Τα κορυφαία POS για να χειρίζεστε εύκολα μεγάλο όγκο συναλλαγών με κάρτα

by Zikou Stella

Τα τελευταία χρόνια παγιώθηκε μία νέα κουλτούρα πληρωμών, με τη χρήση πλαστικού χρήματος, ακόμη και για τα πιο απλά και καθημερινά πράγματα. Οι χρεωστικές κάρτες αποτελούν το κύριο υποκατάστατο της χρήσης μετρητών, με ποσοστιαία συμμετοχή 92% στον συνολικό αριθμό συναλλαγών με όλα τα είδη καρτών πληρωμών. Το ίδιο και η χρήση των POS (Point Of Sales).

Δεν είναι τυχαίο ότι σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος που περιλαμβάνονται στην εξαμηνιαία Έκθεση Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, το «πλαστικό» χρήμα κερδίζει σταθερά έδαφος από το 2015 και εντεύθεν, ωθούμενο αρχικώς από τις συνθήκες που διαμόρφωσαν τα capital controls και εν συνεχεία η πανδημία.

 

 

Ο αριθμός των συναλλαγών με κάρτες πληρωμών το 2022 έκανε νέο άλμα στο 1,93 δισ. από 1,65 δισ. το 2021 σημειώνοντας αύξηση κατά 16%. Ήδη στη χώρα μας, τα τερματικά POS που χρησιμοποιούνται από επιχειρήσεις αριθμώνται σε περισσότερα από 700.000 και η τάση είναι ανοδική, γεγονός που αντανακλά την ολοένα και μεγαλύτερη ζήτηση για πληρωμές με κάρτα.

Ο αριθμός των ενεργών τερματικών αναμένεται να αυξηθεί κατακόρυφα από το νέο έτος, καθώς το Υπουργείο Οικονομικών και η ΑΑΔΕ ενεργοποιεί την υποχρεωτική εγκατάσταση και για νέα επαγγέλματα, που αφορούν μεταξύ άλλων ιδιοκτήτες ταξί, περιπτέρων, χώρων θεαμάτων καθώς και εμπόρους σε λαϊκές αγορές.

Εάν ανήκετε στην κατηγορία των ελευθέρων επαγγελματιών και δραστηριοποιείστε στο εμπόριο ή έχετε τη δική σας επιχείρηση οι καθημερινές σας συναλλαγές με τους πελάτες γίνονται γρήγορα, εύκολα και με ασφάλεια, αυξάνοντας την ανταγωνιστικότητά σας.

 

Εξοπλιστείτε με τα πιο σύγχρονα POS

Καθημερινά παρατηρείται ολοένα και πιο έντονα η επιθυμία εκ μέρους του πελάτη να αποφύγει να πληρώσει με μετρητά, καθώς η κάρτα έχει μπει δυναμικά στην καθημερινότητά του.

Στην αγορά κυκλοφορούν σύγχρονα μηχανήματα, ιδανικά για μικρά γραφεία, λογιστήρια επιχειρήσεων, εμπορικά καταστήματα, σχεδιασμένα για όλες τις ανάγκες ώστε να καταστούν ο πλέον αξιόπιστος συνεργάτης του επαγγελματία που εξασφαλίζει ασφάλεια και γρήγορες συναλλαγές, με μοναδικό προαπαιτούμενο να υπάρχει μία καλή σύνδεση στο διαδίκτυο.

Προτού επιλέξετε το δικό σας POS μην ξεχάσετε να διερευνήσετε τις δυνατότητες φορητότητας, το design, τα αναλώσιμα που χρειάζεται και την αξιόπιστη επεξεργασία μικρού ή μεγάλου όγκου συναλλαγών.

 

Ποιο POS ταιριάζει καλύτερα στην επιχείρησή σας

Τρεις είναι οι βασικοί τύποι POS, με τα ασύρματα να κατακτούν τη μερίδα του λέοντος, εξασφαλίζοντάς σας χρηστικότητα και εξαιρετική ευελιξία. Ανάλογα με τη φύση του επαγγέλματος και της επιχείρησής σας μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε:

Ασύρματο με σύνδεση Wi-Fi

Τα συγκεκριμένα POS είναι εξαιρετικά σύγχρονα και σας βοηθούν να εκτελείτε εργασίες με μεγάλη ταχύτητα, μέσω ασύρματης σύνδεσης σε δίκτυο wi-fi. Iδανικό για επιχειρήσεις εστίασης, όπως καφετέριες και εστιατόρια.

Ασύρματο GPRS

Tα τερματικά με GPRS σας επιτρέπουν να εκτελείτε εργασίες συναλλαγών ακόμα και σε αρκετά απομακρυσμένες τοποθεσίες. Θεωρούνται πολύ χρηστικά για δραστηριότητες όπως ταχυμεταφορές και delivery.

