E3 2018: Όλα όσα είδαμε στη συνέντευξη Τύπου της Microsoft

by k-Admin 3

 

Μετά από χρόνια η Microsoft μας χάρισε μια, τουλάχιστον, ενδιαφέρουσα παρουσίαση στην E3. Η φετινή της παρουσία τα είχε περίπου όλα: νέα παιχνίδια, μεγάλες επιστροφές, έμφαση εκεί που το Xbox υστερούσε για χρόνια του PlayStation, ημερομηνίες, αποκλειστικότητες.

Την αρχή έκανε ένα cinematic trailer για το Halo Infinite, το νέο παιχνίδι της σειράς που θα εστιάζει στην ιστορία και το παρελθόν του Master Chief. Αναπτύσσεται εδώ και μερικά χρόνια από την 343 Industries και η ύπαρξή του επιβεβαιώθηκε σε μία από τις διαρροές των τελευταίων εβδομάδων.

 

 

Βασίζεται επάνω σε μία ολοκαίνουρια μηχανή γραφικών ονόματι Slipspase Engine, χάρη στην οποία τα γραφικά του είναι, όπως εύκολα μαντεύει κανείς, τα καλύτερα που έχουμε δει σε παιχνίδι της σειράς. Microsoft και 343 έχουν πολλά να μας πουν βέβαια και με δεδομένο ότι ημερομηνία κυκλοφορίας δεν είδαμε ούτε για δείγμα, κάτι μας λέει ότι θα έχουν όλο το χρόνο να μας τα αποκαλύψουν.

 

 

Μετά το cinematic του Halo Infilite, σειρά πήρε ακόμα ένα βίντεο, αυτή τη φορά για το Battlefield V και το single player mode του. Επιπρόσθετα, παρουσιάστηκε για ακόμα μια φορά και το Metro: Exodus το οποίο πλέον κυκλοφορεί, αν όλα πάνε καλά, στις 22 Φεβρουαρίου σε Xbox One, PS4 και PC.

Το Forza Horizon 4 είναι μία ακόμα αποκλειστικότητα του Xbox. Κυκλοφορεί στις 2 Οκτωβρίου με τις τοποθεσίες του να είναι εμπνευσμένες από τη Μεγάλη Βρετανία. Διαθέτει έναν εντελώς ανοιχτό κόσμο με δυναμικά εναλλασσόμενο καιρό ο οποίος μάλιστα παίζει το ρόλο του και στο multiplayer. Όπως αποκαλύφθηκε μάλιστα, ο τίτλος θα περιλαμβάνει και “world events”, μέσω των οποίων οι παίκτες θα έχουν τη δυνατότητα να κερδίσουν σημαντικές ανταμοιβές. Το παιχνίδι θα δίνει έμφαση στο multiplayer, προσφέροντας μεταξύ άλλων ακόμα πιο εύκολη λειτουργία online play και quick chat.

 

https://youtu.be/VmQNo8xtcAg

 

Το Ori and the Will O` the Wisps έρχεται να συνεχίσει το στόρι του πρώτου Ori και με βάση τα όσα είδαμε, αισιοδοξούμε. Οι μηχανισμοί, οι εχθροί, το gameplay γενικώς δείχνουν αρκετά ενδιαφέροντα, με τα γραφικά και τα περιβάλλοντά του να είναι πανέμορφα. Το παιχνίδι αναμένεται να κυκλοφορήσει σε Xbox One και PC μέσα στο 2019.

Αρκετά ενδιαφέρον ήταν και το Sekiro: Shadows Die Twice της Activision, ένα action, το σενάριο του οποίου τοποθετείται στην Ιαπωνία του 16ου αιώνα. Ο τίτλος διαθέτει στοιχεία RPG με τον Hidetaka Miyazaki να υπογράφει την παραγωγή. Προβλέπεται να κυκλοφορήσει σε PS4, Xbox One και PC στις αρχές του επόμενου έτους. Σε ένα αντίστοιχα niche κοινό απευθύνεται και το Tales of Vesperia: Definitive Edition το οποίο θα περιλαμβάνει το πλήρες περιεχόμενο της έκδοσης του τίτλου στο PS3 για πρώτη φορά στη δύση.

