Οι καλύτεροι τρόποι για να ισιώσεις σγουρά και σπαστά μαλλιά στο σπίτι

by K-Admin 1

 

Ας παραδεχτούμε πως υπάρχει μια ζήλια για τα μοντέλα και τις τηλεπαρουσιάστριες που βγαίνουν στην τηλεόραση και στα διάφορα γκαλά με ολόισιες τρέσες την ώρα που παλεύουμε με τα σγουρά και σπαστά μαλλιά που μας κάνουν ώρες-ώρες να μοιάζουμε με θάμνους. Δεν θα ήθελες κι εσύ να έχεις ίσια μαλλιά και ας είναι και για δύο μέρες;

Δυστυχώς μαγικές συνταγές χωρίς δουλειά δεν υπάρχουν, ούτε τα πράγματα είναι όσο εύκολα περιγράφονται από περιοδικά και εκπομπές για μαγικά προϊόντα, σαμπουάν και conditioner και άλλα είδη styling και συσκευών. Το θέμα είναι να μάθεις πώς να τα συνδυάζεις όλα αυτά σωστά, προϊόντα, εργαλεία και συσκευές.

 

Ναι, μπορείς να το κάνεις και στο σπίτι

Ανάλογα με το μήκος και την πυκνότητα των μαλλιών σου, το ίσιωμα μπορεί να σου πάρει αρκετό χρόνο, αλλά είναι οικονομικό και σχετικά απλό. Θα χρειαστείς ένα δυνατό πιστολάκι μαλλιών με ρύθμιση για υψηλές θερμοκρασίες ή/και ένα σίδερο για ίσιωμα, μια μεγάλη στρογγυλή βούρτσα, ένα καλό προϊόν ισιώματος και ορό για τα μαλλιά για λείο και λαμπερό φινίρισμα.

Σίδερα ισιώματος και πιστολάκια υψηλής θερμοκρασίας δεν θα δυσκολευτείς να βρεις. Το πιστολάκι πρέπει να έχει ισχύ περίπου 1800 Watt και το ισιωτικό με θερμοκρασία τουλάχιστον 200 βαθμούς Κελσίου . Τα σίδερα ισιώματος θα πρέπει να είναι κατά προτίμηση κεραμικής και όχι ατσάλινης πλάκας μιας και οι δεύτερες μπορεί να προκαλέσουν ζημιά στα μαλλιά σου. Η υψηλή θερμοκρασία χρειάζεται επειδή δεν μπορείς να ισιώσεις σγουρά μαλλιά ή να κρατήσουν αρκετά χωρίς αυτή.

Όσο για τη βούρτσα, αγόρασε όποια χρησιμοποιεί ο στυλίστας σου ή συμβουλέψου κάποιον ειδικό πωλητή. Τώρα, σχετικά με τα προϊόντα styling δεν είναι απαραίτητο να πάρεις όσα τυχόν δεις σε κάποιο καλό κομμωτήριο, μιας και υπάρχουν εξαιρετικά προϊόντα στην αγορά και σε καλές τιμές. Σχετικά με τα είδη τους και τις διαφορές τους άκου… τα μαλλιά σου. Έχεις σκληρά και πυκνά μαλλιά; Πάρε ένα προϊόν ισιώματος σε μορφή λοσιόν, αλλά εάν έχεις κυματιστά ή κατσαρά μαλλιά ένα ελαφρύ σπρέι μπορεί να σε βοηθήσει, ενώ τα τζελ κάνουν δουλειά στα κανονικά μαλλιά που θέλουν λίγο αναζωογόνηση. Για καλύτερα αποτελέσματα στο φινίρισμα, ένας ορός σιλικόνης ή κατάλληλο σπρέι για τα μαλλιά σου μπορεί να βοηθήσει.

 

Όλα είναι θέμα τεχνικής

Να τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις:

Λούσε τα μαλλιά σου και βάλε τους conditioner για να τα προετοιμάσεις για την όλη διαδικασία ισιώματος. Το ίσιωμα είναι μια δύσκολη διαδικασία που ταλαιπωρεί τα μαλλιά όσο προσεκτική και εάν είσαι, όποτε φρόντισέ τα όσο μπορείς για να είναι σε καλή κατάσταση και να αποτραπεί η όποια ζημιά.

Σκούπισε τα μαλλιά σου με πετσέτα μέχρι να είναι νωπά και όχι βρεγμένα. Δοκίμασε μια πετσέτα από μικροΐνες, που είναι πιο μαλακή για τα μαλλιά από τις απλές πετσέτες.

Άπλωσε μια ποσότητα κρέμας σε μέγεθος ευρώ, balm, gel ή λοσιόν για ίσιωμα μέσα στα μαλλιά για να τα ετοιμάσεις για στέγνωμα με πιστολάκι και σιδέρωμα. Μην βάλεις πολύ γιατί αντί για ίσια μπορεί να αποκτήσεις… πετρωμένα μαλλιά!