Ενσύρματο

Τα ενσύρματα POS χρησιμοποιούνται από επιχειρήσεις όπου οι συναλλαγές γίνονται εύκολα από έναν σταθερό χώρο, συνήθως στο ταμείο της επιχείρησης. Τα εν λόγω μηχανήματα λειτουργούν μέσω τηλεφωνικής γραμμής και είναι κατά βάση πιο οικονομικά.

 

Ο φορητός συνεργάτης

Με το SumUp Pos Air bundle οι πληρωμές με κάρτα αποτελούν εύκολη υπόθεση. Ο ιδανικός συνεργάτης για την επιχείρησή σας. Με το μικρό, λειτουργικό και κομψό POS η αποδοχή πληρωμών γίνεται στο κατάστημα ή εν κινήσει, όπου κι αν βρίσκεται η επιχείρησή σας. Χωρίς μηνιαία τέλη. Χωρίς συμβολαιακές υποχρεώσεις.

 

 

 

Χωράει σε μια τσέπη

Το POS Solo της εταιρεία SumUp διαθέτει έξυπνη οθόνη αφής και είναι πλήρως φορητό, καθώς ζυγίζει μόλις 0,15 Kg.

Σε pocket size οι καθημερινές συνδιαλλαγές γίνονται πιο εύκολες. Παρέχοντας τη δυνατότητα πληρωμών με κάρτα, αναβαθμίζετε την επιχείρησή σας και δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την ασφάλεια των μετρητών στο ταμείο, λόγω της άυλης μεταφοράς χρημάτων.

 

 

H επιτραπέζια λύση

Το SumUp Pos 3G Retail Kit Bundle POS αποτελεί το πληρέστερο φορητό δίδυμο που χρειάζεται κάθε επιχείρηση. Η συσκευή ανάγνωσης καρτών SumUp 3G+Wifi και ο εκτυπωτής SumUp 3G+ συνεργάζονται για να προσφέρουν απλότητα και ευελιξία στην επιχείρησή σας. Ταυτόχρονα, εκτελεί πολλαπλές εργασίες ως σταθμός φόρτισης, ενώ διαθέτει κομψή βάση για κάθε πάγκο επιχείρησης.

 

 

Αξιοπιστία εν κινήσει

Την καλύτερη λύση για γρήγορη και αξιόπιστη επεξεργασία μεγάλου όγκου συναλλαγών με κάρτα εν κινήσει αποτελεί το Ingenico iWL250 3G.

Εάν ανήκετε σε κατηγορίες που αφορούν τις μεταφορές (αυτοκινητιστής, διανομέας, οδηγός ταξί, εξωτερικός πωλητής) και βρίσκεστε συνεχώς στην κίνηση και σε εξωτερικές δουλειές ή λειτουργείτε επιχείρηση με συναφή δραστηριότητα, τότε το φορητό Ingenico αποτελεί μία άριστη επιλογή.

Είναι ιδανικό για κινητά δίκτυα πωλητών, τουριστικές επιχειρήσεις, αυτοκινητιστές και διανομείς. Φέρει επεξεργαστή ARM 9 & ARM 7, μνήμη RAM 32 MB/128 MB FLASH, ενώ υποστηρίζει προαιρετικά Dual SIM.

 

Μην περιμένετε και αναλώνεστε στη σκέψη εάν χρειάζεται ένα POS η επιχείρησή σας. Έρχονται αλλαγές από τη νέα χρονιά και θα πρέπει να εναρμονιστείτε άμεσα με το αναθεωρημένο νομικό πλαίσιο. Μην ξεχνάτε ότι το POS θα αποτελέσει τον πιο ακούραστο συνεργάτη για την επιχείρησή σας.

Ανεξάρτητα με το ποιο από τα παραπάνω τερματικά ταιριάζει στις ανάγκες σας, προμηθευτείτε ταυτόχρονα τα αναλώσιμα (χαρτοταινίες, θερμικά ρολά πολλών τεμαχίων).

Το εξειδικευμένο τμήμα K2B του Κωτσόβολου σας δίνει όλες τις λύσεις μέσα από μία γκάμα νέων προϊόντων που καλύπτουν τις ανάγκες της επιχείρησής σας. Μπορείτε να επισκεφθείτε το κοντινότερο στην περιοχή σας κατάστημα, όπου οι εξειδικευμένοι συνεργάτες μας θα σας δώσουν τις κατάλληλες λύσεις για εσάς και την επιχείρησή σας.

 

 

Μπορείς να δεις ακόμη