Ηλεκτρονικές ετικέτες ραφιού, πώς αναβαθμίζουν ψηφιακά το κατάστημά σας

by Aggeliki Tsoukana

Οι ηλεκτρονικές ετικέτες ραφιού εμφανίζονται σε ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις. Καταστήματα λιανικής, καταστήματα εστίασης και σε πολλούς άλλους κλάδους, τα «ηλεκτρονικά ταμπελάκια» αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο ο καταναλωτής αξιολογεί το προϊόν που βρίσκεται μπροστά του.

 

Μοναδική ευελιξία στην προβολή τιμών

Αξιοποιώντας την αναδυόμενη τεχνολογία Internet of Things (ΙοΤ), οι ηλεκτρονικές ετικέτες έρχονται να αντικαταστήσουν τις συμβατικές, χάρτινες ετικέτες. Με τη χρήση μιας cloud πλατφόρμας διαχείρισης, υλοποιούν την ενοποίηση της καταναλωτικής εμπειρίας που προσφέρουν τα φυσικά καταστήματα και τα διαδικτυακά καταστήματα. Ταυτόχρονα αυτοματοποιούν χρονοβόρες διαδικασίες όπως είναι η ενημέρωση των τιμών στα ράφια, εξαλείφοντας τα ανθρώπινα λάθη.

Ο καταναλωτής μπαίνει στο κατάστημα, σκανάρει με το smartphone του την ηλεκτρονική ετικέτα του προϊόντος που τον ενδιαφέρει και μπορεί, επιτόπου, να δει αναλυτικές πληροφορίες για το προϊόν, όπως αυτές παρουσιάζονται στο online κατάστημα της εταιρείας. Συνδυάζοντας έτσι όλα τα πλεονεκτήματα της ψηφιακής και της φυσικής αγοράς.

 

Εξοικονόμηση κόστους και χρόνου

Χάρη στις ηλεκτρονικές ετικέτες, είναι πλέον δυνατή η συχνή αλλαγή τιμών. Κάτι που επιτρέπει την άμεση δημιουργία νέων προσφορών. Έτσι, έχετε αυτοματοποιημένη ενημέρωση των τιμών στα ράφια όλων των υποκαταστημάτων, η οποία πραγματοποιείται σε πραγματικό χρόνο από τα κεντρικά γραφεία της επιχείρησης. Παράλληλα, πετυχαίνετε ελαχιστοποίηση λαθών και απόλυτη συμφωνία τιμών ραφιού – ταμείου, την ίδια στιγμή που μειώνεται και το οικολογικό αποτύπωμα της επιχείρησης – δεδομένου ότι εξαλείφεται η χρήση χαρτιού για εκτύπωση ετικετών.

 

Μείωση λειτουργικών εξόδων

Με τη χρήση ηλεκτρονικών ετικετών πετυχαίνετε και εξοικονόμηση κόστους και χρόνου από την εκτύπωση συμβατικών ετικετών και την απασχόληση του προσωπικού αντιστοίχως. Έτσι, έχετε τη δυνατότητα να αξιοποιήσετε το έμψυχο δυναμικό της επιχείρησής σας σε πιο παραγωγικές εργασίες όπως είναι η εξυπηρέτηση πελατών. Ενδεικτικά, μία λύση όπως η ηλεκτρονική ετικέτα  Solum LED Blinking Label 6.0″ ESL διαθέτει ενσωματωμένη ενδεικτική λυχνία LED επιτρέπει στους πελάτες του καταστήματος να εντοπίζουν εύκολα τις πληροφορίες των προϊόντων.

Βέλτιστη διαχείριση αποθεμάτων

Αποκτήστε την ευελιξία να εντοπίζετε εύκολα τα προϊόντα σας μέσω γεωεντοπισμού (geolocation) και ειδικής σήμανσης LED flash. Με αυτό τον τρόπο έχετε βέλτιστη διαχείριση αποθεμάτων και αποφυγή απωλειών όπως π.χ. τρόφιμα που έληξαν.

 

Ελκυστικότερη παρουσίαση, προσελκύστε περισσότερους πελάτες

Απολαύστε μια ευρεία ποικιλία από μεγέθη, συνδυασμούς χρωμάτων και τεχνικές δυνατότητες, που καλύπτουν τις ανάγκες κάθε καταστήματος λιανικής. Με πολλαπλές δυνατότητες εμφάνισης περιεχομένου, όπως γραφικές εικόνες, λογότυπα, πληροφορίες προϊόντων, πολλαπλές σελίδες κ.ά. Διαμορφώστε μια ενιαία κομψή, high tech αισθητική στα ράφια των καταστημάτων που συμβαδίζει π.χ. με τα χρώματα του brand.

Τα προϊόντα γίνονται πιο ελκυστικά και με τη Label Stripe LCD 16.1 ιντσών με ανάλυση HD 200×1366 και το πολύ λεπτό bezel για μεγαλύτερο πεδίο προβολής βίντεο και εικόνων των προϊόντων σου. Τροποποίησε εύκολα τις πληροφορίες των προϊόντων με την εφαρμογή διαχείρισης περιεχομένου για το κινητό ή μέσω cloud σε οποιαδήποτε συσκευή. Τέλος, οι πληροφορίες των προϊόντων συγχρονίζονται με τον server ηλεκτρονικών ετικετών ραφιών.

 

 

Ολοκληρωμένη λύση για κάθε επιχείρηση

Οι λύσεις που περιλαμβάνουν ηλεκτρονικές ετικέτες ραφιού κάνουν πραγματικότητα τα καταστήματα λιανικής του μέλλοντος και απευθύνονται σε όλη την αγορά λιανικής όπως, μεταξύ άλλων, σουπερμάρκετ, φαρμακείων, καταστημάτων ηλεκτρονικών ειδών, ένδυσης-υπόδησης κλπ. Ανταποκρίνονται πλήρως στις ανάγκες και τις προσδοκίες που δημιούργησε το «πολυκαναλικό» εμπόριο, καθώς τα οφέλη τους είναι διττά και αφορούν τόσο τις επιχειρήσεις, όσο και τους καταναλωτές.

 

Λύσεις ηλεκτρονικών ετικετών για κάθε ανάγκη

Εν κατακλείδι, μία ολοκληρωμένη λύση ηλεκτρονικών ετικετών θα ενισχύσει τις πωλήσεις, το loyalty των υφιστάμενων πελατών, ενώ συμβάλει τα μέγιστα στην προσέλκυση νέων πελατών. Επιπλέον, έχετε καλύτερη μέτρηση και ανάλυση πωλήσεων. Ένα μοναδικό πλεονέκτημα που σας επιτρέπει να παίρνετε αποφάσεις βασισμένες σε πραγματικά δεδομένα και να βελτιώσετε την αποτελεσματικότητά σας.

Μπείτε στο www.kotsovolos.gr και βρείτε μια ευρεία γκάμα σε ηλεκτρονικές ετικέτες ραφιού και αναβαθμίστε ψηφιακά το κατάστημά σας.

 

Μπορείς να δεις ακόμη