1,K
Από την Ιωάννα Σταμούλου
Η θρυλική τάρτα σε ατομικές μερίδες για να την παίρνεις μαζί σου ακόμη πιο εύκολα.
Υλικά για 8 ατομικές τάρτες πάστα φλόρα
Για τη ζύμη
- 200γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
- 1 αβγό ολόκληρο + 1 κρόκο
- 160γρ. ζάχαρη
- 400γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 καψουλάκι βανιλίνη
- 1 κ. σ. μπέικιν πάουντερ
- ½ κ. γ. αλάτι
Για τη γέμιση
- 400γρ. μαρμελάδα σφιχτή της επιλογής μας
Εκτέλεση
- Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν
- Αναμειγνύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, τη βανιλίνη και το αλάτι
- Προσθέτουμε το μείγμα του βουτύρου και τα αβγά
- Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά σε ομοιογενές μείγμα και αφήνουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά
- Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και τη χωρίζουμε σε 10 ίσα μέρη που πλάθουμε σε μπάλες. Ανοίγουμε τη ζύμη με τους αντίχειρες και καλύπτουμε τον πάτο και τα πλαϊνά 8 ατομικών φορμών για ταρταλέτες.
- Μοιράζουμε μέσα τη μαρμελάδα και την ισιώνουμε με κουτάλι. Με την υπόλοιπη ζύμη πλάθουμε κορδόνια που τοποθετούμε σταυρωτά πάνω από τις τάρτες.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 175οC στους για 30 λεπτά περίπου. Ξεφουρνίζουμε κι αφού κρυώσουν λίγο οι τάρτες τις ξεφορμάρουμε.
- Αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς και τις σερβίρουμε κρύες.
Ετοιμάζουμε ατομικές πάστα φλόρα
Ετοιμάζουμε ατομικές πάστα φλόρα με μαρμελάδα!
Δες τη συνταγή εδώ: https://bit.ly/3daI2pRPosted by Kotsovolos on Friday, 9 October 2020