Εξασφάλισε περισσότερο ελεύθερο χρόνο στη φοιτητική σου ζωή

Η περίοδος των φοιτητικών χρόνων είναι μια από τις πιο σημαντικές και τις πιο ενδιαφέρουσες στη ζωή ενός ανθρώπου. Πρόκειται για μία εποχή γεμάτη από νέες εμπειρίες που θα καθορίσουν το μέλλον σου. Αν ανήκεις στην κατηγορία των φοιτητών νέων που θα ζήσουν μόνοι τους για πρώτη φορά, τότε σίγουρα θα προκύψουν πολλές προκλήσεις. Είναι, λοιπόν, πολύ σημαντικό να μάθεις να διαχειρίζεσαι αποτελεσματικά τον χρόνο σου. Έτσι θα έχεις τη δυνατότητα να ολοκληρώνεις όλες τις εργασίες σου χωρίς άγχος, και να εξασφαλίζεις περισσότερο χρόνο για να κάνεις πράγματα που αγαπάς.

 

Ξεκίνα την ημέρα σου νωρίς

Όσο πιο νωρίς ξυπνάς, τόσο περισσότερο χρόνο έχεις στη διάθεσή σου. Οι ώρες της ημέρας φυσικά δεν αλλάζουν. Έτσι κι αλλιώς θα πρέπει να σηκωθείς πρωί για να είσαι στην ώρα σου στο μάθημα. Αλλά αν έχεις στόχο να αξιοποιήσεις σωστά τον χρόνο σου, τότε είναι προτιμότερο να μην ξυπνάς τελευταία στιγμή. Ξύπνα νωρίτερα, ρύθμισε την καφετιέρα σου να φτιάξει τον αγαπημένο σου καφέ, ή φτιάξε στο μπλέντερ ένα πλούσιο σε βιταμίνες ρόφημα και πήγαινε στο μάθημά σου με όρεξη. Μάλιστα, μία καφετιέρα με συνδεσιμότητα Wi-Fi, όπως είναι π.χ. η Delonghi EN200.BAE Essenza Plus, θα σου έχει έτοιμο τον καφέ σου πριν καν σηκωθείς από το κρεβάτι. Ακόμη ένας τρόπος για να κερδίσεις πολύτιμο χρόνο.

 

Δημιούργησε ένα βασικό πρόγραμμα

Το να μην κρατάς λίστα με όσα έχεις να κάνεις είναι ίσως να μην είναι καλή ιδέα. Όσο προχωράει η χρονιά, το πρόγραμμά σου θα γεμίσει με περισσότερες υποχρεώσεις. Αν έχεις ένα οργανωμένο πλάνο θα μπορείς εύκολα να βάλεις προτεραιότητες. Θα σε διευκολύνει αρκετά αν αναφέρεις και τα επιμέρους βήματα που θα χρειαστείς για κάθε έναν από τους στόχους σου. Κατέβασε στο κινητό σου, στο tablet σου, ή και στο laptop σου μία to-do list app και συγχρόνισέ τη με όλες τις συσκευές σου για να έχεις πάντα πρόσβαση στη λίστα σου, ακόμα και από το smartwatch σου. Ρύθμισε την εφαρμογή να σου στέλνει υπενθυμίσεις, λίγο πριν την επόμενη υποχρέωσή σου και ξέγνοιασε μια και καλή.

Πριν πας για ψώνια καλό είναι να έχεις ετοιμάσει μία λίστα. Με αυτόν τον τρόπο θα αποφεύγεις να αγοράζεις πράγματα που δεν σου χρειάζονται και θα τελειώνεις πιο γρήγορα με τις αγορές σου, εξασφαλίζοντας έτσι περισσότερο χρόνο. Θα σε βοηθούσε πολύ εάν εξόπλιζες το ψυγείο σου με έναν έξυπνο αισθητήρα όπως το Smarter FridgeCam. Τοποθετείται στο εσωτερικό της πόρτας του ψυγείου και επικοινωνεί μέσω ίντερνετ με το smartphone ή το tablet σου. Έτσι, μόλις «κατεβάσεις» την εφαρμογή AI SmarterAssist, θα μπορείς να διαχειρίζεσαι το απόθεμα του ψυγείου από το κινητό σου.

Απόφυγε τους περισπασμούς

Πάντα υπάρχει η πιθανότητα να σου αποσπάσει κάτι την προσοχή. Παραδέξου το, δεν είναι λίγες οι φορές που είχες ανοίξει τον επεξεργαστή κειμένου στον υπολογιστή για να γράψεις μια εργασία και κατέληξες να χαζεύεις βιντεάκια στο youtube. Κι αφού είναι κάτι που συμβαίνει αναπόφευκτα πρέπει κι εσύ να μάθεις να διαχειρίζεσαι αυτήν τη πιθανότητα. Για παράδειγμα, αν στην αίθουσα διδασκαλίας είσαι πάντα online και σου στέλνουν μηνύματα καλό είναι να αποφεύγεις να απαντάς. Ιδανικά απενεργοποίησε οποιαδήποτε υπηρεσία ή εφαρμογή στο κινητό ή το laptop σου αν δεν σου χρειάζεται τις ώρες που έχεις μάθημα ή έχεις να εκπληρώσεις κάτι σημαντικό.

