Εργονομία και οικονομία με σύγχρονες επαγγελματικές συσκευές κουζίνας

by Aggeliki Tsoukana

Κατά τον σχεδιασμό μίας επαγγελματικής κουζίνας είναι εξαιρετικά σημαντικό το να γίνουν οι σωστές επιλογές σε επίπεδο εξοπλισμού. Με αυτό τον τρόπο εξασφαλίζεται η εύρυθμη λειτουργία μιας επιχείρησης εστίασης, κάτι που μεταφράζεται σε μεγαλύτερη παραγωγικότητα και, κατ’ επέκταση, σε υψηλότερη ποιότητα στα παραγόμενα προϊόντα και υπηρεσίες.

 

Πριν ξεκινήσετε να επιλέγετε εξοπλισμό

Ασφαλώς, θα προηγηθεί μία ανάλυση του χώρου, όπως π.χ. ηλεκτρολογική ή και υδραυλική εγκατάσταση, όγκος χώρου κ.λπ., ώστε να οργανωθεί ανάλογα και η κουζίνα. Σε κάθε περίπτωση, η απόδοση του εξοπλισμού κουζίνας και η άψογη συνεργασία όλων των μερών εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την ποιότητα των συσκευών που θα επιλεγούν.

Ευτυχώς, υπάρχουν πλέον πολλές επιλογές, σε επίπεδο διαστάσεων, λειτουργικότητας και ενεργειακής απόδοσης ώστε να σχεδιάσετε εύκολα τη διαρρύθμιση του χώρου που θα «φιλοξενήσει» τον εξοπλισμό της κουζίνας σας και να πετύχετε τη μέγιστη απόδοση.

 

 

Επαγγελματικές λύσεις για κάθε επιχείρηση εστίασης

Κάθε επιχείρηση εστίασης σχεδιάζει την κουζίνα της βάσει των αναγκών που έχει. Ο διαθέσιμος χώρος αλλά και το είδος κουζίνας αποτελούν βασικούς παράγοντες επιλογής. Ενδεικτικά, διαφορετικές ανάγκες έχει ένα μικρό μπιστρό, άλλες ανάγκες έχει ένα ξενοδοχείο ή ένα καφέ μπαρ. Όταν, για παράδειγμα, ένα εστιατόριο διαθέτει μεγάλη ποικιλία πιάτων θα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στην ποικιλία του εξοπλισμού με διάφορες επιλογές σε συσκευές μαγειρικής όπως φούρνοι, εστίες ή και συσκευές για ειδικές παρασκευές.

Αντίστοιχα, σε εστιατόρια με μαζική παραγωγή το ζητούμενο είναι το μεγάλο μέγεθος των συσκευών.

Σε κάθε περίπτωση, ακόμη κι ένας μικρός χώρος κουζίνας μπορεί να φιλοξενήσει μια μεγάλη ποικιλία συσκευών για κάθε μαγείρεμα. Οι σύγχρονες επαγγελματικές συσκευές κουζίνας είναι σχεδιασμένες με τέτοιο τρόπο, ώστε να είναι ευέλικτες από άποψη διαστάσεων και λειτουργικότητας αλλά και εργονομικές ώστε να είναι ομαλή η ροή, ακόμα και στις ώρες αιχμής. Παράλληλα αποδίδουν αποτελεσματικά. Δείτε, για παράδειγμα, πώς μπορεί να συνδυαστεί μία Σαλαμάνδρα επαγγελματικής χρήσης της Hendi, με μία επαγγελματική φριτέζα της ίδια εταιρείας.

Τα παραπάνω ισχύουν τόσο για τον χώρο προετοιμασίας, με τις αντίστοιχες επαγγελματικές συσκευές όπως μπλέντερ, ηλεκτρικά μίξερ κ.ά., όσο και για το κομμάτι της καθαριότητας. Ενδεικτικά, ένα μικρό επαγγελματικό πλυντήριο πιάτων όπως το Belogia GW 35, είναι ιδανικό για έναν μικρό χώρο εστίασης με μικρές ποσότητες πιατικών και σκευών. Αντίστοιχα, για μια κουζίνα που χρειάζεται ένα πλυντήριο πιάτων για μεγάλες ποσότητες, θα χρειαστεί μία πιο εξελιγμένη συσκευή, όπως το επαγγελματικό πλυντήριο πιάτων Whirlpool ECM 532 U.

