Ο σωστός Νονός και Νονά ξέρει από τεχνολογία

by K-Admin 1

 

Ας μην κρυβόμαστε πια πίσω από το δάχτυλό μας. Το ημερολόγιο γράφει 2017 και όσο καλά και άγια είναι κάποια παραδοσιακά έθιμα, τόσο επιτακτική είναι πια και η ανάγκη να… εκσυγχρονιστούμε σε απλά επίπεδα, χωρίς να αλλοιώσουμε απαραίτητα την όποια φύση των παραδόσεών μας. Μιας και το Πάσχα είναι προ των πυλών, μιλάμε για τα παραδοσιακά δώρα που κάνει ο νονός ή η νονά στο βαφτιστήρι. Έτσι έχουμε τη λαμπάδα, τα παπούτσια και το –όχι πάντα απαιτούμενο- «παιχνίδι». Το τελευταίο δεν είναι πάντα απαιτούμενο λόγω των λαμπάδων-τεράτων που κυκλοφορούν, που πολύ απλά είναι παιχνίδι το οποίο συνοδεύεται με κάποιο απλό κερί.

Τι μπορείς να αλλάξεις εσύ ως high-tech νονός ή νονά; Να αγοράσεις εάν χρειάζεται παπούτσια ή κάποιο τεχνολογικό δώρο που, κατά πάσα πιθανότητα, στην εποχή μας θα εκτιμηθεί πολύ περισσότερο. Στην συνέχεια σου έχουμε μερικές προτάσεις για δώρα, που μπορεί να προσαρμοστούν ανάλογα με την ηλικία του βαφτιστηριού σου.

 

Μουσική

Εδώ έχεις μια ευρύτατη γκάμα επιλογών, είτε θέλεις να προτιμήσεις αξεσουάρ, είτε κάποια συσκευή. Για αρχή καλή και φτηνή λύση είναι τα ακουστικά, που μπορείς να βρεις σε μια γκάμα από 3-33 ευρώ, ή εάν θέλεις πιο εξεζητημένες λύσεις υπάρχουν και ακριβότερα μοντέλα. Κάπου εδώ θα πρέπει να επισημάνουμε την επιστροφή στην μόδα των ακουστικών-χελώνα που τείνουν να ξεπεράσουν σε δημοτικότητα και προτιμήσεις τις ψείρες, αν και οι σύγχρονες τάσεις αλλάζουν πολύ εύκολα. Εύλογα, όσο πιο ακριβό είναι το μοντέλο, τόσο πιο ποιοτικό και ασφαλές θα είναι, αν και στις επιλογές που δίνουμε υπάρχουν εξαιρετικές προσφορές.

Από εκεί και πέρα υπάρχουν και τα mp3 players που επίσης κυμαίνονται σε τιμές για όλα τα γούστα και που είναι καλές περιπτώσεις εάν το βαφτιστήρι σας δεν έχει κάποια ανάλογη συσκευή. Εδώ φυσικά μια κατηγορία από μόνα τους είναι τα iPod της Apple, όπου ναι μεν είναι ακριβότερα, αλλά ξέρεις τι παίρνεις σε επίπεδο ποιότητα και σχεδιασμού, αλλά λύσεις υπάρχουν ακόμα και από 14 ευρώ. Από εκεί και πέρα, μπορείς να επιλέξεις ό,τι θέλεις ξεκινώντας την έρευνά σου αποφασίζοντας αν θέλεις να πάρεις MP4 ή απλά ΜΡ3.

Κλείνοντας θα αναφέρουμε και μια παλιομοδίτική μεν, αλλά λίαν χρήσιμη κατηγορία, αυτή των ρολογιών ραδιοφώνων, που συνδυάζουν και την μουσική, αλλά και το ξυπνητήρι που είναι απαραίτητο, ειδικά για τους εφήβους, όπου το sneeze των smartphones μάλλον δημιούργησε παρά έλυσε προβλήματα. Έτσι λοιπόν ρίξτε μια ματιά ειδικά εάν το βαφτιστήρι σου αγαπάει και την παρέα του ραδιοφώνου.

