Χαλάρωσε μετά τη δουλειά στην άνεση του σπιτιού σου

by K-Admin 1

 

Παρά τις ιδιαίτερες συνθήκες που διανύουμε, η ανάγκη για χαλάρωση παραμένει η ίδια. Ίσως και λίγο περισσότερο τώρα, με την τηλεργασία, την τηλεκπαίδευση και τον επιπλέον χρόνο που περνάς στο σπίτι. Είτε, λοιπόν, συνεχίζεις να πηγαίνεις στη δουλειά σου, είτε δουλεύεις από το σπίτι, μπορείς να προσφέρεις πολύτιμη χαλάρωση στον εαυτό σου στο τέλος της μέρας.

 

Χάρισε στον εαυτό σου την απόλαυση του μασάζ

Σίγουρα όταν ακούς χαλάρωση, το πρώτο πράγμα που σου έρχεται στο μυαλό είναι το μασάζ, που θα χαλαρώσει το σώμα σου, θα απομακρύνει το άγχος και την πίεση της μέρας και θα βοηθήσει να αδειάσει το μυαλό σου. Ήρθε, λοιπόν, η ώρα να ανακαλύψεις τους διάφορους τρόπους με τους οποίους μπορείς να απολαύσεις τις ανακουφιστικές ιδιότητες του μασάζ στην άνεση του σπιτιού σου.

Υπάρχουν συσκευές μασάζ, όπως η Beurer MG 55 που προσφέρει διεισδυτικό και χαλαρωτικό μασάζ με διάφορα αξεσουάρ (όπως το εξάρτημα nub, το στρογγυλό εξάρτημα ή το εξάρτημα σε σχήμα κυλίνδρου) με κλωστές για ασφαλή συγκράτηση και ευκολία στη χρήση. Η λειτουργία θερμότητας του MG 55 μπορεί να επιλεγεί ξεχωριστά, η έντασή του είναι διαρκώς ρυθμιζόμενη για καλύτερα αποτελέσματα ξεκούρασης, ενώ η αντιολισθητική του λαβή και η εργονομική του σχεδίαση προσφέρει άνεση στον χειρισμό.

Ένα μαξιλάρι μασάζ, όπως το Beurer Shiatsu MG 135, με  θερμότητα που καταπραΰνει και χαλαρώνει τους ταλαιπωρημένους μύες, κάνοντας το μασάζ ακόμα πιο βαθύ, μπορεί να σου προσφέρει τις ευεργετικές ιδιότητες του Shiatsu. Διαθέτει εναλλαγή λειτουργίας θερμότητας, 2 κουμπιά μασάζ (θέρμανσης & Shiatsu) και 4 κεφάλες μασάζ με αλλαγή κατεύθυνσης και είναι ιδανικό για αυχένα, πόδια, ώμους και πλάτη.

Και, φυσικά, αν θέλεις την απόλυτη εμπειρία μασάζ, τότε μπορείς να επιλέξεις μία καρέκλα όπως η iRest SL-A156-2, που προσφέρει επαγγελματικές τεχνικές μασάζ και μπορεί να ανακουφίσει την κούραση και το άγχος σου ανά πάσα στιγμή. Διαθέτει τεχνολογία SL, που βοηθά στην διατήρηση της καμπύλης του ανθρώπινου σώματος, στη χαλάρωση των σπονδύλων και των τεταμένων μυών. Παρέχει ενσωματωμένο χειριστήριο για να επιλέξεις διαφορετικά προγράμματα μασάζ, ηχεία 3D για να ακούς την αγαπημένη σου μουσική και 6 αερόσακους στο υποπόδιο και υψηλή πίεση μασάζ από τους ώμους μέχρι τα πόδια για μέγιστη ανακούφιση.

 

Ανακούφισε τα κουρασμένα σου μάτια

Χαλάρωση όμως δε σημαίνει μόνο μασάζ. Μην ξεχνάς πόσο ταλαιπωρούνται τα μάτια σου κατά τη διάρκεια της ημέρας, είτε γιατί δουλεύεις στον υπολογιστή, είτε γιατί χρησιμοποιείς πολύ το κινητό σου, είτε λόγω διαβάσματος. Τα μάτια είναι σίγουρα από τα πιο ταλαιπωρημένα σημεία του σώματός μας και συνήθως δε λαμβάνουν την προσοχή που χρειάζονται. Δοκίμασε μία μάσκα ανακούφισης ματιών και θα δεις μεγάλη διαφορά!

 

Φρόντισε τα πόδια σου

Τα πόδια σου έχουν εξίσου μεγάλη ανάγκη για περιποίηση και ανακούφιση. Ειδικά εάν η δουλειά σου έχει ορθοστασία ή πολύ περπάτημα, εάν αθλείσαι, ή ακόμα και εάν έχεις τις δουλειές του σπιτιού και τα παιδιά όλη μέρα. Δοκίμασε στο τέλος της μέρας να γεμίσεις μία λεκάνη με χλιαρό νερό και λίγο αιθέριο έλαιο λεβάντας, που έχει χαλαρωτικές και αντιμικροβιακές ιδιότητες, και να βυθίσεις τα πόδια σου για μισή ώρα.

Στη συνέχεια, χρησιμοποίησε ένα καλό σετ πεντικιούρ, όπως είναι το AEG LBS5676 και περιποιήσου τα πόδια σου. Είναι εύκολο στη μεταφορά και αποθήκευση, και σου λύνει τα χέρια καθώς σου προσφέρει πλήρη περιποίηση.

Και στο τέλος χρησιμοποίησε μία συσκευή μασάζ ποδιών όπως η Beurer FB 30, που προσφέρει ηλεκτρική διέγερση των μυών μειώνοντας έτσι το πρήξιμο στους αστραγάλους και βελτιώνοντας την κυκλοφορία του αίματος στο κάτω μέρος των ποδιών. Επιπλέον, αυξάνει τη ροή του αίματος μετά από την παρατεταμένη καθιστική εργασία και μειώνει το πρήξιμο, τη συγκέντρωση αίματος και τη δυσφορία στα κάτω άκρα.

 

 

 

Μερικές ακόμα ιδέες περιποίησης

Μπορείς να δώσεις στην πλάτη σου αυτό το κάτι παραπάνω, την ξεκούραση που τόσο μεγάλη ανάγκη έχει, με ένα στήριγμα πλάτης με θερμότητα σαν το Beurer HK 70. Ουσιαστικά, πρόκειται για ένα εργονομικό βοήθημα για τη σωστή στάση του σώματος και την ανακούφισή του, το οποίο παράγει θερμότητα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην εργασία, στο σπίτι ή στο αυτοκίνητο. Έχει εύκολη προσαρμογή με 2 ιμάντες συγκράτησης με κλιπ, η τροφοδοσία του πραγματοποιείται με πρακτικό καλώδιο σπιράλ, ενώ η θέρμανσή του επιτυγχάνεται άμεσα.

Επίλεξε αυτά που ταιριάζουν σε σένα και ξεκίνα να προσφέρεις στο σώμα και στο μυαλό σου τη χαλάρωση και την περιποίηση που τους αξίζει.

Αφού ολοκληρώσεις τις υποχρεώσεις σου, χαμήλωσε τα φώτα, βάλε την αγαπημένη σου μουσική κι ένα ποτήρι κρασί και αφέσου στη χαλάρωση που οι σύγχρονες συσκευές περιποίησης μπορούν να σου προσφέρουν, για να εκτονώσεις την πίεση και το στρες της μέρας.

Μπορείς να δεις ακόμη