 

 

Με γνώμονα την υψηλή ενεργειακή απόδοση

Η υψηλή ενεργειακή απόδοση αποτελεί ακόμη ένα πλεονέκτημα των σύγχρονων επαγγελματικών συσκευών κουζίνας. Με ενεργειακά αποδοτικές συσκευές μειώνεται το ενεργειακό αποτύπωμα της επιχείρησης και παράλληλα εξοικονομούνται χρήματα από τα λειτουργικά κόστη. Αυτό είναι κάτι που εξασφαλίζεται με τις πιο σύγχρονες επαγγελματικές συσκευές κουζίνας, που μπορείτε να βρείτε στο kotsovolos.gr.

Επιπρόσθετα μπορείτε πάντα να εξετάσετε την επένδυση σε εστίες και φούρνους αερίου, εφόσον υπάρχει η κατάλληλη υποδομή με όλα τα πλεονεκτήματα που έχει η χρήση του.

 

 

Εργονομία σημαίνει «κερδοφορία»

Η αποδοτικότητα και η κερδοφορία συνδέονται άμεσα σε μια επαγγελματική κουζίνα, κάτι που σημαίνει ότι τα κέρδη μπορούν να αυξηθούν όταν η εργονομία ενός μηχανήματος ή η ροή εργασίας στην κουζίνα είναι καλά σχεδιασμένη. Με αυτό ως γνώμονα, ο σύγχρονος εξοπλισμός κουζίνας είναι σχεδιασμένος για να παρέχει υψηλή εργονομία.

Μέσα σε μια εργονομικά σχεδιασμένη κουζίνα, οι συσκευές είναι προγραμματιζόμενες ή χειριζόμενες εξ αποστάσεως, βοηθώντας σας να μειώσετε τα σφάλματα, τον κίνδυνο και τα απόβλητα. Παράλληλα, ενισχύεται η κερδοφορία, αφού επηρεάζονται όλες οι πτυχές μιας επαγγελματικής κουζίνας. Δηλαδή, ο τρόπος με τον οποίο το προσωπικό της κουζίνας λειτουργεί, κινείται και αλληλεπιδρά με το σύνολο των συσκευών και μεταξύ τους.

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι ο εργονομικός εξοπλισμός συμβάλει και στην άψογη υγιεινή μιας επαγγελματικής κουζίνας. Με τις σύγχρονες επαγγελματικές συσκευές κουζίνας δίνεται η δυνατότητα για καθαριότητα ακόμα και σε μη ορατά σημεία, όπως απορροφητήρας, γωνίες, αρμοί. Το μεγάλο πλεονέκτημα είναι το γεγονός ότι είναι σχεδιασμένες για να αποσυναρμολογούνται εύκολα και με ασφάλεια, έτσι ώστε να καθαρίζονται μετά από κάθε χρήση, γρήγορα και αποτελεσματικά.

 

Αναβαθμίστε τον εξοπλισμό σας σήμερα

Ακόμη κι αν δεν σκοπεύετε να σχεδιάσετε την κουζίνα της επιχείρησής σας από την αρχή, αξίζει να εξετάσετε την αναβάθμιση του εξοπλισμού σας. Αντικαθιστώντας τα παλιά και ενεργοβόρα μηχανήματα με πιο σύγχρονες και ενεργειακά αποδοτικές επαγγελματικές συσκευές κουζίνας το κέρδος θα είναι μεγαλύτερο σε πολλά επίπεδα.

Στο kotsovolos.gr θα βρείτε μια ευρεία γκάμα επαγγελματικών συσκευών κουζίνας, που θα σας βοηθήσουν να αυξήσετε την απόδοση της επιχείρησής σας, να μειώσετε το λειτουργικό κόστος και το ενεργειακό αποτύπωμά σας, την ίδια στιγμή που θα αποσβέσετε γρήγορα τα χρήματα που επενδύσατε στην αναβάθμιση του εξοπλισμού σας.

 

Είσαι στην Κύπρο; Δες τις συσκευές που σε ενδιαφέρουν εδώ: φούρνος, πλυντήριο πιάτων.

Μπορείς να δεις ακόμη