 

 

Η Bethesda δεν έχασε την ευκαιρία και λίγο πριν τη δική της συνέντευξη Τύπου, έδωσε κανονικά το “παρών” σε αυτή της Microsoft, με τον Todd Howard να ανεβαίνει στη σκηνή και να μιλά για το Fallout 76. Ο τίτλος θα έχει τέσσερις φορές (!) το μέγεθος του Fallout 4 και θα εκτυλίσσεται στη δυτική Βιρτζίνια. Οι third-party παρουσιάσεις συνεχίστηκαν με το The Division 2, στο οποίο η δράση μεταφέρεται στην Ουάσινγκτον, λογικά θα μάθουμε περισσότερα στο event της Ubisoft. Επιπροσθέτως έχουμε το Devil May Cry 5 που έρχεται την άνοιξη του 2019 σε Xbox One, PS4 και PC και το Kingdom Hearts 3 που κυκλοφορεί σε Xbox One (για πρώτη φορά στην ιστορία της πλατφόρμας) και PS4 τον Ιανουάριο.

 

 

Η Bandai Namco παρουσίασε το Jump Force, έναν τίτλο στον οποίο θα πρωταγωνιστούν πασίγνωστοι χαρακτήρες από anime και manga (Naruto, Luffy, Goku κ.α.) και θα κυκλοφορήσει το 2019. Παράλληλα είχαμε την αποκάλυψη Dying Light 2 και του Just Cause 4 (στο οποίο ο Rico το τερματίζει από κάθε άποψη) αλλά και την επιστροφή του Battletoads σε έναν πανέμορφο τίτλο με σχεδιασμένα στο χέρι 4K γραφικά και co-op multiplayer με τη συμμετοχή τριών παικτών. Το We Happy Few κυκλοφορεί στις 10 Αυγούστου.

 

 

Οι φίλοι των Gears of War είχαν όχι έναν αλλά δύο λόγους να χαμογελούν μετά την παρουσίαση της Microsoft. Ο πρώτος ήταν το Gears of War 5 το οποίο κυκλοφορεί το 2019 και υποστηρίζει single player και online/local co-op. Το εντυπωσιακό με δαύτο ήταν η απόδοσή του, με τη Microsoft να αναφέρει πως θα τρέχει σε 4K UHD ανάλυση και τα 60 fps. Όπως και το Forza Horizon 4, έτσι και το Gears of War 5 θα διατεθούν μέσω Xbox Game Pass. Παράλληλα είχαμε και την αποκάλυψη του Gears Pop, ένα RTS στο πλαίσιο της σειράς Gears Tactics για mobile συσκευές.

 

 

Η παρουσίαση έκλεισε με το καλύτερο δυνατό… encore, το Cyberpunk 2077 της CD Projekt. Ο τίτλος εκτυλίσσεται στη Night City της Καλιφόρνια, τη “χειρότερη πόλη της Αμερικής” με τον παίκτη να αναλαμβάνει το ρόλο ενός πράκτορα που διεισδύει στα άδυτα του υποκόσμου της. Ο cyberpunk κόσμος του… ομώνυμου παιχνιδιού είναι πολλά υποσχόμενος, με πλήθος επιπλέον abilities που σε έναν βαθμό θυμίζουν Deus Ex. Η CD Projekt υποσχέθηκε περισσότερα εντός της εβδομάδος οπότε αναμένουμε.

 

 

H Microsoft αποκάλυψε DLC τόσο για το Sea of Thieves (Cursed Sails –αναμενόμενο) όσο και για το Cuphead (The Delicious Last Course –δεν το περιμέναμε, η αλήθεια είναι). Σε ό,τι αφορά το Xbox Game Pass, η Microsoft ανακοίνωσε την προσθήκη νέων τίτλων με τα Fallout 4, The Division, The Elder Scrolls Online και Vermintide 2 να ξεχωρίζουν. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Microsoft ανακοίνωσε την εξαγορά των Playground Games, Undead Labs και Ninja Theory καθώς επίσης και τη δημιουργία της The Initiative. Ο δε Phil Spencer, ανέφερε πως οι μηχανικοί της εταιρείας έχουν εστιάσει στο streaming περιεχομένου και την ανάπτυξη νέων συστημάτων βασισμένων στην τεχνητή νοημοσύνη, “κλείνοντάς μας το μάτι” τρόπον τινά για το μέλλον.

 

 

Η παρουσία της Microsoft στη φετινή E3 ήταν ικανοποιητική. Κλάσης ανώτερη και πολύ πιο ενδιαφέρουσα σε σχέση με τα events της τα προηγούμενα χρόνια, είχε επιτέλους περιεχόμενο για να παρουσιάσει, first και third-party. Το σημαντικότερο ήταν πως έδωσε στους κατόχους Xbox One αρκετούς λόγους για να χαμογελάσουν, και σε όλους τους υπόλοιπους, ισάριθμους λόγους για να εξετάσουν σοβαρά την αγορά του.

Μπορείς να δεις ακόμη