|  | 

Κουζίνα

Ατομικές πάστα φλόρα σαν ταρταλέτες

 

 

Από την Ιωάννα Σταμούλου


 

 

 

Η θρυλική τάρτα σε ατομικές μερίδες για να την παίρνεις μαζί σου ακόμη πιο εύκολα.

 

Υλικά για 8 ατομικές τάρτες πάστα φλόρα

Για τη ζύμη

  • 200γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  • 1 αβγό ολόκληρο + 1 κρόκο
  • 160γρ. ζάχαρη
  • 400γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 καψουλάκι βανιλίνη
  • 1 κ. σ. μπέικιν πάουντερ
  • ½ κ. γ. αλάτι

Για τη γέμιση

  • 400γρ. μαρμελάδα σφιχτή της επιλογής μας

Εκτέλεση

  1. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν
  2. Αναμειγνύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, τη βανιλίνη και το αλάτι
  3. Προσθέτουμε το μείγμα του βουτύρου και τα αβγά
  4. Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά σε ομοιογενές μείγμα και αφήνουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά
  5. Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και τη χωρίζουμε σε 10 ίσα μέρη που πλάθουμε σε μπάλες. Ανοίγουμε τη ζύμη με τους αντίχειρες και καλύπτουμε τον πάτο και τα πλαϊνά 8 ατομικών φορμών για ταρταλέτες.
  6. Μοιράζουμε μέσα τη μαρμελάδα και την ισιώνουμε με κουτάλι. Με την υπόλοιπη ζύμη πλάθουμε κορδόνια που τοποθετούμε σταυρωτά πάνω από τις τάρτες.
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 175οC στους  για 30 λεπτά περίπου. Ξεφουρνίζουμε κι αφού κρυώσουν λίγο οι τάρτες τις ξεφορμάρουμε.
  8.  Αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς και τις σερβίρουμε κρύες.

 

Δείτε ακόμη