Ετοιμάζεσαι για ταξίδι; Φτιάξε σωστά τις βαλίτσες σου!

by K Admin

 

Το πακετάρισμα/προετοιμασία των αποσκευών όταν ετοιμάζεσαι για ταξίδι, τις περισσότερες φορές, αποδεικνύεται επίπονο. Αν πρόκειται για ταξίδι διακοπών, κακά τα ψέματα, οι προετοιμασίες συνήθως ξεκινούν λίγες μέρες νωρίτερα, ειδικά αν είναι να φύγουμε για αρκετές μέρες κάπου μακριά. Έτσι, υποτίθεται, ότι δεν είναι τόσο έντονο το άγχος της προετοιμασίας.

 

Δες εδώ εξοπλισμό ταξιδίου.

 

Υπάρχουν, όμως, και περιπτώσεις που είτε πρόκειται για κάποιο επαγγελματικό ταξίδι της τελευταίας στιγμής, είτε για άλλη περίσταση, πρέπει να ετοιμάσεις τη βαλίτσα (ή τις βαλίτσες) σου την τελευταία στιγμή. Τότε είναι που γίνονται τα μεγαλύτερα λάθη στην τοποθέτηση των ρούχων με αποτέλεσμα μια υπέρβαρη βαλίτσα, μ’ όλα τα πράγματα στριμωγμένα και… τσαλακωμένα ρούχα. Πρόκειται για ακόμη μια περίπτωση που ισχύει το σοφό ρητό «δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο». Δηλαδή, μπορείς να πάρεις μαζί σου όλα όσα χρειάζεσαι, χωρίς να αγχωθείς για το αν θα χωρέσουν όλα και/ή για το αν θα τσαλακωθούν τα πάντα μέσα στη βαλίτσα, ή στο σακ βουαγιάζ σου. Διάβασε παρακάτω ορισμένα χρήσιμα tips για να μη ταλαιπωρηθείς ποτέ ξανά με το πακετάρισμα:

 

Προορισμός και διάρκεια

 

Βασικοί παράγοντες για να γνωρίζεις τι θα πάρεις μαζί σου στο ταξίδι, δηλαδή τι θα βάλεις στη βαλίτσα, είναι ο προορισμός και η διάρκεια παραμονής σου σ’ αυτόν. Επομένως, αν ταξιδέψεις σε κάποια περιοχή της Ελλάδος, ή του εξωτερικού που επικρατεί κρύο και υγρασία, προφανώς, θα εφοδιαστείς με «βαριά» ρούχα για να μπορέσεις ν’ αντιμετωπίσεις τις χαμηλές θερμοκρασίες. Αν ετοιμάζεσαι για καλοκαιρινές διακοπές, θα πάρεις μαζί σου καλοκαιρινά ρούχα κι απαραίτητα αξεσουάρ για την παραλία. Άρα, στη βαλίτσα θα τοποθετήσεις αυτά που πραγματικά χρειάζεσαι να πάρεις μαζί σου, τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο. Από εκεί ξεκινάνε όλα λοιπόν.

 

Δες εδώ σακίδια.

 

Σωστή προετοιμασία

 

Σωστή προετοιμασία δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα ξοδέψεις πολλές ώρες προετοιμάζοντας τη βαλίτσα σου. Επομένως, ακόμη κι αν είσαι βιαστικός, η παρακάτω συμβουλή είναι ίσως η πιο σημαντική για να κερδίσεις χρόνο. Αφού, λοιπόν, γνωρίζεις προορισμό και διάρκεια παραμονής, που σημαίνει ότι αν πρόκειται για ολιγοήμερη παραμονή θα ετοιμάσεις μικρότερη βαλίτσα, βγάλε τα ρούχα που θα πάρεις από την ντουλάπα κι άπλωσέ τα πάνω στο κρεβάτι. Μην κάνεις το λάθος να τα ρίξεις χύμα στη βαλίτσα, ακόμα κι αν είσαι βιαστικός, γιατί το μόνο που θα καταφέρεις είναι να βρεθείς πάνω από τη βαλίτσα προσπαθώντας, πιέζοντάς τη, να την κλείσεις. Επιπλέον, απλώνοντας τα ρούχα στο κρεβάτι θα μπορέσεις  να δεις αν ταιριάζουν μεταξύ τους. Αυτό, βέβαια, είναι πιο πολύ στιλιστικό θέμα.

