Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού σου δίνει το έναυσμα να μείνεις δραστήριος.

by Zikou Stella

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού επιστρέφει για 9η φορά, για να δώσει στους Ευρωπαίους πολίτες το έναυσμα ώστε να γίνουν σωματικά δραστήριοι! Στις 7 ημέρες που θα μεσολαβήσουν ανάμεσα στις 23 και τις 30 Σεπτεμβρίου χιλιάδες δρώμενα θα λάβουν χώρα σε όλη την Ευρώπη. Όπως αναφέρει και το σχετικό βίντεο της επίσημης ιστοσελίδας της διοργάνωσης, όλα περιστρέφονται γύρω από τη συμμετοχή, την ενσωμάτωση και καινοτομία ενώ εκφράζονται με το hashtag #BEACTIVE!

Οι δράσεις και οι εκδηλώσεις της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού λαμβάνουν χώρα σε επίπεδο ΕΕ, εθνικό και τοπικό και περιλαμβάνουν θέματα και δραστηριότητες που απευθύνονται σε όλο το κοινό. Η εβδομάδα είναι δομημένη γύρω από τέσσερεις πυλώνες: To εκπαιδευτικό περιβάλλον, τους χώρους εργασίας, τους υπαίθριους χώρους, και τους αθλητικούς χώρους και τα σωματεία. Αυτά είναι και τα τέσσερα πεδία στα οποία μπορούν να γίνουν βελτιώσεις ώστε να παραμείνουμε δραστήριοι και να προάγουμε την υγεία και την ευεξία μας.

 

#BEACTIVΕ με σύμμαχο την τεχνολογία.

Γιόρτασε τη φετινή εβδομάδα αθλητισμού παίρνοντας μια σοβαρή απόφαση: Να αγαπάς και να προσέχεις περισσότερο τον εαυτό σου, κάνοντας καθημερινή τη συνήθεια της άσκησης. Σύμμαχό σου σε αυτή την προσπάθεια θα βρεις την τεχνολογία που έρχεται να σε βοηθήσει σε διάφορα επίπεδα με σύγχρονες συσκευές και όργανα γυμναστικής.

Ας δούμε με ποιες καινοτομίες η τεχνολογία μπορεί να σε κάνει έναν πραγματικά άλλον άνθρωπο, γεμάτο ενεργητικότητα και ζωντάνια:

 

 

Activity trackers

Ένα activity tracker θα σε βοηθήσει να βελτιώσεις τις αθλητικές επιδόσεις σου και τη συνολική φυσική σου κατάσταση παρακολουθώντας και ελέγχοντας παραμέτρους όπως είναι η ταχύτητα και η κατανάλωση των θερμίδων, o αριθμός βημάτων αλλά και εκτελώντας προηγμένες μετρήσεις όπως παρακολούθηση καρδιακού ρυθμού, παρακολούθηση ύπνου, επίπεδα εφίδρωσης κ.ά., για να μπορείς να παρακολουθείς με ακρίβεια την υγεία σου συνολικά. Τα δεδομένα από αυτές τις μετρήσεις, αφού μεταφερθούν στο smartphone ή τον υπολογιστή, αξιολογούνται με τη βοήθεια μιας σχετικής εφαρμογής, με αποτέλεσμα να είσαι σε θέση να βγάλεις χρήσιμα συμπεράσματα για το επίπεδο της άθλησής σου, αλλά και για την υγεία σου γενικότερα. Παράλληλα πολλές συσκευές διαθέτουν λειτουργίες προπόνησης για να επιλέξεις την κατάλληλη για εσένα. Φορώντας λοιπόν αυτή τη μικρή συσκευή στο χέρι, θα είσαι σίγουρος για την αποτελεσματικότητα της προσπάθειάς σου, ενώ θα κάνεις, όταν χρειάζεται, τις απαραίτητες διορθωτικές κινήσεις.

 

 

Διάδρομος και στατικό ποδήλατο

Η άσκηση σε διάδρομο γυμναστικής ωφελεί στη διατήρηση των γερών οστών, ενώ αντιστοιχεί σε υψηλή ενεργειακή δαπάνη (καύση θερμίδων). Σχεδόν όλα τα μοντέλα παρέχουν διάφορες λειτουργίες και προγράμματα για τη βελτίωση του καρδιαγγειακού συστήματος ή και για απώλεια βάρους. Καταπονεί λιγότερο τις αρθρώσεις σε σχέση με το τρέξιμο σε άσφαλτο, χώμα ή χορτάρι ενώ διαθέτει προγράμματα και ρυθμίσεις για κάθε επίπεδο χρήστη αλλά και για κάθε ανάγκη.

Από την άλλη το στατικό ποδήλατο προσφέρει επίσης υψηλό επίπεδο άσκησης και πολλά προγράμματα και ρυθμίσεις. Ακόμα και αν είσαι εντελώς αρχάριος ή έχεις να γυμναστείς πολύ καιρό, υπάρχουν ρυθμίσεις που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες σου και καθώς θα αποκτάς εμπειρία και καλύτερη φυσική κατάσταση μπορείς σταδιακά να τις αλλάζεις για πιο αποτελεσματική άσκηση. Όταν η άσκηση γίνεται σε καθιστή στάση, το σώμα και οι αρθρώσεις καταπονούνται λιγότερο καθώς δεν συμμετέχει το σωματικό βάρος.

Με έναν διάδρομο ή με ένα στατικό ποδήλατο στο σπίτι η άσκηση γίνεται καθημερινή υπόθεση καθώς δεν θα σκέφτεσαι πια το δρομολόγιο μέχρι το γυμναστήριο, τις αναμονές  στα όργανα και το οικονομικό κόστος της συνδρομής σου.

 

 

Μικρά όργανα γυμναστικής

Αν ανήκεις σ’ εκείνους για τους οποίους το γυμναστήριο δεν αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα, χόμπι ή ακόμη και διασκέδαση, ενώ ταυτόχρονα επιθυμείς να γυμνάζεσαι, μάλλον ο οικιακός εξοπλισμός φορητών οργάνων γυμναστικής είναι μια επιλογή που σ’ ενδιαφέρει και σ’ εξυπηρετεί. Ακόμα και αν δεν έχεις χώρο για πιο ογκώδεις λύσεις, με μια μικρή επένδυση σε όργανα γυμναστικής μπορείς να μετατρέψεις τον χώρο σου σε γυμναστήριο και αφού τελειώσεις την άσκησή σου να τα αποθηκεύσεις απλά και εύκολα. Τέτοια όργανα είναι τα mini stepper, τα βαράκια, τα λάστιχα, οι μπάλες yoga κ.α.

Μην περιμένεις άλλο! Με έναυσμα την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού, γύρισε σελίδα στη ζωή σου και βάλε την άσκηση στην καθημερινότητά σου!

Μπορείς να δεις ακόμη