 

SmartphoneTablet Wearable

Εδώ θα ξεκινήσουμε ανάποδα, με την κατηγορία που μπήκε τελευταία στη μόδα, αυτή των Wearables. Ναι μεν είναι κατανοητό ότι η κατηγορία των smartwatches έχει κάπως ακριβότερες επιλογές, όμως προτιμάται αρκετά από τους νέους που αγαπούν να συνδυάζουν ρολόι με πολλαπλές λειτουργίες. Από την άλλη αν το βαφτιστήρι σου είναι ή επιθυμεί να γίνει αθλητής και ασχολείται πολύ, καλή περίπτωση είναι και τα activity trackers, τα οποία είναι και σαφώς πιο προσιτά οικονομικά.

Στο θέμα των smartphones τώρα, όλα έχουν να κάνουν με το θέμα της ηλικίας του παιδιού, αλλά και της βούλησης των γονιών του για το τι επιτρέπουν και πότε. Σε αυτό το επίπεδο αν σκοπεύεις να πάρεις ένα τέτοιο δώρο, σαφώς θα πρέπει να έχεις συνεννοηθεί πρώτα μαζί τους για να αποφευχθεί η οποιαδήποτε παρεξήγηση.

Περνώντας στα tablets, γνωρίζουμε ότι εδώ ίσως να βγαίνουμε εκτός budget, αλλά πλέον υπάρχουν αρκετές φθηνότερες επιλογές, που ειδικά για τις μικρότερες ηλικίες κάνουν μια χαρά τη δουλειά τους. Συγκεκριμένα μπορείς να βρεις διάφορες επιλογές από 34 έως και 253 ευρώ, που καλύπτουν άνετα τις ανάγκες ενός παιδιού, ειδικά ως πρώτο tablet. Σε αυτό το σημείο να επισημανθεί ότι και πάλι καλό θα ήταν να έχεις την έγκριση του γονιού του και απλά να διασφάλισε ότι η συσκευή που θα επιλέξεις έχει στοιχειώδη υποστήριξη σε απλά παιχνίδια και αναπαραγωγή βίντεο. Όσο πιο μεγάλο είναι το βαφτιστήρι σου, τα πράγματα γίνονται πιο περίπλοκα και μπορεί να χρειαστεί μια συσκευή που κάνει περισσότερα πράγματα.

 

Δωροκάρτες

Οι δωροκάρτες είναι πάντα χρήσιμες και μπορούν να αποδειχθούν σωτήρια λύση όταν δεν μπορείς να επιλέξεις. Οι δωροκάρτες Κωτσόβολος, που κυριολεκτικά θα σου λύσουν τα χέρια, μιας και θα αφήσουν το ίδιο το βαφτιστήρι σου και τους γονείς του να επιλέξουν μέσα από μια τεράστια γκάμα προϊόντων. Άσε που έτσι ίσως βοηθήσεις τους κουμπάρους σου να αγοράσουν το πολυπόθητο PS4 που θα κάνει το βαφτηστήρι σου να πηδάει από τη χαρά του!

 

 

Gaming – Κονσόλες – Παιχνίδια

Εδώ έχουμε το πιο πρόσφορο έδαφος για δώρο, αρκεί να γνωρίζεις στοιχειωδώς το αντικείμενο ή να έχεις κάνει την προ-συννεόηση που αναφέραμε με το βαφτιστήρι. Βέβαια, πολλά θα εξαρτηθούν από το εάν το παιδί έχει ήδη στην κατοχή του κάποια παιχνιδομηχανή, οπότε θα πρέπει να επιλέξεις κάποιο παιχνίδι ή αξεσουάρ συγκεκριμένα για αυτή. Όσο για την καταλληλότητα των παιχνιδιών για την κάθε ηλικία, ρίξε μια ματιά σε παλιότερο άρθρο μας για την επεξήγηση των συμβόλων πάνω στα κουτιά των vieogames, ή αν δεν έχεις ιδιαίτερη σχέση με το αντικείμενο και το βαφτιστήρι σου είναι σχετικά μικρό σε ηλικία μπορείς να ρίξεις μια ματιά και στο άρθρο μας για games που μπορεί να παίξει ένα παιδί μαζί με ενήλικα.