Ξεκινώντας από τα μικρότερα

Ξεκίνησε το «πακετάρισμα» με μικρότερα ρούχα, όπως είναι κοντομάνικες μπλούζες, υφασμάτινα παντελόνια, πουκάμισα κ.λπ.

 

Δες εδώ αξεσουάρ ταξιδίου.

 

 

Τύλιξέ τα σε ρολά

 

Ορισμένα «βαριά» ρούχα, όπως τζιν, ζακέτες, και χοντρές μπλούζες μπορείς να τα τυλίξεις σε ρολό αντί να τα διπλώσεις (μη φοβάσαι, δεν θα τσαλακωθούν). Έτσι, θα εξοικονομήσεις πολύ χορό στη βαλίτσα. Δίπλωσε μόνο τα κοντομάνικα μπλουζάκια, τα υφασμάτινα παντελόνια και τα πουκάμισά σου.

 

Εξοικονόμησε χώρο με τα παπούτσια

 

Στριμώχνοντας τις κάλτσες μέσα στα παπούτσια σου, μπορείς να εξοικονομήσεις πολύ χώρο στη βαλίτσα. Επίσης, φρόντισε να τοποθετείς τα υποδήματα σου σε πλαστικές σακούλες για να μη λερώνονται τα ρούχα από τις σόλες τους.

 

Προτίμησε «ταξιδιωτικές συσκευασίες» για τα είδη μπάνιου

 

Προτίμησε μικρά μπουκαλάκια για τα είδη μπάνιου και περιποίησης, όπως σαμπουάν, αφρόλουτρα και κρέμες. Θα σου εξοικονομήσει πολύ χώρο αυτή η επιλογή. Εδικά αν πρόκειται για σύντομο ταξίδι, δεν υπάρχει λόγος να κουβαλάς μεγάλα μπουκάλια και συσκευασίες. Επιπλέον, κατά πάσα πιθανότητα εκεί που θα πας θα υπάρχει κάποιο σουπερ μάρκετ για ανεφοδιασμό, αν χρειαστείς κάτι. Αν προετοιμάζεσαι για ταξίδι μπορείς να βρεις μικρές συσκευασίες τόσο για λόγους εξοικονόμησης χώρου, όσο και για την αποφυγή ατυχημάτων. Σκέψου ν’ ανοίξει το αφρόλουτρο μέσα στη βαλίτσα… Εννοείται ότι τέτοιου είδους προϊόντα δεν τα τοποθετούμε ποτέ χύμα μέσα στη βαλίτσα, ή το σάκο. Αν δεν υπάρχει τσαντάκι μπάνιου, χρησιμοποίησε μια πλαστική σακούλα. Έτσι, ακόμα κι αν ανοίξει το σαμπουάν θα χυθεί μέσα στη σακούλα.

 

Αρωματικό φακελάκι για να παραμείνουν «φρέσκα»

 

Τέλος, ρίχνοντας ένα αρωματικό φακελάκι για συρτάρια και ντουλάπες μέσα στη βαλίτσα θα σου κρατήσει «φρέσκα» και μυρωδάτα τα ρούχα ακόμη και μετά από πολύωρο ταξίδι. Επίσης, εάν εκεί που θα πας δεν υπάρχει ντουλάπα για να τοποθετήσεις τα ρούχα σου και χρησιμοποιείς τη βαλίτσα ως αποθηκευτικό χώρο, το παραπάνω tip είναι κάτι παραπάνω από χρήσιμο.

 

 

Μπορείς να δεις ακόμη