Με μια στρογγυλή βούρτσα, προσεκτικά τράβα τα μαλλιά σου προς τα επάνω ενώ τα στεγνώνεις. Μπορείς να αλλάζεις τη ρύθμιση ζεστού-κρύου για να μην κάψεις τα μαλλιά σου. Συνέχισε μέχρι να στεγνώσουν τελείως. Εάν τα μαλλιά σου είναι πολύ πυκνά και κατσαρά αυτό μπορεί να σου πάρει αρκετή ώρα. Εάν η τεχνική σου στο βούρτσισμα είναι καλή μπορεί να μην αργήσεις, αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι χρειάζονται λίγη παραπάνω προσπάθεια για να αποκτήσουν το λείο και αστραφτερό (αλλά όχι επίπεδο) look που θέλουν. Μην ανησυχείς εάν δεν τα έχεις καταφέρει έως τώρα. Για αυτό υπάρχει το σίδερο ισιώματος.

Μην χρησιμοποιήσεις ΠΟΤΕ το σίδερο ισιώματος σε υγρά μαλλιά, θα πρέπει πρώτα να τα στεγνώσεις με πιστολάκι. Αυτό μπορεί να καταστρέψει τα μαλλιά σου επειδή η θερμοκρασία του μπορεί να κάνει το νερό στα μαλλιά σου κυριολεκτικά να βράσει και μετά να σκίσει την τρίχα. Και αυτό είναι όσο άσχημο ακούγεται!

Πιάσε τα μισά μαλλιά σου σε κότσο ή με κλιπ ψηλά στο κεφάλι σου. Μοίρασε το υπόλοιπο μισό σε μικρά τμήματα με πλάτος 2,5-5,0 εκατοστά. Με μια χτένα τράβηξε ένα τμήμα των μαλλιών όσο πιο τεντωμένα μπορείς με το ένα χέρι, ενώ περνάς το σίδερο κατά μήκος αυτού του τμήματος με το άλλο σου χέρι. Ξεκίνα από τη ρίζα και φτάσε στην άκρη με μαλακές αλλά γρήγορες κινήσεις, μετά επανέλαβε κάνα-δυο φορές για να βεβαιωθείς ότι τα μαλλιά έχουν ισιώσει. Όταν ικανοποιηθείς προχωρά στο επόμενο κομμάτι.

Αν θες πιο γεμάτο look, βάλε ένα σπρέι που δίνει όγκο στις ρίζες ενώ σιδερώνεις κάθε τμήμα. Τράβα τα μαλλιά πάνω και μακριά από το κεφάλι σου για περισσότερο όγκο!

Όταν τελειώσεις με το κάτω μέρος των μαλλιών σου, ελευθέρωσε το επάνω μέρος και ξεκίνα δουλειά εκεί. Χρησιμοποίησε ένα καθρέφτη χειρός για να ελέγξεις το πίσω μέρος των μαλλιών σου για να βεβαιωθείς ότι δεν ξέχασες τίποτα.

Όταν τελειώσεις, βάλε μια μικρή ποσότητα ορού σιλικόνης για πιο λεία και λαμπερή εμφάνιση. Με το μαλακό όμως γιατί η υπερβολή αντί για λαμπερό μπορεί να δώσει λαδωμένο αποτέλεσμα!

 

 

Και τώρα τι κάνω με τα ωραία ισιωμένα μαλλιά μου;

Βέβαια, για να είμαστε απόλυτα ειλικρινείς, η όλη διαδικασία ισιώματος προκαλεί κάποια ζημιά στα μαλλιά, μιας και οι θερμοκρασίες που εφαρμόζονται είναι ιδιαιτέρως υψηλές. Από την άλλη, το αποτέλεσμα είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό, μιας και τα ίσια μαλλιά δίνουν ένα άλλο αέρα, ειδικά εάν έχεις βαρεθεί τα σγουρά σου μαλλιά και θέλεις ένα πιο εκλεπτυσμένο στιλ.

Εάν ίσιωσες το μαλλί στο σπίτι, ξέρεις ήδη ότι με οικονομικά αλλά καλά προϊόντα, τα οποία μπορείς να βρεις με μια απλή έρευνα αγοράς, μπορείς να έχεις καλά και σωστά αποτελέσματα χωρίς να χαλάσεις μια περιουσία. Αν το έκανες σε κάποιο κομμωτήριο, ενδεχομένως το προσωπικό, θα σου συστήσει να χρησιμοποιήσεις μια γκάμα από αρκετά ακριβά προϊόντα για να διατηρήσεις το look, κάτι που πιθανότατα δεν χρειάζεσαι μιας και μπορείς να το κάνεις πολύ φθηνότερα. Ψάξε για προϊόντα που είναι ευεργετικά για τα μαλλιά σου και βρες επιλογές που είναι σχεδιασμένες για να μειώνουν το κατσάρωμα (όπως ορούς με βάση σιλικόνης).

Εν τέλει, δεν υπάρχει κάποιος ταχύς και θαυματουργός τρόπος για να μετατρέψεις τα σγουρά  και κατσαρά μαλλιά σου σε ίσια και ονειρεμένα μαλλιά. Θα πρέπει να ψάξεις και να βρεις τα προϊόντα που ταιριάζουν στα μαλλιά σου και να είσαι διατεθειμένη να καταβάλλεις χρόνο και χρήμα για να πετύχεις την εμφάνιση που θέλεις.

 

Μπορείς να δεις ακόμη