|  | 

Κουζίνα

Κέικ με κολοκυθάκια, γιαούρτι, βρώμη και φέτα

 

 

Από την Ιωάννα Σταμούλου


Υλικά

  • 2 κολοκυθάκια σε χοντρές ροδέλες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 1 ½ φλ. νιφάδες βρώμης
  • ½ φλ. γιαούρτι
  • 1 φλ. νερό
  • 2 αβγά
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 1 φλ. φέτα
  • Αλάτι, πιπέρι

Για τη φόρμα

  • Λίγο βούτυρο
  • Λίγο αλεύρι
  • 2 κολοκύθια σε λεπτές φέτες

Εκτέλεση

  1. Περνάμε τα κολοκύθια, το κρεμμύδι και τα κρεμμυδάκια από τον πολυκόφτη.
  2. Ρίχνουμε το νερό μέσα σε ένα μπολ και διαλύουμε το γιαούρτι. Προσθέτουμε τις νιφάδες βρώμης και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να φουσκώσει για 10 λεπτά.
  3. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα μακρόστενη του κέικ. Τη στρώνουμε με τις ροδέλες των κολοκυθιών ακουμπώντας τη μια λίγο πάνω από την άλλη.
  4. Ανακατεύουμε στο μείγμα της βρώμης τα αβγά και το ελαιόλαδο. Ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε καλά.
  5. Προσθέτουμε τα μείγμα των τριμμένων κολοκυθιών, τη φέτα, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά.
  6. Ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα που έχουμε ετοιμάσει και ψήνουμε για 50 λεπτά περίπου.
  7. Ξεφουρνίζουμε το κέικ κι αφού κρυώσει λίγο το αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα κι αφήνουμε να κρυώσει πριν σερβίρουμε.

 

Δείτε ακόμη