Τώρα, εάν θέλεις να αγοράσεις από την αρχή κονσόλα για videogames, χρειάζεσαι λίγο περισσότερο budget, είτε μιλάμε για PlayStation 4, είτε για το Xbox One ή ακόμα και για το νεοφερμένο Switch της Nintendo. Σε ότι έχει να κάνει με κονσόλες νέας γενιάς που συνδέονται με την τηλεόραση, το Nintendo Switch έχει την ιδιαιτερότητα ότι μπορεί άνετα να χρησιμοποιηθεί και ως φορητό λόγω του υβριδικού σχεδιασμού του.

Σε ό,τι έχει να κάνει με φορητές κονσόλες, εδώ και οι τιμές είναι καλύτερες και έχουν γκάμα παιχνιδιών που καλύπτει πολύ πιο ικανοποιητικά και τις μικρότερες ηλικίες, είτε μιλάμε για τα Nintendo DSi και 3DS, είτε για το PS Vita της Sony. Η μεν πρώτη έχει χρόνια παράδοσης στο χώρο και μεγάλες επιτυχίες στο ενεργητικό της όπως τα Pokemon, ενώ η δεύτερη έχει στο οπλοστάσιό της και παιδικές αλλά και πιο «ενήλικες» λύσεις. Βέβαια πέρα από το Pokemon, η Nintendo προσφέρει και άλλα παιχνίδια και για τα αμιγώς φορητά της, αλλά και για το νέο Switch, που βέβαια για την ώρα είναι σχετικά λίγα.

Στις μεγάλες κονσόλες, όρεξη να έχεις να διαλέγεις παιχνίδια, είτε ψάχνεις για το πλέον δημοφιλές στην Ελλάδα PS4, είτε για το παλιότερο αλλά με μεγάλη εγκατεστημένη βάση PS3, για το Xbox One, το παλιότερο αλλά πετυχημένο για τα δεδομένα της χώρας μας Xbox 360, με κάποια από τα παιχνίδια του τελευταίου να έχουν τη δυνατότητα να μπορούν να παιχθούν και στο πιο νέο Xbox One.

Τέλος, δεν πρέπει να ξεχνάμε τα κάθε είδους αξεσουάρ για gaming, όπως τα πλέον απαραίτητα όλων χειριστήρια που θα χρειαστούν εάν το παιδί θελήσει να παίξει διπλό με κάποιο φίλο του. Στην περίπτωση που μιλάμε για το PS4 , το όνομα του επίσημου χειριστηρίου που θα πρέπει να ζητήσεις είναι το DualShock4, το οποίο κυκλοφορεί και στο κλασικό μαύρο της κονσόλας, αλλά και σε μια ποικιλία από άλλα χρώματα (π.χ. κόκκινο, μπλε, γκρι, κρύσταλλο, ασημί κ.α., αλλά και διάφορα συλλεκτικά κομμάτια).

Για το Xbox One της Microsoft ισχύουν τα ίδια με τo PS4, με τα χρώματα που υποστηρίζονται να είναι το μαύρο της κλασικής έκδοσης και το άσπρο, αλλά κατά καιρούς και η Microsoft βγάζει επετειακά και συλλεκτικά χειριστήρια από διάσημες σειρές παιχνιδιών.

Καταλήγοντας, υπάρχουν τεχνολογικές λύσεις για δώρα που μπορεί πολύ εύκολα να πάρουν τη θέση παραδοσιακών και ελαφρώς παρωχημένων δώρων.  Θυσίασε την φαντεζί και υπερκοστολογημένη λαμπάδα και πήγαινε σε μια πιο χρήσιμη επιλογή που θα ικανοποιήσει και το βαφτιστήρι σου.

 

Μπορείς να δεις ακόμη