Nintendo Labo θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη από τις 20 Απριλίου 2018 και θα ξεκινά με δύο πακέτα: το Variety Kit, το οποίο θα περιλαμβάνει πολλές διαφορετικές μικρές κατασκευές και αξεσουάρ, και το Robot Kit, που θα περιλαμβάνει μία στολή ρομπότ μαζί με διάφορα παρελκόμενα και αξεσουάρ. Παράλληλα, θα διατεθεί ξεχωριστά και ένα Customization Kit με αυτοκόλλητα, χρώματα και άλλα διακοσμητικά για τα Toy-Cons. Τέλος, η Nintendo επισημαίνει ότι το χαρτόνι είναι υλικό που μπορεί να υποστεί φθορά με το χρόνο, γι’ αυτό και σχεδιάζει να προσφέρει replacement cardboard kits στο εγγύς μέλλον. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι παίκτες θα μπορούν να επιδιορθώνουν τα Toy-Cons τους, χωρίς να χρειάζεται να αγοράσουν ξανά ολόκληρο το πακέτο.

 

Μπορείς να δεις ακόμη