 

 

Γίνε «μάστερ» στο multitasking

Μέχρι και πριν από λίγα χρόνια, η πραγματοποίηση διαφορετικών εργασιών ταυτόχρονα ήταν μια αρκετά δύσκολη δεξιότητα. Η σύγχρονη τεχνολογία στις οικιακές συσκευές -κι όχι μόνο- έρχεται για να κάνει τη ζωή σου καλύτερη, να σου εξοικονομήσει πολύτιμο χρόνο και να σε κάνει να χαμογελάς περισσότερο. Εάν όλα αυτά σου φαίνονται υπερβολή, ας δούμε παρακάτω ένα σενάριο με το πώς μπορείς να κάνεις ταυτόχρονα διαφορετικές εργασίες και το αποτέλεσμα να είναι ποιοτικό.

Για παράδειγμα, θέλεις να κάνεις μια επείγουσα εργασία για τη σχολή και την ίδια στιγμή έχει γεμίσει το καλάθι με τα άπλυτα και το πάτωμα χρειάζεται καθάρισμα. Πώς θα τα προλάβεις όλα αυτά; Ας δούμε ποιες συσκευές μπορούν να σε βοηθήσουν σε αυτό:

Με μια πρόταση όπως η iRobot Braava Jet 240, θα μπορείς να ρυθμίσεις από την οθόνη του κινητού σου την σκούπα ρομπότ για να κάνει όσα «περάσματα χρειαστεί», ώστε να κάνει το πάτωμα να λάμπει. Θα έχει ολοκληρωθεί το σκούπισμα και το σφουγγάρισμα, πριν καν επιστρέψεις στο σπίτι. Έτσι θα έχεις ήδη ξεμπερδέψει με δύο χρονοβόρες δουλειές.

Για τη φροντίδα των ρούχων, αν επιλέξεις ένα πλυντήριο όπως το Hoover AWMPD410LH8/1-S με συνδεσιμότητα W-Fi, θα μπορείς επίσης να το προγραμματίσεις όταν βρίσκεσαι εν κινήσει από το smartphone σου. Ακόμα κι αν δεν έχεις προλάβει να ξεχωρίσεις τα ρούχα στον κάδο αποβραδίς, δεν πειράζει. Το συγκεκριμένο μοντέλο μπορεί να πλένει όλα τα υφάσματα και χρώματα μαζί με απόδοση Α, σε 120 λεπτά. Άρα, δεν θα σου πάρει πάνω από πέντε λεπτά για να γεμίσεις τον κάδο. Μάλιστα, με ένα μοντέλο όπως το Hoover WDWOA 596AHC/5-S Πλυντήριο-Στεγνωτήριο, θα ξεμπερδέψεις μια ώρα αρχύτερα και με το στέγνωμα.

Τώρα, όσο το πλυντήριο πλένει τα ρούχα, εσύ μπορείς να οργανωθείς για να ξεκινήσεις την εργασία σου. Κι αν στην πορεία πεινάσεις, και πάλι είσαι καλυμμένος από χρόνο. Με μία έξυπνη συσκευή κουζίνας όπως ο παρασκευαστής ρυζιού της Xiaomi, μπορείς μέσα σε λίγα λεπτά να ετοιμάσεις ένα θρεπτικό και χορταστικό φαγητό και, μάλιστα, χωρίς να συμμετέχεις κι ιδιαίτερα στην όλη διαδικασία. Αφού προσφέρει τη δυνατότητα ελέγχου εξ αποστάσεως, οποιαδήποτε στιγμή, όπου κι αν βρίσκεσαι.

 

Περισσότερος χρόνος για σένα

Το να κάνεις ένα διάλειμμα από τις υποχρεώσεις είναι απαραίτητο. Το παραπάνω πλάνο, σε συνδυασμό με τον κατάλληλο εξοπλισμό για το φοιτητικό σπίτι, θα σου εξασφαλίζει χρόνο ώστε να βλέπεις τα πράγματα καθαρότερα και να επιστρέφεις ανανεωμένος στα μαθήματά σου. Παράλληλα θα μπορείς να απολαμβάνεις περισσότερο χρόνο για να κάνεις πράγματα που σε ευχαριστούν όπως μία έξοδο για να διασκεδάσεις με συμφοιτητές, «μαραθώνιους» στο σπίτι με video games και σειρές στο Netflix και, γενικά, ό,τι σε γεμίζει.

 

Μπορείς να δεις ακόμη